Annons:
Etikettrecept
Läst 19539 ggr
Mona-Stina
2008-02-23 15:36

Köttfärs-och blomkål/broccolilåda

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En rätt som sköter sig själv i ugnen bara man blandat till den. Mycket mat blir det att frysa in i portioner att använda i matlådor.

Det var extrapris på fläskfärsen i vår lokala ICA-butik i dag, jag plockade på mig tre paket, inalles 1,5kg. Den här lådan kan man naturligtvis göra på vilken sorts färs som helst.

Av: Mona-Stina

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Mona-Stina'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Mona-Stina', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-02-23

 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och tag fram ingredienserna, du behöver:

  • 1,5 kg valfri färs
  • En medelstor lök
  • 2 ägg
  • En burk castello vitlöksost
  • Ca 100g färska champinjoner
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 pkt bacon
  • Kryddor efter egen smak
  • Blomkål/broccoli, eller varför inte båda delarna.

Börja med att koka blomkål/broccoli i lättsaltat vatten.

Hacka bacon, lök och svamp, fräs i smör till gyllenbrun fin färg.

Blanda färsen med äggen, vispgrädden och castellon.

Krydda efter behag, jag är mycket förtjust i de torkade örterna man kan köpa på Lidl. Tänk på att baconet avger sälta.

Till sist häller man i lök/svamp- och baconfräset och blandar noga.

Lägg hälften av färsen i en ugnsfast form och platta ut.

Den lättkokta, väl avrunna kålen läggs ovanpå.

Resten av färsen plattas ut över kålen. För den som vill passar säkert ypperligt ett lager riven ost överst… men sådana dumheter sysslar inte jag med.

Grädda i ugnen cirka 45 minuter. Klart!

Det blir en god sky man kan ta reda på och göra sås av.

Servera med sås och kanske en grönsallad. Eftersom jag äter ensam i dag bryr jag mig inte om varken sås eller något grönt till utan nöjer mig med en extra klick av min nya favorit.

Anrättningen kommer säkert se mer aptitlig ut med broccoli som ger lite färg, men i dag fanns bara blomkål i mitt skåp.

Smakade riktigt bra och många portioner kvar att frysa in till matlådor.

Annons:
Vimsan
2008-02-23 15:46
#1

Detta måste testas, låter gott och enkelt. =)

Tack för fina bilder oxå

Torpet
2008-02-23 16:35
#2

Det ser smaskigt ut..skulle nog dottern gilla också

molana
2008-02-23 16:50
#3

Bokmärkt!Ser gott ut.

Margareta
2008-02-23 17:14
#4

Oj så gott!

Bokmärker också!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

KalleN
2008-02-23 20:00
#5

åååååååå kan någon göra detta så kan jag komma och äta ssssnnnäääällllaaaa

gud vad hungrig jag är

Mervi
2008-02-23 20:03
#6

Detta kommer jag prova.

Annons:
Langhol
2008-02-23 20:11
#7

Åh så gott det ser ut! Ska bli perfekt för mina matlådor.

MMR58
2008-03-14 10:35
#8

Tack för detta tips. Jag var faktiskt ute efter någon ny rätt med färs. Har börjat laga mycket mer färs sedan ICA-skandalen då jag började handla min färs i Saluhallen istället (100 procent godare).

Föressten - vad menar du med kommentaren om "dumheter" vad gäller ost. Tror du inte ost är bra att äta? Jag äter massor av ost, fast mer feta än vanlig.

Hanveden
2008-03-14 10:43
#9

Mona-Stina tror jag har skrivit om att hon inte tycker om lukten av ost som gratineras.

LCHF hälsningar  ;-).

Mona-Stina
2008-03-14 16:18
#10

Alldeles riktigt, jag kan inte äta ost som smält i ugnen. Man får inte in mig på en pizzeria, då kräks jag av lukten.

Ost på är säkert jättegott för dom som tycker om det, jättebra LCHF-mässigt. Så vräk på ost bara om du tycker om det.

Inke
2008-03-14 16:51
#11

Det ser mumsigt ut. Jag har massor av broccoli hemma som jag kan använda.

Hattagospel
2008-04-03 02:04
#12

Jaaaa, mumsigt värre.

 Ska tillagas och avnjutas imorgon i mindre format..

Tackar!!

Uttelille
2008-04-03 11:28
#13

Denna gjorde jag før ett par veckor sedan nær jag var på påsklov hemma hos familjen. Den uppskattades av alla!

Tackar!/Tina

Annons:
jezzi
2008-04-08 15:32
#14

Tack för receptet! Smakade såå gottGlad

elocinave
2008-05-02 17:30
#15

varför kan jag inte se bilderna? Måste jag ändra något i mina inställningar?

Hjälp!

andreas0
2008-05-02 18:10
#16

Det är inget fel på din dator, jag ser inte heller bilderna.

elocinave
2008-05-02 18:57
#17

ok, då frågar jag en gång till:

varför kan andreasO och jag inte se bilderna? :-)

Mona-Stina
2008-05-02 18:57
#18

Jag ser heller inga bilder, jag har försökt ladda upp dom igen men det går inte.

Det hände nog någonting när dom grejade med servern.

Tilda-T
2008-05-02 19:01
#19

Jag läste på en annan saijt att det skulle fixa sig så småningom, hav tålamod!Flört

Det enda man ska ångra är sådant man inte har gjort!

Mervi
2008-05-02 19:10
#20

Jag ser inte heller bilderna, men  har sett dem förut, måste vara som Tilda T skriver.

Annons:
Pisan
2008-05-03 01:21
#21

Å ja ser heller inte nåra bilder….

dahlith
2008-05-03 01:30
#22

Määhhh… Jag ser ju 11 bilder helt perfekt. Varför kan inte ni se det?

Nu använder ju jag alltid avant browser, kan det ha så stor betydelse?

Anhov
2008-05-04 13:06
#23

Såg verkligen gott ut - ska absolut provas!

Shaara
2008-05-12 13:37
#24

Detta såg värkligen gott ut, det kommer jag prova på att bjuda nåra vänner på…….

Maarit
2008-05-15 19:00
#25

oj vad mumsigt. Lagar detta imorgon när min dotter med resp kommer på besök. De äter också LCHF-mat..mmmmums..

carina3
2008-06-04 13:20
#26

Ännu en smaskig rätt att prova. Tack:-)

skoga
2008-06-04 14:36
#27

det ser verkligen gott ut, det ska jag prova idag………………..

Annons:
kerla
2008-06-04 15:00
#28

Testade detta igår - gott och bra m,ed blandfärs.

Gjorde en del med qornfärs till dottern som är vegeterian. Blev lite torrt så använder man en torrare "färs" kan man lägga till mer fett.

Margareta
2008-06-21 01:03
#29

Det är väldigt gott

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

rockidol
2008-07-14 22:53
#30

G O T T

Loro
2008-08-07 16:18
#31

Hej Mona-Stina,

Hur mycket blomkål behöver jag?

Mona-Stina
2008-08-07 23:27
#32

Ett medelstort huvud räcker.

Margareta
2009-02-12 19:23
#33

Mona-Stina vi saknar dig och dina recept!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Diana61
2010-05-10 17:23
#34

Mumsigt! Är så tacksam för dessa Bilder med recepten så man verkligen ser vad man gör och hur det skall se ut. Tusen tack för det!

Skall prova detta en dag.

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

Annons:
Upp till toppen
Annons: