Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Personligt...

Sten Sture Skaldeman tar "time out"

2008-03-28 16:59 #0 av: Margareta

Det kom ett e-brev från Sten Sture - med hälsningar till alla medlemmar på Kolhydrater iFokus.

Det är populärt att ta "time out" när man känner behov av att göra något annat. Idag lyser solen och jag känner ett behov av att gå ut i den.

Margaretas lista är den bästa samlingsplatsen i Sverige för människor som äter naturlig kost. Den har fått många medlemmar och den gör en ofantlig nytta. Nu är den utsatt för försåtliga angrepp. Denna samlingsplats har helt enkelt blivit för stor och för betydelsefull. Kan ni inte hitta en metod att göra er av med trollen så kan det gå som med Annikas blogg.

Jag har hållit på med det här upplysningsarbetet i drygt sex år. Det är inte så vanligt att man utser mig som måltavla, eftersom det inte finns så mycket att angripa. Jag lever som jag lär och jag uppnår samma resultat som mina bästa elever. Det är bara några få män som passerat mig i viktnedgång, och de var betydligt större än jag när de började. Mina hälsovärden är osedvanligt bra. Min oxidativa stress är den lägsta i Sverige. Enligt en professor som jag känner betyder det att mina celler inte åldras, det känns bra.

Hitta din egen modell!

Varför uppnår jag ett bättre resultat än flertalet på den här listan? Trots att jag är ett svårare fall än de flesta? Svaret är enkelt, jag lever som jag lär. Jag tror att alla som lever som jag kan uppnå samma resultat som jag. Men det är inte så många som vill eller klarar att leva på det sättet, i alla fall inte långsiktigt nog. Då får man göra så bra som man kan.

För en del går det av sig själv. Jag träffade en kille i förrgår som gått ner 40 kg på kort tid. Han hade tagit bort två liter Coca Cola om dagen och minskat potatisintaget till en gång i veckan. Det är nog det enklaste fall jag någonsin mött. Men jag har också träffat människor som krävt tio månaders fakir innan det metabola motståndet gett med sig. Någonstans där emellan finns vi alla. Vi är alla olika och vi måste alla skruva på dieten tills vi hittar den modell som vår nuvarande metabolism kräver. Sen får vi skruva på nytt när metabolismen förändrats.

Detta kan låta besvärligt, men det handlar bara om detaljer. Samma grundprinciper gäller för oss alla. Kolhydraterna ska ner, och de ska i första hand ersättas av fett. De största hälsovinsterna uppnår vi om en redig portion av det fettet är mättat. Detaljerna kan handla om individuell känslighet för speciella födoämnen, t ex om vissa proteiner frisätter för mycket insulin. De kan handla om mediciner, stress, eller oregelbundna vanor. Eller om att vi helt enkelt ger kroppen all näring och energi den behöver via munnen.

All korrespondens med mig är privat

Jag vill att människor ska kunna skriva till mig om vad som helst, utan att riskera att hamna i en databas. Därför tog jag tidigt beslutet att kontinuerligt radera alla mail. Det är därför som jag ofta inte vet vem du är, även om du skrivit till mig förut. Bifoga alltid en kort presentation om du skriver till mig! Det vore självklart väldigt lönsamt för mig att registrera alla mina elever och sen börja att sälja några utvalda produkter till dem. Jag har fått många påstötningar från företag som föreslagit sådana samarbeten. Men jag tackar ständigt nej.

Nu har jag tagit en paus från den här listan. Jag har lagt ner en tiondel av mitt liv på att hjälpa människor att återfå sin hälsa. Det är en väl använd tid, men ibland har jag inte hunnit utanför dörren innan solen gått ner. Det är inte så jag vill behandla min nya friska kropp. Jag vill leva ett positivt liv, utan kontakt med negativa människor, och med en stund i solen varje dag. Det känns tråkigt att säga hej till alla trevliga kontakter på den här listan. Men det är oändligt skönt att slippa personliga påhopp och troll. Om den trevliga samtalstonen skulle återkomma i framtiden är jag beredd att ompröva mitt beslut.

Boka tid om du vill ha hjälp

Den som vill ha personlig hjälp av mig får tills vidare boka tid och betala för den tiden. Det gäller den här listan och all annan korrespondens. Min ideella rådgivning är härmed nerlagd. Jag räknar med att frigöra åtminstone sex timmar om dagen på det sättet. Du bokar tid hos mig via min hemsida. Kombinera gärna coaching av mig med en stor hälsokontroll hos min granne, doktor Calle Carlsson. Telefon 0501-441 26. Observera att det är ett par månaders väntetid hos Calle Carlsson, och att varken han eller jag är anslutna till försäkringskassan.

Lycka till i framtiden!

Du lever i en spännande tid och du har tillgång till mer information än någon tidigare generation. Läs mina böcker. Läs Kwasniewski, Pennington, Stefansson, Mackarness, Donaldson, Lutz och Banting. Du kommer att finna att de grundläggande principerna för hälsosamt ätande är desamma. Vem som än skriver om dem, och när texterna än har skrivits. Naturlig kost ger naturlig hälsa.

Sten Sture Skaldeman

http://www.skaldeman.se

 

Relaterade länkar

 

Av: Margareta

Datum för publicering

  • 2008-03-28

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-03-28 17:08 #1 av: Lehane

Jag önskar Skaldeman all lycka till o förstår till fullo hans beslut. Kan inte hjälpa att känna att forumet kommer att bli fattigare...

Anmäl
2008-03-28 17:14 #2 av: kyllan

Hej

Jag vet inte om du läser detta Sten Sture men jag sitter just nu och har tårar i mina ögon. Jag förstår dig verkligen och respekterar ditt beslut.Men jag blir ledsen över att det finns de som förstör och som försöker få folk att vackla i sina beslut.

Jag har läst nu sista veckan i många olika trådar och sett att det kommit in negativa "troll" och också sett att de lyckats få andra att vackla i sina försök att förändra sina liv.Tyvärr är det sådan vår planet ser ut idag.

Men du ska veta att jag är frälst i dina böcker och tror stenhårt på att jag också en dag hittar rytmen. Jag ska också beställa tid hos Calle och ta min bror med mig och givetvis samtidigt träffa dig!!

Jag hoppas och tror att vi ska få bort trollen här och att du återvänder igen.

Ett stort tack för dina mail till mig under de sista åren och all hjälp jag och många andra fått.

 

Kram Gunilla Dahlquist

 

 

Anmäl
2008-03-28 17:30 #3 av: folke

Inte kommer det att bli mycket fattigare, Herr Skaldeman har helt rätt och gör helt rätt.  

Lösningen finns inom var och en av oss, det gäller bara att hitta den.  Sist var det GI-noll som fick skit kastat på sig, men vi människor är av naturen lata, och en bok med praktiska råd efterfrågades, och herr Skaldeman skrev den.......   Eftersom jag inte läst den utan bara antar att den innehåller recept och mer praktiska råd än böckerna innan så skriver jag som jag gör.

Jag kan säga att efter att ha läst den första boken av Skaldeman finns det bara en mening som slår som kyrk klockor i mitt huvud, och efter att ha fått världen förklarad av Damum här på forumet,....  så är meningen precis som Skaldeman säger:   HITTA DIN EGEN VÄG !!

 Jag beundrar Skaldeman för att hans insats att sprida budskapet, men fortfarande kvarstår för alla individer att hitta sin egen väg, utan att försöka några snabba genvägar och trick, för det finns inga.

Man kan ljuga för andra, men man kan inte göra det för sig själv.

Skaldeman är en individ och medlem som gjort mer än många andra för att sprida ett viktigt budskap, men han ger sitt budskap om hur HAN själv gått tillväga, och lämnar över den sista biten till individen, och tyvärr så är nog inte världen redo att inte få allt serverat på fat, de flesta av oss här är det, och jag tror att tillsammans så kommer detta forum att leva vidare precis som innan.

Vi har bara för en stund blivit av med en trevlig och sympatisk medlem som kommer att förståss vara saknad men inte ska vi dra på oss sorgeband för det......  Han har ju inte lämnat denna jord.

Och jag tycker Han gör helt rätt som går ut i solen och njuter av livet... då vet jag att han lever som han lär !! 

Tack för ordet !

 

Anmäl
2008-03-28 17:36 #4 av: clajo

Ja, jag är inte förvånad! Jag fattar inte hur du haft råd och tid med all ideell verksamhet! Önskar dig ett fortsatt gott och hälsosamt liv - och framför allt; mer egen tid.

Helt rimligt att ta betalt för personlig coaching - jag jobbar heller inte gratis och ger inga gratis sånglektioner, bara för att jag är sångerska... Flört

Tack (igen) för dina böcker, de har hjälpt mig. Tack också för dina råd (till mig och andra) här på forumet, som också har hjälpt mig!

Lycka till!

Anmäl
2008-03-28 17:54 #5 av: Zompa

 Tack för hjälpen Sten Sture och ha det fett bra.

  // zompa

Anmäl
2008-03-28 18:16 #6 av: ebet

Förståeligt, men väldigt synd.

Ha det så bra!

Anmäl
2008-03-28 18:20 #7 av: andreas0

Du har hjälpt till att få bollen i rullning SSS, och det är vi alla tacksamma för. Nu är det så stort att andra kan ta över den ideella biten. Lycka till med vad du än bestämmer dig för att göra i framtiden!

Anmäl
2008-03-28 18:36 #8 av: olleronny
Sten sture, det svårt att vara en offentlig person ibland. Man är ju också en person bakom institutionen. Mina frågor och eventuella kritik har varit angående vissa detaljer, som fakirens detaljutformning.Även en undran om statisktiken du upgett i förordet till en av böckerna. Om det skulle vara mig du hänsyftade till när det gäller "troll" vill jag understryka att  jag aldrig ifrågasatt dig som person, utan  några detaljer som institution.
  Själv har jag kallad sjuk,etc,(inte av dig) och det kallar jag persongrepp.
Den som orkar, men det finns roligare saker att göra , kan själv titta på hur andra trådars inlägg sett ut och hur de eskalerat.
Du kallade inlägg min Massaitråd för intellektuellt lågvattenmärke, men det tar inte jag som ett personangrepp.
 
Den som vill skada "rörelsen" gör det i ett annat forum med större spridning.
Inte gick dietisterna in här för att skada Annika D?
Det här är en ganska intern diskussion.
 
Att trollen försvinner när de kommer ut i ljuset, är ett gammalt talesätt.
Det vore synd om du försvann tycker många här.
Ångrar du ditt beslut om det egentligen oskyldiga (i mina ögon och uppsåt) men upkäftiga trollet undertecknad försvinner, så
LOVAR jag på heder och samvete att göra det!
 
Anmäl
2008-03-28 18:47 #9 av: folke

Jag tycker både att Skaldeman och Olleronny har sin plats här... Kanske Skaldeman kan komma tillbaka som Anonym,,,  och olleronny byta profil till Trollet Rulle istället :-)

Jag ser de stängda trådarna som en Rugbymatch,,,,, när slutsignalen blåstes så kan vi träffas utanför planen (Läs här i forumet)  och dela en ost eller två....  (Jag kan ju inte säga bärs) 

Ha en riktigt god helg allesammans ! Och ta det försiktigt i affären, det är många elaka kolhydrater som lurar i hyllorna :-)

Anmäl
2008-03-28 19:27 #10 av: gejsa

Det var ju verkligen synd. Men jag förstår honom faktist. Jag har ju själv lämnat en sajt pga osämja oftast osv.

Anmäl
2008-03-28 19:45 #11 av: [linda-pinda]

Sköt om dig Sten Sture och njut av livet! Du kommer att vara saknad här inne, men jag förstår och respekterar ditt beslut. Jag ser med hoppfullhet fram emot att du en dag kanske kommer tillbaka. Tack för att du har tagit dig tid och orkat engagera dig för att hjälpa dina medmänniskor, genom att skriva dina böcker och genom att sprida klokskap även här inne!
/Linda

Anmäl
2008-03-28 19:48 #12 av: kaisakavat

Tack Sten Sture och välkommen tillbaka när/om det blir!

Njut av livet - det ska jag också verkligen göra, särskilt när jag blivit av med endel kilon och annan barlast genom att följa din "metod" för resten av livet.

Hoppas få möjlighet att stöta på dig någon gång igen - här eller någon annanstans. GråterSkrattande

Hälsningar Maria 

Anmäl
2008-03-28 21:56 #13 av: Eremitha

Sten Sture: Ett klokt beslut med tanke på arbetsbördan, till väldigt stor del på ideell basis. Du har utfört ett otroligt engagerat arbete under lång tid och förtjänar dina solskensdagar!
    Din första bok har gett mig mycket. Du är tydlig, konsekvent, kunnig och rolig. Tack för den!
    Men jag är ledsen över om du verkligen blivit så stött av ett fåtal ifrågasättande spörsmål i trådar här på KiF. Jag har inte läst allt, men de frågor som framförts avseende dina fakta har i mina ögon varit helt ok. Även om tonen i vissa fall har blivit för upphettad, har jag inte uppfattat någon frågeställare som "troll" eller infiltratör, utan istället som seriöst undrande människor, sökande efter svar.
    Vi är trots allt en inte helt liten skara, som har ställts inför att kroppen inte reagerar som förväntat på de instruktioner den får via kosten. Jobbiga bieffekter som inte ger med sig kan också bidra till att man tvekar inför att till exempel äta fakirkost under lång tid, även om man i princip tror på gynnsam effekt förr eller senare.
    Här menar jag att det faktiskt är positivt att få ta del av andras beskrivningar av liknande problem, samt få ställa ärliga frågor med högt i tak. Att enbart läsa rapporter om alla som det gått så himla lätt för, bara de ätit enligt instruktionerna, är inte upplyftande när man själv gör allt enligt "reglerna" med mediokert resultat. Man kan då lätt oroa sig för att kroppen trots allt inte mår bra av den nya kosten, för det är ju så det känns ibland.
    Vi måste förstås alla vara medvetna om att den gedigna information du tillfört oss inte har kommit till som kontrollerade studier, och därför inte kan redovisas på ett sådant sätt.
    Slutligen: vi människor utgör en så pass heterogen grupp att jag inte tror det finns någon kostmodell som är "bäst" för alla. Din modell av lchf är väl genomtänkt och beprövad! Men om den inte självklart fungerar för alla känns det ju bra att få ställa frågor till dem som faktiskt har så mycket erfarenhet som du har, utan att det uppfattas som negativt.

Varma välgångsönskningar i framtiden! 

Fair Winds and Following Seas!

Anmäl
2008-03-28 22:11 #14 av: Katarina2

Tack SSS.....utan dej hade inte den här sajten gett mej lika mycket som den nu har gjort(Naturligtvis Margareta också!!!)...Trollen kan jag vara utan..dom har jag i mitt privatliv utanför den här sajten och känner att här har man kunnat haft trevligt...Hoppas den goda stämningen kommer tillbaka och du SSS också!

Anmäl
2008-03-28 22:32 #15 av: Skogstrollet

Till alla här.

Man får inte låta en promille negativitet förmörka allt! Tycker jag gäller i verkliga livet och i ännu högre grad på ett nätforum! 9,5/10 trådar är fyllda av positiv energi, goda råd och god stämning. Jag väljer att se det! Gör inte problemen större än de är.

Anmäl
2008-03-28 23:44 #16 av: umbra55

HA det gott i solen och lev väl!! TA gärna en tur till Hornborgasjön och totta på tranorna, du är ju västgöte nu, så du bör leva upp till vissa traditioner! (dessutom ska det finnas ett bra gårdsslakteri på andra sidan vägen en bit in..*S*)

Anmäl
2008-03-28 23:59 #17 av: Lillianna

Sköt om dig Sten Sture, jag kommer inte glömma det du gjort för mig!

/Lillianna 

~ Lillianna ~

Anmäl
2008-03-29 00:06 #18 av: Uttelille

Tur att jag fick uppleva lite av dina inlägg iallafallGlad

Ha det nu så jättebra!

/Tina

Anmäl
2008-03-29 00:32 #19 av: MaMaMade

 Lev väl o må gott i solen, dig väl förunnat SSS!

Anmäl
2008-03-29 07:29 #20 av: Anders-S

Sten Sture Skaldeman  skriver "Den som vill ha personlig hjälp av mig får tills vidare boka tid och betala för den tiden. Det gäller den här listan och all annan korrespondens."  På websajten står det också: "Det billigaste är att köpa rådgivning per telefon eller mail" och att "jag saknar medicinsk utbildning." 

Det låter lite farligt och kan leda till en ny diet: "vatten och bröd" i upp till ett år + böter och vitesförelägganden.  Fast på dylika inrättningar brukar det finnas gym så kolhydratintaget får väl kompenseras med träning och droger som kanske stimulerar författarskapet.

Frågan är snarast hur många timmar det tar innan det kommer en anmälan från en dietist. 

Här är lite citat från Lag om yrkesverksamhet på hälso- och sjukvårdens område (LYHS, SFS 1998:531)

1 § Bestämmelserna i detta kapitel gäller den som yrkesmässigt
undersöker annans hälsotillstånd eller behandlar annan för
sjukdom eller därmed jämförligt tillstånd genom att vidta eller
föreskriva åtgärder i förebyggande, botande
eller lindrande
syfte. Bestämmelserna gäller dock inte den som enligt 1 kap. 4 §
tillhör hälso- och sjukvårdspersonalen.

2 § Den som utövar verksamhet som avses i 1 § får inte

2. behandla cancer och andra elakartade svulster, diabetes,
epilepsi eller sjukliga tillstånd i samband med havandeskap
eller förlossning,


5. utan personlig undersökning av den som sökt honom eller
henne lämna skriftliga råd eller anvisningar för behandling,
eller

Ansvarsbestämmelser

1 § Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet påbörjar verksamhet
eller i väsentlig del ändrar tidigare verksamhet utan att ha
gjort föreskriven anmälan till Socialstyrelsen enligt 6 kap. 6-
8 §§ döms till böter.

2 § Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet fortsätter att
bedriva verksamhet i strid med förbud enligt 6 kap. 15-17 §§
döms till böter eller fängelse i högst sex månader.


6 § Den som bryter mot någon av bestämmelserna i 4 kap. eller
som under utövning av verksamhet som sägs i 4 kap. uppsåtligen
eller av oaktsamhet tillfogar den undersökte eller behandlade
skada, som inte är ringa, eller framkallar fara för sådan
skada, döms, om gärningen inte är belagd med straff enligt 3
eller 4 § i detta kapitel, till böter eller fängelse i högst
ett år. Detta gäller oavsett om skadan eller faran orsakats av
olämplig behandling eller genom avbrott i eller dröjsmål med
läkarvård.

Den omständigheten att gärningsmannen på grund av brist i
utbildning och erfarenhet inte kunnat inse sjukdomens natur
eller förutse skadan eller faran befriar honom eller henne inte
från ansvar.

8 § Har någon genom dom, som vunnit laga kraft, funnits skyldig
till brott som anges i 6 §, får Socialstyrelsen meddela förbud
för honom eller henne att under viss tid eller för alltid utöva
verksamhet som avses i 4 kap. Ett sådant förbud får förenas med
vite.

Anmäl
2008-03-29 07:32 #21 av: Yakamoto

Sten Sture

Njut av våren. Tack för ditt engagemang.

 

Yakamoto 

Anmäl
2008-03-29 09:57 #22 av: Qamilla

Det var väldigt tråkigt att vakna upp och läsa detta men jag förstår dig fullständigt. Om man gör något bra för mänskligheten så kanske man inte förväntar sig att alla ska tacka en men i vilket fall som helst så borde man slippa bli förolämpad och påhoppad. Tack för dina böcker och råd hitills. Jag önskar dig all lycka framöver. Tycker du gör rätt i att ta betalt.

Det samma gäller Margareta, angående hennes tråd. Jag förstår att du tappar lusten och funderar på vad du egentligen håller på med. När man lägger ner så mycket tid och engagemang så vill man i alla fall få respekt för det. Jag håller ändå tummarna att du vill vara kvar och fortsätta som förut. Jag trivs i alla fall här och är glad och tacksam över att du finns med ditt kunnande och goda råd. Tack.

Anmäl
2008-03-29 10:08 #23 av: Citronmeliss

Tack, Sten-Sture för "mitt" nya och hälsosamma liv!Skrattande

Tack!/Citronmeliss!

Anmäl
2008-03-29 10:37 #24 av: magmaTack för tiden du funnits här på forumet, och tack för att dina böcker finns! Det var tack vare en artikel i en veckotidning om dig som jag köpte din första bok "Ät dig ner i vikt-, och på köpet fick många nya insikter om mig själv och om hur hjärnan och kroppen påverkas av kolhydraterna. Det känns självklart trist att du inte längre kommer skriva här, och det måste ha känts trist för dig att din kost blir kallad livsfarlig och extrem. För mig är inte kött, fett och grönsaker extremt utan normalläget. Vem som helst kan köpa din senaste bok och hitta många recept där grönsaker ingår, du förespråkar ju inte enbart fakirmetoden.

Jag hoppas du så småningom åtminstone kommer på gästspel någon gång...

Lycka till med din nya inriktning och med ett liv i solen och friska luften!

Anmäl
2008-03-29 11:49 #25 av: ulf-52

Sten Sture: det är många som tackar dig för den betydelsen du har haft för förändringar/förbättringar i sitt liv. Dessa tacksamma personer måste ju också förstå att du måste börja ta betalt för dina tjänster (om det nu går) innan du går i konkurs.Men även om du har ett jobb,som många av oss andra här, kan du kanske skriva lite här som medlem?

Tiden var ju mogen att du skulle starta eget och alla förstod att det inte var förenligt med att ha frågelåda här. Men på samma gång som du hoppar av p.g.a egna intressen skyller du avhoppet på "troll". Det tycker jag inte är riktigt juste.Och att antyda att om "trollen" försvinner kommer du kanske tillbaka.Är det utpressning så att "troll" ska mobbas ut härifrån?

Detta är inget personligt påhopp på Sten Sture ,det är en protest från ett misstänkt "troll" som känner sig personligt påhoppad.

Zeke  

Anmäl
2008-03-29 12:23 #26 av: [slamslams]

Sällar mej till dom som beklagar att du SSS hoppar av Kolhydrater ifokus.

Jag vill säga till dej att du är och har varit en Mentor för mej sen hösten 07, har köpt dina böcker, läst dom 3-4 gånger,  för varje gång har jag hittat något som jag inte sätt tidigare.

 Dina böcker och Annikas ligger på  bordet lättillgängliga så snart jag undrar något

Det är synd att du låter dej provoceras av de illvilliga krafter som just nu är igång, detta är precis vad dom vill uppnå.

Kan du inte vara med och skriva och ha synpunkter här på kolhydrater ifokus utan att för den skull ha frågelåda.

Det är mycket tråkigt att dom ILLVILLIGA skall få övertaget, hur skall det då gå med detta forumet.

SSS, VI BEHÖVER DEJ, du tillhör min/vår trygghet.

 

Anmäl
2008-03-29 14:02 #27 av: Marylojs

Jag beklagar verkligen att SSS väljer att avsluta sin frågelåda, men jag har full förståelse för att han väljer att göra det. Ingen kan leva på att jobba gratis.

Jag tycker  dock att Ulf52 har många poänger i sitt inlägg och jag kan inte riktigt förstå var dessa "illvilliga krafter" är. Ja, det har förts diskussioner på forumet, och ja, stundtals har de diskussionerna varit otrevliga i tonen. Det är inte ett dugg konstigt.

En offentlig person som tjänar pengar på kostråd kommer alltid att ifrågasättas, oavsett inriktning. Personligen tycker jag det är bra. Vore det inte underbart om vi sett lite mer av det tidigare, då kanske högkolhydratskosten  inte fått stå oemotsagd så länge?

Säljer man böcker och talar om studier, då ligger det i sakens natur att folk kommer undra varför inget kan redovisas.

Med detta menar jag absolut ingenting ont om SSS, jag menar bara att man måste försöka se lite sansat på saker och ting.

Varför ska Rössner ständigt ifrågasättas och motbevisas, men SSS får inte ifrågasättas, då är man ett troll?  

Anmäl
2008-03-29 14:04 #28 av: olleronny
De här "trollen som utsätter sidan för attack" vekar vara de som du S.S.S får obekväma frågor från.
 Kan du inte förstå att om du går ut med en marknadsföring av metoden och säger att nästan alla män och tre fjärdedelar av kvinnorna går ner i vikt, "några kvinnor har gått 45 kg i vikt, på ett år, några män har gått ner70. Den stora majoriteten har gått ner ungefär hälften" att det kan vara en rimlig fråga om du har belägg för den statistiken. Särskilt inte när det inte fungerar för många.
Funkar Det inte  får man rådet att  åka ner till din mottagning.
Och det kostar en del också. 

Jag förstår att du fått mycket att göra nu när ideerna får mer och mer spridning.
 
Du skriver i ditt brev att du har den lägsta oxidativa stressen  Sverige-det borde väl berörda forskare eller vilka det är som mätt - skriva om någonstans?. Det skulle ge dig mycket trovärdighet  tillbaka i mina ögon. 
 
Och när jag söker efter de böcker du rekommenderar i slutet på ditt brev, så verkar det bara vara dina böcker som går att hitta i bokhandeln? 
 
Ps. Njut av vårsolen- privatpersonen S:S.S! Ds 
 
 
 
 
 
Anmäl
2008-03-29 14:26 #29 av: Karin20

Tack Sten Sture för mitt nya liv som frisk och lite smalare! Tack för den tid du lagt ned här för att svara på frågor och tack för alla dina böcker som hjälpt mig och andra. Tack också för din personliga utstrålning på föredrag och i teve, kommer aldrig att glömma dig på Ulriksdals Värdshus julbord där du gick runt och åt det godaste. Och dina härliga bilder där du vågar vara dig själv och inte skämmas det minsta. Finns heller ingen anledning till det ju!

Hoppas att få se dig mera i olika LCHF-sammanhang (och även andra kanske, vem vet), betalar gärna för det. Lycka  till i fortsättningen, kan det bli ett hälsohem i Västergötland? 

Tusen kramar

/Karin

PS. Tack också för att du gjort min avlidna mamma odödlig genom att publicera hennes och min Floridasallad i GI-noll! 

//Karin

Anmäl
2008-03-29 14:33 #30 av: bjornen66

Hade helre littat på SSS, än alla de åren jag har fått kostråd av sjukhusen, för där har jag bara livit fetare o sjukare o min kropp har krävt mer medecin. Sen jag började följa SSS kost råd har jag minskat i min medecin o mina kg. De råden han har givit hadde jag gladelingen betalt för.

Anmäl
2008-03-29 14:36 #31 av: greensis

Men #20 är en klok observation. Det är en svår balansgång du kommer att gå, SSS, hoppas det går bra.

Anmäl
2008-03-29 15:43 #32 av: Blenda01

Önskar dig all lycka!

//Blenda01 (som sedan jag var liten haft en liten gul nalle vid namn StenSture!)

Anmäl
2008-03-29 19:24 #33 av: Lynxx

Som utbränd vet jag vad det vill säga att behöva tänka på, sköta om & ta hand om sig själv i första hand - ingen annan gör det åt mig.

Så du gör helt rätt SSS - ta hand om dina egna intressen nu. Du har varit en katalysator som startat processen - nu kan du njuta av reultatet ett tag - ta ngr steg bakåt för att se det hela på lite avstånd.

Inte mycket idé att rädda livhanken bara för att ägna resten av livet åt att rädda ''alla'' andra  - den ryggsäcken orkar ingen människa bära - hur gärna man än vill.

Förmågan att tänka annorlunda idag än i går - skiljer den vise från den envise.
Det gäller väl i högsta grad medlemmarna på KiF. Skrattande

Att slösa tiden på troll & andra negativa saker e ju meningslöst. 

Så njut ditt otium cum dignitate - salva conscentia SSS.  

Lycka till! 

Anmäl
2008-03-30 00:32 #34 av: mage

Tack Sten-Sture !

När jag läste dina böcker fick jag äntligen upp ögonen för hur alla dem som har försökt skott sig på min fetma har lurat mig i alla dessa år !

Vad jag önskar är att du hade fått dessa pengar istället , och att du hade använt dem till nåt nyttigt istället !

 

Lev väl-du store kärleksfulla guru !(nåja kanske lite överdrivet ?, men det var ju trots allt du som fick upp mina ögon för denna kost !)

Och därmed är det dig jag skall beskylla för att jag numer mår så oerhört gott att jag kan skriva denna kärlekshyllning till dig efter att ha gått ner 25 kg på 11 månader. o det utan att ha bantat en enda dag  ! 

Vilket härligt liv du har gett mig !

Tack SSS Cool

Anmäl
2008-03-30 14:21 #35 av: venuseva

Hej Sten Sture,

Ser din time-out som en välbehövlig vila inför ditt kommande projekt med kokboken. Ställtid kallas det ibland.

 

Lycka till och ladda batterierna i vårsolen.  

Anmäl
2008-03-30 15:03 #36 av: odezza

Sten Sture... jag kom visserligen in på LCHF-kosten tack vare Annika Dahlqvists inslag i Rapport, eller om det var Aktuellt, i början av juli -06, men din bok "Ät dig ner i vikt" var den första bok i ämnet som jag köpte och läste.

Den gav mig mycket fakta om vad som händer i kroppen, när man lägger om kosten, trots att den inte vände sig till mig, precis, eftersom jag inte var överviktig.

Men kosten har gett mig så många andra hälsovinster, min astma har blivit så mycket bättre, värken i kroppen har klingat av, och min trista historia med utbrändhet och depression har vänt, jag är numera mindre trött, och inte längre deprimerad, och får inte längre ryggbesvär. Och jag är övertygad om att jag inte kommer att utveckla diabetes typ2, som jag har ärftlig disposition för.

Stort tack! Önskar dig lycka till med ditt framtida projekt! Glad

"still lost in space and time"

Anmäl
2008-03-31 10:41 #37 av: Laurel

Vad glad jag är att jag råkade snubbla över GI-noll boken på nätet! Nu är jag 20 kg lättare och mår jättebra tack vare dig, Sten-Sture!

 Ha det så bra! Jag hoppas att du skriver kokboken som du pratade om förut!

Anmäl
2008-03-31 11:33 #38 av: Mervi

Önskar dig lycka till med kokboken och annat du skall göra i framtiden. Tacksam för allt du bidragit till.

Anmäl
2008-03-31 11:49 #39 av: Myrten

Tack Sten Sture för alla dina råd och för att du har svarat personligen på mina frågor.

Jag är en av dem som bantat sönder min kropp med de flesta metoder som finns på marknaden. Även operation.

Du har gett mig hopp om att jag i framtiden ska bli smalare och friskare.

Jag hoppas du får en härlig sommar och att du får njuta av livet.

 

Anmäl
2008-03-31 14:24 #40 av: Mizzi

Tack Sten Sture för dina råd och dina böcker.

Själv har jag gått över till mer liknande GI men det beror just nu på min ekonomi.

Men så fort min ekonomi tillåter det så kommer jag gå tillbaka till strikt LCHF igen.

För nu vet jag i alla fall HUR jag ska äta för att JAG ska må bra Glad.

En en gång tack !! och lycka till med dina frammtida projekt !!

Anmäl
2008-03-31 15:13 #41 av: stellina

Nu ska jag svära i kyrkan.

Menar Sten verkligen att pga några har ifrågasatt hans/dessametoder, vänligt skulle jag vilja påstår, så tar han time-out?

jag vet inte jag, detta har gått lite för långt åt andra håller. Ska människor behöva behandla Sten och andra som lyckats med kosten som presidenter? Ska Sten kalla dem som ställer några frågor för troll?

Jag tycker toleransen är liten snarare på detta forum-om någon stackare ens vågar komma med ett påstående (inte ens kritik) men kanske ett litet påstående så blir det total kalabalik.

Jag tycker INGEN har betett sig som ett troll-de flesta här bara bugar och säger ja snarare, och det är, inga åsikter får vara några millimeter från det KUNGEN har beslutat.

DET ÄR JU JUST SÅDANA beteenden som många av oss tampas med i vår vardag, människor som blir provocerade för att vi INTE äter kolhydrater och nu håller detta forum utvecklas på samma sätt, som en altare till vördnad för vissa personer.

Jag har läst Stens böcker. Tycker hans åsikter är i det stora bra, men det är inte allas sanning. Och skriver man böcker får man nog vara beredd på att någon vid något tillfälle kanske ställer en kritisk fråga och inte öser beröm och rosor över varje stavelse.

De personer som kallades troll här anser jag vänligt bara kommit med några åsikter och det ska väl inte vara förbjudet så länge personen är vänlig!

 

Anmäl
2008-03-31 15:20 #42 av: stellina

. Min oxidativa stress är den lägsta i Sverige. Enligt en professor som jag känner betyder det att mina celler inte åldras, det känns bra.

Ja, du Sten, sådana här kommentarer får du nog vara beredd på kommer med ifrågasättanden.

Anmäl
2008-03-31 15:23 #43 av: Marylojs

Stellina: Jag tycker att du lyfter fram viktiga saker i ditt inlägg och håller med dig.

Anmäl
2008-03-31 15:52 #44 av: Eremitha

#42, 43 Jag också! Se #13.

Fair Winds and Following Seas!

Anmäl
2008-03-31 16:05 #45 av: folke

Jag tror inte att det var frågan i sig som fick Skaldeman att ta time out, lite av den besvaras ju faktiskt i hans mail..

Jag tror det var mer den aggresiva stämning som uppkom i samband med frågan, som många av oss som skrev i tråden är lika skyldiga till...   som gjorde att Skaldeman öppnade sina ögon och tänkte till......

Och man måste prioritera här i livet, Kanske till och med att detta var en knuff i rätt riktning för herr Skaldeman, får man inte njuta av solen för att man föröker hjälpa folk, då lever man fel, och det kanske gick upp som ett ljus för honom, och då tog han beslutet.....   Vilket jag ser som mycket klokt........

Visst måste man ta smällar om man sticker ut hakan och skriver böcker.... men inte ge sig själv så mycket stryk att man går under..........

Jag har varit där, gjort det och gått under... nu vet jag bättre vad som är viktigt !

Anmäl
2008-03-31 16:25 #46 av: Eremitha

#45 Det finns mycket sans och sanning i det. Men SSS skrev också faktiskt:

"det är oändligt skönt att slippa personliga påhopp och troll"

Det är självklart hans rätt att uppleva det så. Men jag såg inte några "påhopp", bara adekvata undringar, och jag har inte uppfattat någon av ifrågasättarna som "troll". 

Fair Winds and Following Seas!

Anmäl
2008-03-31 16:30 #47 av: Gronstedt

SSS är faktiskt inte bara verksam här, utan har säkert utsatts för både troll och påhopp i många andra sammanhang.

Den som uttalar sig offentligt får vara beredd på mothugg, men är inte skyldig att gå i evig polemik kring mothuggen. SSS har kämpat länge på barrikaderna och fått höra mycket nedsättande bland en del hyllningar. Ingen ska vara skyldig att låta utsätta sig för sådant utan att ha en fristad att dra sig undan till.

Anmäl
2008-03-31 16:38 #48 av: Eremitha

#47 Självklart"  Jag både respekterar och förstår hans val. Jag kanske drog en förhastad slutsats när jag antog att citatet jag angav i #46 syftade på KiF, eftersom det var just detta forum han meddelade sitt avhopp ifrån.

SSS är en kunnig, engagerad och säkerligen sympatisk person, som många, bland annat jag, haft hjälp av. Jag tycker bara det är tråkigt om frågor och rapporter om icke fullt så positiva erfarenheter från några, bland annat mig, får så tråkiga följder. Vi är inte illasinnande, bara undrande.

Övriga skäl han framför, ökad arbetsbörda, minskad tid för solsken och så vidare, är ju enbart synnerligen kloka sådana och fullt förståeliga för alla. 

Fair Winds and Following Seas!

Anmäl
2008-03-31 17:47 #49 av: ulf-52

Det kanske inte är så farligt, Sten Sture kommer kanske tillbaka.

Det var ju samma visa hösten 2006 när ett "troll" dristade sig till att fråga om ersättning utgick till ev. medarbetare i GI-Noll.
-Aj då, skrev Sten Sture ,dig hade jag glömt! Jag är med i så många sammanhang. Eftersom jag ägnar mig åt en ideell verksamhet som har totalförstört min privatekonomi har jag inte möjlighet att betala någon för någonting. Däremot har jag möjlighet att lämna listor där element som du uppträder. Vilket nu sker. Må bra alla andra och tack för den här tiden! Sten Sture

-Element som jag,skrev "trollet",kanske inte alltid håller med dig,men försöker i alla fall hålla en artig ton.Vi ägnar oss inte åt personliga påhopp, eftersom det strider mot forumets regler.
OK DÅ,DIN UTPRESSNING HAR LYCKATS,JAG SLUTAR SKRIVA PÅ DETTA FORUM:STEN STURE DU KAN KOMMA TILLBAKA.

Utpressningen lyckades,Sten Sture kom tillbaka.Hopp finns!

Anmäl
2008-03-31 18:03 #50 av: magma

Känns det verkligen nödvändigt att starta nya trådar med bråk och gnäll? Jag vet att en del gärna vill se, och gör sitt bästa för att starta, animerade diskussioner med vassa argument men det här forumet är inte avsett för den typen av diskussioner enligt sajtvärden.

SSS startade en tråd där han förklarade sina nya planer och varför. De som vill klaga, kalla forumet för "kyrka" och dra upp gud, presidenter och 1,5 år gamla bråk kanske kan respektera hans intentioner med tråden och starta egna trådar med det som utgångspunkt?

/städerskan

 

Anmäl
2008-03-31 18:10 #51 av: Jennix

Vill bara påpeka att Sten Sture Skaldeman inte är = forumet eller de som arbetar med det...

Har ni kritik mot honom så känns det trevligt för oss som jobbar med forumet om man inte jämställer en enstaka person med oss andra...

Det vore bra om man insåg att "forumet" inte är automatiskt okritiskt till någon, oavsett berömmelse eller antal böcker... Jag anser mig absolut vara en del av "forumet" och jag tycker inte att jag är okritisk till någon.

Jag är själv kritisk mot att t.ex. fakir skulle funka för ALLA och jag tror inte det finns EN metod som gäller för alla heller, däremot försöker jag hjälpa var och en att komma fram till vad som funkar för dom.

Tycker åtminstone jag. Flört

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2008-03-31 18:17 #52 av: folke

#51 Jag tycker också så, då är vi 2 Oskyldig

 Som sagt var, forumet är inte lika med Skaldeman, och som jag sa innan, vi kommer att leva vidare utan honom, visst är det tråkigt att förlora en medlem, men det är lika tråkigt vem det än vara månde......

Bra sagt #50 ++++++

Anmäl
2008-03-31 18:47 #53 av: Mona-Stina

Usch så trött jag blir! 

Vad jag har förstått så är det Margareta som startat forumet, inte Sten Sture. Han har troligtvis hittat hit via länkar eller hörsägen som de flesta av oss. Han har dessutom varit bussig att ställa upp och ha en frågelåda här för att svara på frågor som är direkt till honom och som vi andra inte kunnat svara på.

Nu inser han att han inte har tid längre, det är förståeligt när han ofta är ute på föreläsningar land och rike kring. Jag vet också att han persolingen svara på mail med frågor och råd, jag är en av dom som fått sådant personligt. Han har aldrig tagit ett öre för dylika konsultationer utan mailsvaren har varit personliga och varma.

Är det då så konstigt att han kanske vill dra ner lite på aktiviteterna? Han är ju inte mer än människa som alla vi andra. Jag och många med mig har skott oss på hans hjälpsamhet länge nog.

Hoppas verkligen att han förstår vilken insats han gjort, alldeles gratis för många av oss. Att vissa inte förstått innebörden av hans frivilliga offrande för att hjälpa oss är beklagligt.

Som sagt, han vill ta lite time out... låt honom då få göra det utan kritik.

Anmäl
2008-03-31 22:41 #54 av: Timmermannen

Tack Sten Sture det var du som fick mig att inse fördelarna med LCHF.

Jag har spridit budskapet till många.

Ta din Time out med gott samvete. Man skall vara god mot sig själv så länge man har sig. Sen är det för sent.

När det gäller kritik så sa en klok man "Om man skall sparka på varje hund som gläfser efter en så hinner man inte så värst långt".

SSS har verkligen gjort något för många. Ni som kritiserar vad har ni  gjort förutom att kritisera?

 

 

Anmäl
2008-04-01 00:17 #55 av: Marylojs

#54 Och vilka i tråden anser du kritiserar SSS?

Anmäl
2008-04-01 00:40 #56 av: Timmermannen

Marylojs! Jag syftade inte på någon speciell i tråden jag menande de som kritiserar SSS var det vara månde.

Anmäl
2008-04-02 16:50 #57 av: Kia
Sten Sture, Vet inte ens om du läser lite men det kanske du gör.
Jag vill iallafall säga TACK!!!! Utan din bok och ditt material och din kunskap och allt annat hade jag aldrig fått ordning på mitt sockerberoende det är jag säker på.
Det har varit en stor hjälp på vägen. Visst har det funnits återfall, men igår hade jag 60 dagars abstinens (avhållsamhet) från socker, vete, mjöl och kolhydrater och det känns så bra att jag kan inte med ord beskriva min tacksamhet till det du gjort och det du gör för människor. Och jag har många med mig som har mina problem som är oerhört tacksamma.
 
Så jag vill bara säga att jag kommer aldrig ifrågasätta dina metoder när jag inser att du är en av dom som räddat mitt liv och då menar jag det verkligen för jag höll på att äta ihjäl mig.
TACK Sten sture och njut av solen den är underbar när den tittar fram!
Kram Kia 
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.