Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Om iFokus -

Om Kolhydrater iFokus

2008-07-17 17:36 #0 av: Margareta

Sajten för dig som äter kolhydratreducerad kost, eller funderar på det.

LCHF (Low carb high fat) äts i olika varianter. LCHF är en i basen animalisk högfettkost - där kolhydraterna ersatts med animaliskt fett - läs mer i denna folder. (Skriv ut den på fram- och baksida och vik den i tre delar).

LCHF är inte en modediet eller bantningskur- det är en livsstil. Många av oss har fått ett bättre, friskare och hälsosammare liv och flera har normaliserat sin vikt. En del behöver gå upp och andra behöver gå ner.  Hälsovinsterna är många och det kommer ständigt nya rapporter.

Sajtvärden Margareta skapade forumet i avsikt att förespråka LCHF (LowCarbHighFat), som är den kost dr Annika Dahlqvist i Socialstyrelsen 2008 fått igenom som godkänd kostmodell för behandling av patienter med Diabetes typ 2 och övervikt. Detta har i sin tur uppmärksammats i media, och både Annika och vår egen Margareta har synts i TV vilket troligtvis är en orsak till att tillströmningen av medlemmar har ökat sista tiden.

Andra frontfigurer är bl.a  Sten Sture Skaldeman som skriver om kosten i sina böcker, samt dr Andreas Eenfeldt som bloggar om kosten på Kostdoktorn.

Dessutom har vår medlem DaMum hörts i radioprogrammet "Karlavagnen", och berättat om LCHF som en verksam behandlingsmodell vid olika bokstavsdiagnoser.

Sedan Kolhydrater iFokus startades har mycket hänt. Från att i starten ha varit samlingsplats för några få eldsjälar och entusiaster, har forumet vuxit rekordsnabbt och vi är i skrivande stund 2559 medlemmar! (Ett år senare är vi över 7 500 medlemmar!)

Hur används forumet på bästa sätt?

Tankar, frågor och funderingar från nya och gamla medlemmar, bör i första hand tas upp i forumet. Frågeställaren får där många svar, olika synpunkter och infallsvinklar men först och främst berikar det forumet i dess funktion som just ett diskussionsforum. Margareta tar hand om forumet under sin fritid, och kan omöjligt ha en personlig dialog med alla medlemmar.

Självklart kan sajtvärden eller medarbetare kontaktas, när inte svar på frågor eller lösning på ett problem går att få på annat sätt!

Starttips:

 • Använd forumets sökfunktion ovan till vänster, och hitta mycket av det Du letar efter. Utnyttja detta innan Du startar en ny tråd, ofta finns svaret i redan existerande information.
 • Du finner en mängd information genom att klicka på "Artiklar", den funktionen finns precis ovanför "Sök" knappen.
 • Klicka på Bokmärk högst upp ovanför startinlägget i den tråd Du vill hålla reda på. När Du sedan vill se dina bokmärken klickar Du på Bokmärken till vänster, precis bredvid Sök-knappen.
 • Forumgruppen Mina inlägg innehåller alla trådar Du startat eller kommenterat.
 • Hittar du inte det du söker och behöver få svar och synpunkter, så skriver Du en ny tråd genom att klicka på Skriv ovan till vänster. Skriv först rubrik, sedan inlägg och sist väljer du en lämplig grupp där frågan hör hemma.

  Om vi alla kan ha dessa råd i tankarna, så får alla medlemmar ta del av information och frågeställningar. Och får även en chans att bidra eller ta emot hjälp - vilket är givande, positivt och en förutsättning för ett diskussionsforum.

  Väl mött i forumet och lycka till!


 • Medarbetare:
  Doc_
  Dufva
  Jennix
  Karin20
  Karro
  Maia
  Magma
  Maxiq
  Mervi
  MikaelJ
  Mona-Stina
  Odezza
  Pasi

  Sajtvärd: Margareta

   

   

  Relaterade länkar

  LCHF på 3 minuter

  Inköpslista för nybörjare

  Varför går jag inte ner i vikt?

   

  ---

  Dr Dahlqvists blogg

  Kostdoktorn

  ---

  DaMum i Karlavagnen

   

  Av: magma

  Datum för publicering

  • 2008-02-22

   

  /Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
  Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
  Vägen till 65

  Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
  ut LCHF-magasinet.
  http://www.lchfmagasinet.se

  Anmäl
  2008-07-17 17:38 #1 av: nobban7

  Räknar du med många nya intresserade?Skrattande

  Anmäl
  2008-07-17 18:09 #4 av: magma

  1: Det har ju blivit ca 2000 nya medlemmar sedan detta skrevs, så om inte annat kanske de kan ha intresse av att läsa.Glad

  Anmäl
  2008-07-17 18:28 #5 av: Torpet

  Damum, lyssnade på karlavagnen med ditt inslag..vilken fantastisk radioröst du har...lätt att du skulle kunna leda hela programmet. Eller varför inte föreläsa om LCHF, alla skulle lyssna på dig med din rika erfarenhet. Jag är väldigt impad av vad du berättade.

  Anmäl
  2008-07-18 09:26 #6 av: Mervi

  #5 Håller med, hon har en undergar röst, även jag med min hörselskada kunde följa med.Skrattande

  Anmäl
  2008-12-01 21:59 #7 av: eyalowes

  Hej! Finns inga ekologiska ägg där jag bor på Barbados,så jag  får väl i mej för mycket Omega 6 är jag rädd. Hur neutraliserar jag överdosen,då jag älskar bacon and eggs till frukost. Nån som vet?

  Anmäl
  2008-12-01 22:09 #8 av: mikaelj

  Fisk! Eller omega 3-kapslar.

  Anmäl
  2009-02-03 11:47 #9 av: magma

  Puttar upp denna, så alla nya medlemmar (och gamla med för den delen:) kan få läsa om vilka vi är, och vad vi pysslar med här.

  Anmäl