Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Ägg

2009-01-13 16:29 #0 av: Margareta

Ägg är ett baslivsmedel inom LCHF. Detta är en beskrivning av näringsfördelningen i ägg.

Ägg är ett ofta rekommenderat livsmedel inom LCHF och som frukost är väl "ägg & bacon" ett standarduttryck. Låt mig försöka förklara varför.

 

100 g Ägg innehåller enligt Livsmedelsverkets databas följande

Livsmedel Mgd kcal Prot Fett Kolh
Ägg rått el kokt 100 146 12,6 10,1 1,4

Energifördelningen för 100g ägg (E%) blir:

Ägg.JPG

Den nitiske LCHF-aren som vill nå en energifördelning som åtminstone närmar sig
25 E% Protein - 75 E% Fett - 5 E% Kolhydrater tillsätter därför fett i någon form. Ibland kanske onödigt mycket?

Exempel

Min egen frukostäggröra består av 2 ägg + en äggula.
Gulan är fetare än vitan och gör att fördelningen automatiskt korrigeras till det bättre utan extra fett. Jag blandar inte i vispgrädde, men smälter över smör. Det smöret har jag inte tagit med i tabellen och inte heller i nedanstående diagram.

Livsmedel Mgd kcal Prot Fett Kolh
Ägg rått el kokt 110 161 14 11 2
Äggula 30 108 5 10 0
Total 140 269 19 21 2

Äggröra.JPG
Ett par skivor Bacon eller stekfläsk som jag väljer ger följande tabell

Livsmedel Mgd kcal Prot Fett Kolh
Ägg rått el kokt 110 161 14 11 2
Äggula 30 108 5 10 0
Gris bacon 50 172 7 16 0
Total 190 441 25 37 2

 äggochbacon.JPG

Utan extra tillsatt stekfett är energifördelningen perfekt ur LCHF-synpunkt även för den mest nitiske. Jag tillsätter smör bara för att det är gott med äggen och får därför en ännu högre fetthalt, men det är inte alls nödvändigt för fetthaltens skull så länge jag använder det feta stekfläsket.

Livsmedel Mgd kcal Prot Fett Kolh
Ägg rått el kokt 110 161 14 11 2
Äggula 30 108 5 10 0
Gris bacon 50 172 7 16 0
Smör fett 80 % 25 178 0 20 0
215 619 26 57 2

äggochbaconmedsmör.JPG

Ovanstående Ägg& bacon-med-smör-frukost ger en stadig grund att stå på under dagen, men som jag skrev innan, man behöver inte alltid tillsätta en massa fett. Det beror helt på hur den naturliga fetthalten ser ut i de råvaror man använder.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-01-13 16:32 #1 av: fia1

Tack!

Anmäl
2009-01-13 17:03 #2 av: A-L--

Tackar för lektionen Glad 

Anmäl
2009-01-13 17:05 #3 av: Uttelille

Vad skulle jag gjort utan ägg!?Kyss

Anmäl
2009-01-13 17:09 #4 av: Saintpaulian

Jag hade svårt för ägg sist jag LCHF-ade, men denna gång går det toppen. Jag har insett att kokta kalla ägg är grejen för mig, varma får jag bara inte ner.

Och så kan man ju göra ägg-mjölk och så mycket mer. Ja vad skulle vi egentligen ta oss till utan goda ägg!? :-)

Anmäl
2009-01-13 17:14 #5 av: MillisB

Måste variera på äggen, annars får inte jag ner dem... Att bara äta kokta eller stekta eller äggröra funkar inte för mig.

/Millis Ballong
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Anmäl
2009-01-13 17:22 #6 av: Margareta

Det viktiga är egentligen inte om man äter ägg eller ej.

Poängen med den här artikeln är att jag måste se till vilken råvara jag äter.

  • Är den fet nog i sig själv JA/NEJ
  • Om Nej - hur gör jag den fetare (i mitt fall skippar jag en vita)
  • Hur tillsätter jag fett (vräker på smör eller använder ett fetare komplement dvs bacon)

Hur jag än gör så måste jag veta varför jag gör det. Vill jag inte ha en extra gula, eller vill jag inte ha bacon till - då måste jag sätta till fett om jag vill nå upp i rimliga proportioner. Jag kan inte bara äta kokta ägg utan något till och tycka det blir bra, för det blir det inte om man tittar på min allra första tårtbit i artikeln.

Ägg är inte tillräckligt fett som självständig råvara om man vill nå de %-satser vi normalt pratar om.

För den som gärna räknar ratio enligt Sten Sture Skaldman så är det enkelt att se att ägg behöver fettas till lite

100 g Ägg innehåller enligt Livsmedelsverkets databas följande

Livsmedel Mgd kcal Prot Fett Kolh
Ägg rått el kokt 100 146 12,6 10,1 1,4

Man lägger först ihop Protein och Kolhydrater dvs 14g och jämför det med Fett som är 10g. Så länge fettmängden är mindre än summan av protein och kolhdyrater behöver man mera fett.

Plättlätt.

100g är ungefär 2 ägg och de behöver då ett par tsk smör för att nå samma mängd fett som totala mängden protein och kolhydrater och då kan man lika gärna dra till med lite mer smör så blir ratiot ännu bättre.

Lika plättlätt.

 

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-01-13 17:34 #7 av: A-L--

Jag äter äggen mest kokta och kalla med en rejäl sked majonäs, nån äggröra och omelett blir det väl också. Det här med att kasta bort äggvitan har jag liiite svårt för....är ju uppfostrad med att man kastar inte bort mat och man äter upp det man tagit åt sig....men jag ser ju varför jag borde göra det i Margaretas pedagogiska diagram.

Det var nån som sa att makrill i tomatsås blandat med majonäs är gott så jag provade så här, drog upp locket på en burk och klämde ner locket igen i burken över slasken för att få bort det mesta av oljan och tomatsåsen (lär mig att slösa mat så det ska nog ordna sig med äggvitan också), blandar makrillen med en överfull matsked med majonäs och till den röran äter jag ett eller två kokta ägg. En helt perfekt lunch, gott och fort går det att laga till, lätt att ta med sig till jobbet också.

Anmäl
2009-01-13 19:29 #8 av: Mervi

Jättebra beskrivet Margareta. Jag tror att Skaldeman har skrivit om detta i någon av sina böcker. Man behöver inte tillsätta extra fett till tex. Fläskfärs, den är fet nog ändå. Jag skall tänka på detta lite mer.

Min frukost består av 2 kokta ägg + smör, hur mycket smör jag tar vet jag inte, en rejäl klick. Måste kanske ta och väga den.Flört

Anmäl
2009-01-13 19:57 #9 av: Cammis

Nybörjare på LCHF vet inte att man måste tillsätta extra fett till ett kokt eller stekt ägg, man bara utgår ifrån Dr Dahlqvists kostprogram. Där står bara uppradat vad man skall äta och inte. Det står överhuvudtaget inget om att man måste kombinera vissa livsmedel med andra för att få effekt. Så jag tror att de allra flesta (som inte lusläst den här sidan i fem timmar) gör fel. Dvs tror att det räcker med två kokta ägg med lite salt till frukost...

Vad händer för dem som inte vet att man måste tillsätta fett? Går de ner lika mycket i vikt? Eller vad blir skillnaden?

Anmäl
2009-01-13 20:20 #10 av: fia1

Jag var snabb o tackade för infon tidigare. Insåg direkt ett fel som jag nog gjort hittills. Jag måste erkänna, nybörjare som jag är, att jag nog använt för mycket fett. Jag steker bacon i smör och häller på ägg som blandats med vatten och gör en omelett. Äggröran suger upp smöret och fettet som smält ut från baconet. Jättegott men kanske för mycket fett inser jag nu.

Anmäl
2009-01-13 20:28 #11 av: Margareta

Cammis man kan inte svara på vad som händer.

De som börjar med dr Dahlqvist program och får det att fungera hör vi troligen aldrig av. De som inte får det att fungera frågar antingen på hennes blogg, läser andra böcker eller googlar sig fram och hamnar här. En hel av dem som behöver fråga hamnar här, det är därför vi är över 6000 medlemmar och det stiger i takt med att hon är ute och föreläser.

Annika poängterar hela tiden att man skall tillsätta fett och det kommer att märkas nu när hennes och Airams kokbok kommer ut i bokhandeln. Vad sägs om 3 ägg och 50g smör till frukost. Det är lite annat än två kokta med lite salt.

Vi har en grundteori på det här forumet och det är att alla är olika. Långt ifrån alla klarar att gå ner med dr Annikas kostprogram i pappersform, men de får en aning om vad de gjort innan som är fel för just deras kropp. De allra flesta börjar tänka på ett helt nytt sätt utifrån det hon skriver och söker sig sen fram tills de hittar något som fungerar. Vad det är kan ingen förutsäga eftersom vi är unika även i detta.

Sten Sture Skaldemans kostprogram, är väldigt likt Annikas eftersom det reducerar kolhydrater och tillsätter fett, men det är helt klart radikalare än Annikas i mycket av idéerna kring kolhydraterna. Han har också en betydligt större viktminskning bakom sig än vad Annika själv har. De har det mesta gemensamt i teorierna, men lite olika utgångsläge. Lars-Erik Litsfeldt som skrivit Fettskrämd är väl någonstans mitt emellan om man vill rangordna kolhydratmängden. Han har också en viktminskning som jag tror är mellan de båda.

Den som behöver gå ner mycket i vikt brukar behöva skära betydligt mer ikolhydraterna än den som har mindre - i vissa fall - ibland verkar det vara tvärtom även där. Den som har lite att gå ner har det minsann inte så lätt alla gånger hellre.

Det viktigaste är ändå att få upp ögonen för vilka fetter man skall äta och hur man skall avslöja de kostråd som hittills gjort oss "feta och sjuka" som Annika säger. På sikt brukar de allra flesta även normalisera sin vikt.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-01-13 20:39 #12 av: pmg

#10 fia1 det låter som ett utmärkt sätt att äta ägg på tycker jag, jag äter en fet omelett till frukost, medan jag däremot gärna äter det kokta ägget utan majonnäs. Det viktigaste är att du får i dig tillräckligt med proteiner under dagen (så att du inte minskar i vikt pga att du tar av dina muskler) och att detta balanseras med tillräckligt mycket fett - minst 75 E% om du har mycket att gå ner. Är du mer normalviktig kan du äta lite mindre fett och lite mer kolhydrater än den strikta Skaldemanskosten som jag återger här (se Margaretas svar ovan)

Anmäl
2009-01-14 14:03 #13 av: Margareta

Tankarna kring ägg kan man givetvis överföra på vilket proteinrikt livsmedel som helst

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-01-14 14:24 #14 av: zealousnfo

AHA!

Jag har vissa morgnar ätit enbart 2 st ägg stekta i smör och varit lite småhungrig under förmiddagen.

Det har alltså varit för lite fett?!

Idag åt jag dock två kokta ägg med makrill i tomatsås (drygt en halv burk), då kändes det mycket bättre!

Tänk vilken tid det tar ibland innan poletten trillar ner (fast jag har nog många poletter kvar...) :-)

Anmäl
2009-01-14 15:19 #15 av: Cammis

Margareta >>>

Eftersom jag är helt ny på LCHF (tredje dagen idag) och har suttit nu i två hela dagar och bara läst, läst och läst på den här sidan har jag blivit helt förvirrad...

Det är så många människor, så många olika råd och så många synpunkter och tips att det bara snurrar i huvudet!

Men kan man bara kort sammanfattningsvis säga att om man t ex äter ett ägg, en avokado, en bit mozzarellaost eller något annat liknande livsmedel - skall man då ALLTID tillsätta någon form av fett (t ex en klick smör, grädde eller turkisk yoghurt)?

Även om avokadon är fet i sig räcker det alltså inte?

Mycket tacksam för ett förtydligande angående detta!

Anmäl
2009-01-14 15:43 #16 av: Margareta

Om man känner sig osäker på innehållet är det aldrig fel att tillsätta fett. I min värld blir det inte för mycket om man är "rimlig" dvs du behöver inte äta 50g smör till ett enda ägg, men ett par msk majonnäs är aldrig fel.

En avokado är fet (86%) - men om du kollar på innehållet så innehåller den inte så mycket proteiner och då blir det i alla fall 10% kolhydrater. Det låter mycket men är i själva verket "bara" 4g kolhydrater per 100g och det är en ganska stor avokado. Helt ok för de flesta. Då blir antalet g viktigare än %-satsen.

Mozzarella är också ett bra exempel på mat du oftast kan äta som den är. Summerar du kolhydrater och protein blir det exakt samma mängd som fett och då är den ett gränsfall. Dvs något du kan äta naturellt om det kniper, men den blir ännu bättre med en skvätt olivolja på. Fetthaltten är alltså minimum mot önskat i Mozzarellan och då är det inte fel att tillsätta fett.

LivsmedelMgdkcalProtFettKolh
Mozzarella
Eldorado på ICA
100g 247 17,5 19 1,5

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-01-15 01:33 #17 av: Lynxx

Varför ta bort äggvitan (ex.vis: 2 ägg + 1 äggula). Ere inte bättre att lägga till lite fett ist? Så gör iaf jag. Der ger ju åxå mer volym med 3 hela ägg.

Ja gillar inte att slänga bort mat :-/

Anmäl
2009-01-15 13:55 #18 av: Cammis

Tack Margareta för ditt svar!

Jag är lite småluddig i huvudet och behöver oftast få något förklarat för mig mer än en gång, innan det fastnar... Flört

Kan du svara mig på om nedanstående är en perfekt LCHF-lunch eller -middag? Det är nämligen hur gott som helst!!!

1 stor kycklingfilé stekt i 1 msk äkta smör                                    ½ tärnad avokado                                                                      ½ tärnad mozzarellaost                                                               1 msk rapsolja som jag ringlar över avokadon och mozzarellan

Vad anser du om ovanstående? Behöver jag ta bort eller lägga till något för att få en perfekt måltid? Hur skulle du ha gjort?

Anmäl
2009-01-15 14:05 #19 av: Margareta

#17 Det blir krämigare och godare med en vita mindre - det är den huvudsakliga orsaken.
Jag har inte heller gillat att slänga mat - därför har jag ätit mig fet på det som blivit över - det är slut med det nu.

#18 Det ser väldigt bra ut kolhydratmässigt (snabbräkning gissar jag 3g) och det ser hyfsat ok ut med fettet. Jag skulle nog ökat smöret till dubbla. Gillar du olivolja? Jag tror den är bättre rent hälsomässigt än rapsoljan - men det är överkurs än så länge.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-01-15 14:51 #20 av: Cammis

Margareta >>>

Jag har lite svårt för olivolja...

Men om det gör stor skillnad, får jag helt enkelt lära mig att gilla den...

Tack för hjälpen!

Anmäl
2009-01-15 15:57 #21 av: Margareta

Ta du din rapsolja så länge så blir det inte för stora omställningar - men öka på smöret.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-01-18 23:39 #23 av: [Jeremina]

Snacka om perfekt för min man som äter efter detta och vi har turen att ha 25 egna höns, bruna. Vi säljer ägg till en del men kan äta så många ägg vi vill. Dessutom är dem så goda och på sommaren när hönsen,  går ute är gulan såå gul....Jeremina!

Anmäl
2009-01-27 22:26 #24 av: Margareta

Jag kan inte annat än hålla med dig Jeremina - ni har guld ute hos hönsen!Tungan uteGuld i mun

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-01-31 21:43 #25 av: Tvillingsyster

Hur kommer det sig att fettet blir så mycket mer i energifördelningen?

Anmäl
2009-02-04 21:56 #26 av: Tvillingsyster

Jo ...... nu har jag hittat svaret till min egen fråga #25. Finns i www.fineli.fi under Energi, beräknad:

Fettets energikoefficient 9kcal/g

Proteinets energikoefficient 4kcal/g

Kolhydraternas energikoefficient 4kcal/g

Alkoholens energikoefficient 7kcal/g

Kanke någon mer än bara jag är intresserad Glad

Anmäl
2009-03-03 18:58 #27 av: mammatill3

Hej !

Hittade tråden då jag var på jakt efter recept på äggmjölk.ngn som vet??

sen undrar jag MARGARETA:

jag åt LCHF kost i höstas gick ner 9 kg som jag gick upp över jul-började igen 9 januari å har sedan dess inte gått ner mycket sammanlagt 3 kg,ett tag var det 7,2 men så har jag gått upp igen. Fuskat 2 ggr-kalas- men kört igång igen nästa dag. Och förstår inte varför det inte funkar. Har ätit reductil men fick rådet att det kunde ´få motsatt effekt så jag slutade för 3 v sen. Äter som jag gjoorde i höstas förutom att jag då inte åt reductil men åt morfin tabletter pga svår värk.

har ätit runt 1000 kcal-mellan 40 och 80 g protein och enligt min mat alltid ca 75% fett. ingte pot,socker max 5g kolisar 100 g.

inga mått har blivit mindre-har pcos men hittar inte dit i forumet -vet att det fanns en spec avd för det förr.Äter dagligen ca 2 -3 tsk kokosfett i kaffet.

Nu funderar jag på att äta äggmjölk och fakir. Måste gå ner -känns som jag inte orkar detta annars.

varför går jag upp? vad ska jag tänka på? vad e skillnaden mot i höstas tror du? påverkar Reductil viktnedgång?

 

Blir så osäker när jag inte får resultat då det gick så bra i höstas,tyckte jag "kunde " detta.

 

Tacksam för svar,trots OT.

Anmäl
2009-03-05 10:07 #28 av: Krahso

mammatill3: Jag väntar nyfiket på svar på din fråga. Samma sak har nämligen hänt mig (fast jag äter inte dina mediciner). Jag började med LCHF förra sommaren. Fram till jul tappade jag 20 kg. Åkte dit på lite fusk i julas även om stommen ändå var LCHF. Sedan dess har jag levt strikt, men inte gått ned ett endaste gram eller en ynka liten milimeter. Vore spännande att höra om du Margareta eller någon annan som varit med länge har någon förklaring till detta.

Anmäl
2009-03-05 10:22 #29 av: [Pennylane1]

mammatill3 , 1000 kalorier!? Du äter PÅ TOK för lite! Öka på rejält men håll dig inom rätt fördelning! Det kan vara anledningen till att du itne går ner, det är ju under svältgränsen så din kropp vågar säkert inte släppa på ett enda gram! 40 gram protein är väldigt lite... MINST 1 gram per normal kroppsvikt! Gärna 1.5!

 

!Förresten! 1800 kalorier brukar anges som en lägstagräns men gärna mer!

Anmäl
2009-03-05 10:32 #30 av: Liva

Jag åt ägg med smör varje dag tidigare. Plötsligt bytte butiken leverantör till Kronägg och skillnaden är enorm. Jag kan knappt äte dem och absolut inte kokta! Äckliga! Jag har slutat nästan äta ägg pga av det. Jag önskar det fanns en gård där jag kunde hämta dem direkt. Det finns inte i Sundbyberg i alla fall.

Vad köper ni för ägg?

Anmäl
2009-03-05 11:36 #31 av: frodig

#30 Liva. Ekologiska ägg från en gård några mil härifrån. Dom smakar alltid bra. Priset är 3 kr/st och för mig är dom värda vartenda öre Glad!

Anmäl
2009-05-04 13:57 #32 av: semms

Margareta, eller någon annan kunnig Glad

 

Fördelningen 20 - 75 - 5, gäller den för alla måltider (var för sig) eller är det målet för en hel dag?

 

Och om man inte kommer upp i den fördelningen, så är det alltså helt ok att lägga till extra fett?

 

Anmäl
2009-05-04 14:52 #33 av: valkyrja

Jättebra inlägg Margareta!! Ibland vid vissa måltider känner jag inte att jag kan få i mig proteinet (kycklingen/köttet/fisken). Kan man leva på ägg - bara? Bör man äta några vitaminer då?

Jag kan alltid få i mig min äggröra (1 ägg + 1 gula, 1 msk vispgrädde, 15g smör = kcal: 397, protein: 12,89%, fett: 87%, kolhydrater: 0,51%) Det är vad jag äter till frukost, men ibland blir det middag också...

Räcker det som ett mål mat?

Anmäl
2009-05-04 15:30 #34 av: shamani

Min stndard frukost besår av 2 stora kokta ägg, ca 50 g bacon och ca 30-40g smör. Står mig vanligtvis i 5-6 timmar på det. =)

Enligt min mat blir fördelningen:

0,2% kolhydrater

15% proteiner

83% fett

Då räknade jag 136g ägg, 50g bacon och 35g smör.

Anmäl
2009-05-04 16:55 #35 av: Tvillingsyster

#32

Jag brukar sikta på ca 20-5-75E% per dag. Eller max 5% kolhydrater, 18-22% protein och 70-80% fett.

Anmäl
2009-05-05 11:26 #36 av: valkyrja

Såå... kan man leva på "bara" ägg en längre tid??? Obestämd Se #33

Anmäl
2009-05-05 13:13 #37 av: [Pennylane1]

om man lägger till lite fett tror jag det kan gå... bara ägg har inte mer än ca 65 % fett, man bör ju komma upp i lite mer, sen finns inte C knappt B eller D vitamin i heller... mineraler vet jag inte... antar att man kanske behöver lite mer magnesium t.ex. selen=? vet inte hur mycket man ska ha av dem

 

Anmäl
2009-05-05 18:02 #38 av: valkyrja

#37: Tack för ditt svar. Jag planerar inte att leva på bara ägg på riktigt, men då jag inte är sugen på nåt annat slipper jag i alla fall att oroa mig för att jag inte får tillräckligt i mig. Jag lägger ju till lite fett till min äggröra genom en extra gula, grädde och smör. Glad

Anmäl
2009-06-21 14:46 #39 av: semms

Puttar lite för jag tycker att det är ett bra inlägg Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.