Annons:
Etikettrecept
Läst 50099 ggr
Margareta
3/6/10, 2:15 PM

LCHF - baka kakor

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

För er som saknar kakbaken och verkligen vill ha något som stämmer med LCHF har det kommit en ny receptsamling

Jag har växt upp med kafferep och kakbak. Min mamma var ett beryktat fenomen när det gäller 7 sorter småkakor och därtill mjuka kakor och tårtor. Vid alla familjehögtider och annars också stod hon för baket och hon gjorde det minst lika bra som en konditor.

Jag hade någon slags prestationsångest inför detta tidigare. Det skulle bakas i tid och otid. Det var först efter ett besök hos Bitten Jonsson som jag förstod orsaken - sockerberoende. Det gällde troligen mamma också. Som LCHF-are har jag aldrig fallit för kakbak, ens med LCHF-recept. Jag vet med mig att jag har svårt att begränsa mitt intag till rimliga mängder.

Nu har jag en helt ny bok i min hand. Den heter:

Bakglädje med LCHF - baka utan socker och mjöl

Jag blir så klart jättesugen att testa och kommer med all säkerhet att göra det. Det finns tillfällen - jag har ätit LCHF i 5 år och inser att livet går vidare trots att jag är ett UFO som helst håller mig till ett minimum av kolhydrater - då även jag skulle vilja bjuda på något som liknar det traditionen kräver.

Författaren heter Annika Rogneby och hon inleder boken med att skriva om de ingredienser hon använder för att få bra bakresultat när recepten saknar mjöl och socker.

Boken är lika tilltalande som övriga böcker i LCHF-serien.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
Skaldeman
3/6/10, 3:30 PM
#1

Bra, Maggan! SKicka dina erfarenheter till mig så kan vi jämföra.

/SSS

magma
3/6/10, 3:35 PM
#2

Jag har för mig att någon skrev om denna bok för ett tag sedan, och att denne någon hade köpt boken?? *hm* Låter hur som helst intressant!

Loria
3/6/10, 4:52 PM
#3

Är det bra recept utan en massa sötningsmedel? Man har ju gjort missen förr o köpt "sockerfria" kokböcker, så inehåller vart o varannat recept sötningsmedel…

Margareta
3/6/10, 4:59 PM
#4

Recepten innehåller sukrin - som anses vara ett naturligt sötningsmedel. Jag är inte så påläst om vad sukrin är egentligen,  någon annan kanske vet.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Hannah-
3/6/10, 5:00 PM
#5

denna måste beställas

Sockerfritt
3/6/10, 5:59 PM
#6

Maggan sa "Jag är inte så påläst om vad sukrin är egentligen, någon annan kanske vet." Kolla in här om Sukrin t.ex. Jag tycker det är väldigt bra förklarat där.

Annons:
Margareta
3/6/10, 7:01 PM
#7

Tack Sockerfritt (vem annars :-) )

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

JAUS
3/6/10, 7:29 PM
#8

Sukrin är utmärkt, enda nackdelarna är att det är olösligt i kall vätska (löser sig dock bra i varm vätska) och det har en kylande effekt (som dock inte alltid är en nackdel), som kan dämpas genom att minska mängden.

berndt
3/7/10, 12:39 AM
#9

boken är beställd.

det är med något sött till kaffe jag oftast faller från LCHF vägen.. kanske den här kan hjälpra mig, jag hoppas…Tyst

Man, född 1953, 166 cm lång, startvikt 94 kg 

LCHF till och från sedan 2009. Nystart oktober 2017

Sockerberoende.

Monnis
3/12/10, 6:49 PM
#10

Nu har jag också beställt boken, borde gjort det för en vecka sen, ska ha kalas i helgen och tänkte bjuda på lchf-bakverk, får söka bra recept här istället, svårt att välja mellan allt gott :)

magma
3/12/10, 6:52 PM
#11

Har beställt boken, fast kruxet är att det ju lär bli till att beställa hem även Sukrin om det ska gå att använda recepten.Obestämd

Hannah-
3/17/10, 12:12 PM
#12

fått boken. oj. så mycket gott som finns i den.

denna har man längtat efterCool

berndt
3/17/10, 1:50 PM
#13

märkte samma med sukrinet - kollade redan i lokala hälsokostaffären, de hade inte, inte heller Bake Pro - var hittar ni det?

Man, född 1953, 166 cm lång, startvikt 94 kg 

LCHF till och från sedan 2009. Nystart oktober 2017

Sockerberoende.

Annons:
Hannah-
3/17/10, 1:57 PM
berndt
3/17/10, 4:30 PM
#15

sukrin visade sig finnas i en nätbutik som heter "sokeriton" (utan socker på svenska) så den har jag beställt, men bakepro måste jag titta på då också över nätet - tacka för internet! Skrattande

Man, född 1953, 166 cm lång, startvikt 94 kg 

LCHF till och från sedan 2009. Nystart oktober 2017

Sockerberoende.

sylfida
3/17/10, 5:06 PM
#16

Dahlblads bakepro finns i Life hälsokost butiken här i Västerås

magma
3/17/10, 5:24 PM
#17

Synd att sukrin mestadels måste beställas över nätet, det blir så dyr fraktkostnad:(

Bibban
3/17/10, 5:28 PM
#18

#Är det den finska sajten du beställt från eller finns det fler ställen?

Bibban
3/17/10, 5:31 PM
#19

Och jag glömde förstås fråga:

Eftersom jag inte fått hem receptboken ännu skulle jag vilja veta om man behöver både vanl sukrin och den som är som florsocker?

Någon som har testat LowCarbShops pasta? Och är den OK för oss lchf:are?

magma
3/17/10, 5:35 PM
#20

Jag beställde hem från mindresocker.com

Annons:
Hannah-
3/17/10, 6:24 PM
#21

inget recept som innehåller florsockret

Miklo7
3/17/10, 10:20 PM
#22

I boken tipsar hon om att köpa sukrinet på mindresukker.se o bake pro från gymgrossisten.com (kika på sidan 11 i boken).

Jag köpte på Daglivs som har bra pris. Annars är det väl bra om fler börjar efterfråga sukrin på t ex Ica - då kanske det blir lättare att komma åt.

Nån som provat att baka? Jag har gjort chokladmuffisarna o det blev sagolikt goda :-). Jag ska ta med o bjuda på jobbet imorgon, tror ingen märker att det är nyttigt fika :-)

rm75
3/17/10, 10:29 PM
#23

Jag har provat baka biscotti (något jag saknat sååå mkt). Funkade jättebra, kan varmt rekommenderas. Ska nog prova kardemummakakan härnäst. Nån som provat den el nåt annat? Har läst på ett annat forum att bountyn var god.

Hannah-
3/17/10, 10:30 PM
#24

den bountyn såg smarig ut. kanske något att baka till påsk då man inte får äta påskgodis

Margareta
3/17/10, 11:15 PM
#25

Dottern har gjort kladdkakan och den var god - även om den inte är helt lik vanlig kladdkaka.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

JAUS
3/18/10, 1:34 AM
#26

#17 Du kan försöka få någon lokal butik beställa hem sukrin. I bl.a. Stockholm finns det redan i butiker.

sylfida
3/18/10, 9:52 AM
#27

Nu har jag beställt sukrin från www.lowcarb.se som verkar vara det ställe där de ligger bra till i pris. Nu skall boken inhandlas och även bakepro från hälsokosten här i stan.

Spännande

Annons:
berndt
3/18/10, 9:59 AM
#28

"sokeriton" hade supersnabb leverans, en dag!

Man, född 1953, 166 cm lång, startvikt 94 kg 

LCHF till och från sedan 2009. Nystart oktober 2017

Sockerberoende.

magma
3/18/10, 4:55 PM
#29

#26: Jag har frågat i hälsokostbutiken men där blev det nobben, eftersom hon "inte trodde det var godkänt som livsmedel". Ska fråga på ICA eller liknande.

misspresident
3/18/10, 7:57 PM
#30

Ni som har beställt boken hur är recepten? Är många recept med nötter? Är sjukt sugen på att köpa boken men är allergisk mot nötter så jag vill inte bara beställa den och sen inte kunna äta något från den Rynkar på näsan

www.metrobloggen.se/lchfdelux

magma
3/18/10, 8:40 PM
#31

Ja, många bakrecept har nötmjöl av något slag i sig, men sedan finns det ju recept på tårtor, godis och efterrätter som inte innehåller nötter/mandlar. En del gör det förstås, men inte alla.

Margareta
3/18/10, 8:52 PM
#32

Kladdkakan jag gjorde är utan nötter.

Det finns även recept med kokos

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

berndt
3/19/10, 7:09 AM
#33

När jag såg närmare på materialet från "sokeriton" butiken såg jag att de också har en rikssvensk sida; "sockerfri.fi" med priserna i SEK, bara så ni vet

Man, född 1953, 166 cm lång, startvikt 94 kg 

LCHF till och från sedan 2009. Nystart oktober 2017

Sockerberoende.

Anne-
3/19/10, 7:51 AM
#34

Jag är nötallergiker och undrar om bake-pro kan användas i större mängd istället för nötmjölet i recepten? Har aldrig bakat med bake-pro så jag vet inte hur det beter sig?

Någon som vet?

Annons:
Ron-Jag
3/19/10, 8:44 AM
#35

Jag tycker att Bakepro ger en liten bismak till det man gör. Provade förut med pannkakor på bakepro och de blev väldigt sköra med en konstig smak.

Sen gjorde jag pannkakor med bakepro och fiberhusk och det blev mycket bättre. Vill man ha smak på pannkakorna kan man använda proteinpulver med smak. Jag har provat både vanilj och jordgubb och det är en hit.

Miklo7
3/19/10, 9:32 AM
#36

På förpackningen av Bake Pro så står det att den kan ersätta 25% av mjölet och jag tror inte man ska överskrida det. Då får man nog det som #35 beskrev dvs bismak. Baka på kokos går ju säkert istället för nötmjöl, i vissa recept

I boken finns dock andra recept som är helt fria från nötmjöl och det tyckte jag var bra ifall man ska bjuda hem nån som är allergisk.

SergeantHanna
3/20/10, 4:32 PM
#37

#19 Den LowCarb-pastan jag hittade på gymgrossisten var det 6.3/100 g kolhydrater i.

Smakar sukrin som socker, eller får det lite märklig smak som sötningsmedel?
I t.ex Läkerol tycker jag inte att sötningsmedlet märks, men det är ju precis samma (acesulfam k och aspartam) i typ Sprite Zero, och den smakr ju verkligen URK

Anne-
3/20/10, 8:54 PM
#38

Har nu bakat chokladbollar och bountybitar. Jag tyckte det var söta och med när min man smakade (han äter inte LCHF) så säger han att det smakar nästan ingenting. Jag hade hoppats att jag kunde baka ibland något som båda kunde äta. Alltså är det inget att bjuda på till dem som inte äter LCHF. Är det någon annan som upplevt något liknade?

rm75
3/20/10, 9:05 PM
#39

Jag hade fika för kompisar som inte äter lchf och bjöd på sockerkaka och annorlunda kladdkaka. Alla tyckte att det var smarrig o jag tror inte att de ljög :-)

Visst smakar det lite annorlunda fast det hade jag räknat med. Att baka utan mjöl och socker torde ju ge ett annat resultat fast jag är ändå impad av att det är så nära mjölstinna kakor i smaken.

rm75
3/20/10, 9:16 PM
#40

#38 - Prova baka något annat recept, det fanns ju ngr att välja på. Det är ju synd att dra en slutsat baserat på 2 recept.

Jag tycker att det känns kul med nått nytt + att en av kompisarna som jag hade över på fika var glutenintolerant så jag kände mig extra duktig som hade bakat nåt som han kunde äta ;-)

magma
3/20/10, 9:28 PM
#41

Jag tyckte kolakakorna såg lovande ut, åtminstone på bilden…Tungan ute

Annons:
rifla
3/20/10, 11:15 PM
#42

boken är helt grymm..speciellt chokladbollarna som ungarna gör i parti och minut..hade lite rom extrakt i sist..

MillisB
3/21/10, 12:31 AM
#43

Väntar med stor spänning på eget exemplar. Jag faller på att inte få bröd…

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

saltlasset
3/21/10, 8:09 PM
#44

Efter att ha ätit LCHF i ca 1 år så har jag längtat ihjäl mig efter att få baka och jag håller med #42 - boken e verkligen grym! Kul att kunna baka igenSkrattande

Sarah81
3/21/10, 8:31 PM
#45

Jag provar nu små choklad kakor med saltade jordnötter och bounty så vi får se hur det blir. Har även testat kladdkakan innan och min blev inte likt en kladdkaka skulle nog mer säga tunn choklad kaka..

saltlasset
3/21/10, 8:33 PM
#46

Vad spännande #45 - berätta hur det blev! Jag är sugen på bountyn Glad

Sarah81
3/21/10, 9:09 PM
#47

Bountyn eller smeten iallafall står och vilar tills ungefär kvart över 8 då ska jag börja forma och sen skall dom stå en timme till sen skulle jag doppa dom i choklad :). Men chokladen med nötterna i blev kanon. Gjorde dom i små knäckformar, så det blir som en liten smakbit till kaffet eller så :)

Sarah81
3/21/10, 10:46 PM
#48

Så där nu har jag format mina bountys och satt in dom i frysen så dom håller ihop vid chokladdoppet. :) Men kan medela att smeten va hur god som hellst!! Smakar som riktiga fast bättre :D

Annons:
Sockerfritt
3/22/10, 12:12 AM
#49

berndt sa: "sokeriton" hade supersnabb leverans, en dag!

Sajten finns även på svenska på Sockerfri.com och leveranskostnaden är också verkligen billig!

magma
3/22/10, 12:41 AM
#50

Jo det var billigt, 39 kr?? Den enda nackdelen är att man är tvungen att betala i förväg när man beställer för första gången, om jag förstått villkoren rätt.

Jag är alltid extra "skeptisk" (eller vaksam ivarjefall) då jag beställer från nya företag via nätet- nya dels på så sätt att jag aldrig handlat där tidigare och/eller att företaget är relativt nystartat. Föredrar att se att jag får hem varan som avtalat innan jag betalar något, om det är möjligt.

konichiwa
3/22/10, 1:02 AM
#51

har någon hittat ett nätföretg som har både bakepro och sukrin?

Lägre frakt på det viset.

Ett ställe där man inte behöver registrera sej. kan inte se något skäl att man måste vara regisstrerad i en butik för att få handla.

Sånt bojkottar jag. Bara massa trassel när man inte kommer ihåg lösen ord osv.när man kommer tillbaka. Alltså blir man låst för att komma tillbaka.

berndt
3/22/10, 10:51 AM
#52

# 43: jepp, som jag sa i inlägg # 33 Foten i munnen

Men boken, jag bakade ostkakan med philadelfia ost o keso o ägg.. det smakade bara omelett tyvärr.

Nån annan som testat på det?

Man, född 1953, 166 cm lång, startvikt 94 kg 

LCHF till och från sedan 2009. Nystart oktober 2017

Sockerberoende.

Sarah81
3/22/10, 4:48 PM
#53

Så där nu har jag tagit min första bit bouty och dom var helt ok. Smakar i stort sätt samma men dom är nog tyvärr inte bra för sockerberoende  haha Men super goda!! :D

LenaM61
4/1/10, 12:44 AM
#54

Jag har bakat vaniljmuffinsen och de är jättegoda!! Saftiga och smakar verkligen muffins. Istället för sukrin tog jag två matskedar socker och det går att minska.

Provade även kardemumma sockerkakan och den var OK. Min kardemumma var kanske för gammal, den kunde ha smakat mer.

I ett av recepten (kommer ej ihåg vilket) såg jag att hon använde bikarbonat men inget surt. Undrar om det kan vara tryckfel?

Hannah-
4/1/10, 2:18 AM
#55

ni som bor i stockholmstrakten och eller har vägarna förbi kan köpa sukrin på daglivs alldeles vid fridhemsplan på kungsholmen. betalade 69 kr för 500 g

Annons:
reumatusse
4/1/10, 10:32 AM
#56

#50 Jag beställde för första gången på 'sockerfritt' i veckan. Jag var beredd att få fakturan i förskott men efter 5 min fick jag ett mejl där de sa att det inte behövdes 'i mitt fall'. Sedan hade jag lite mejlkontakt fram och tillbaka och de var verkligen ruggigt service-minded.

Jag har handlat LCHF-böcker som attan den här månaden så jag får nog vänta med att beställa bakboken annars går min man bananas. (bra kraftord med tanke på att det är en kolhydratbomb som nedklankas haha).

magma
4/1/10, 2:08 PM
#57

Då gällde inte detsamma för mig, eftersom jag direkt efter beställningen fick ett mail där jag ombads betala i förskott. Vilket jag gjorde idag, får se när grejorna dyker upp.

Mojjan73
4/1/10, 2:16 PM
#58

Ni som har provat flera saker ur boken, är dom goda och något man kan bjuda icke-LCHF:are på?? Bara ren nyfikenhet. Tungan ute Jag har tänkt beställa boken sen iaf.

vimsig
4/1/10, 2:54 PM
#59

Fick mitt sukrin igår på posten och ska göra Bounty till påsk.

Men jag bakar vanliga kakor till icke-LCHF:are som gästar oss till helgen och med sukrin till 3 av oss!

Snålhet - kanske? Rädd för resultatet - troligen!

KarinSch
4/1/10, 3:51 PM
#60

Bakat rabarberpaj fast med äpplen (vi äter frukt) och den var suverränt god, fast det hade räckt med 2/3 av sukrinet.

jamtlandstjej
4/1/10, 9:18 PM
#61

Nu har jag bakat Bounty, men med Stevia istället för sukrin, och med smör istället för kokosfett.. (hade inget hemma och var så sugen på att prova… :-)  )

En chokladkaka räckte inte till "doppet" men smaken blev underbar!

LarsCarlHansFson
4/2/10, 12:11 AM
#62

#56 jag upplevde precis samma sak, behövde inte förbetala och fick grym service.. en av produkterna jag beställde var slut men kom några dagar senare i nytt brev utan extra fraktkostnad, några sockerfria karameller som bonus i första leveransen satt inte fel heller :-P

#57 don't worry, be happy :-)

Annons:
magma
4/2/10, 12:17 AM
#63

Haha, precis:) Det är inte ett så stort bekymmer, betalas ska det ju göras hur som helst.

Hannah-
4/2/10, 12:35 AM
#64

61: ja. 100 g mörk choklad räckte verkligen inte till bountyn. jag ficka ta 225 g för att det skulle räcka

Magica1970
4/2/10, 1:32 PM
#65

Jag har tagit fram ingredienser till kolakakorna och ska baka dem när smöret har blivit rumstempererat. Generellt så tycker jag det verkar vara stora mängder sukrin i recepten. Någon mer som har reagerat på det?

KarinSch
4/2/10, 1:40 PM
#66

#65  Det  hade räckt med hälften ismulpajen, men allt bero ju på hur sött man vill ha det, tror sötman är baserad på hur vanligt godis o kakor smakar.

Magica1970
4/2/10, 2:34 PM
#67

Kolakakorna blev fantastiskt goda, men jag tror det hade räckt med hälften sukrin där också (om det nu inte påverkar kakorna f.ö.). Det står att man ska platta till dem något, men jag tror inte det behövs; de flyter ut rejält.

sylfida
4/2/10, 3:59 PM
#68

Jag gjorde kladdkakan, kolakakorna o mintchokladtryffel till jag fyllde år. Kolakakorna blev nog godast tror jag. Håller med #67 och skall testa att göra dem med lite mindre mängd sukrin nästa gång. Hade ingen mint till tryffeln och ganska hög chokladhalt, 86%, de blev i starkaste laget. Provar nog med 70% chokladhalt nästa gång.

Skall prova fler av recepten så småningom.

Magica1970
4/2/10, 4:11 PM
#69

Kan meddela att de sukrin-stinna kakorna gick hem hos barnen :) Funderar på att använda ghee till kolakakorna. Skulle inte det kunna förstärka kolasmaken?

Annons:
MimLan
4/2/10, 4:21 PM
#70

#29 Jag har tidigare tipsat i några trådar om att 08:or kan köpa Sukrin på DagLivs. DagLivs hör till Coop så det går raskt att anta att Sukrin därmed finns tillgängligt för alla affärer som hör till Coop att beställa hem. Det bör förenkla förfrågningar om det går att hänvisa till en annan affär inom Coop.

Sarah81
4/2/10, 8:33 PM
#71

#64 nä det glömde jag säga… Fick 2 och en halv bountys som inte blev choklad på och då tog jag ändå lite extra så ös på med mer choklad :)

Magica1970
4/4/10, 9:28 PM
#72

Nu har jag bakat kladdkakan. Smeten smakade som kallrörd chokladpudding :D Istället för en rund form tog jag en brödform och la i ett bakplåtspapper (för att kunna få upp kakan). Fick öka tiden i ugnen till 15 min istället för 10, men den blev perfekt i konsistensen! Och naturligtvis; istället för 1,25 dl sukrin tog jag 5 msk (d.v.s. ca hälften) vilket blev alldeles lagom.

Miyu
4/4/10, 10:56 PM
#73

Också beställt! :D

vimsig
4/5/10, 8:00 PM
#74

eftersom jag är för snål för att bjuda alla på kakor med sukrin i, så gjorde jag vanlig kladdkaka och några kladdkakemuffins a la LCHF.

Gjorde alltså enligt LCHF-kakboken men i muffinsvariant. Gjorde oxå en misslyckad tryffelsmet som aldrig stelnade utan påminde om nutella i konsistensen. Jag delade på muffinsen bredde tryffelsmeten emellan, grädde över o toppade med lite hallon.

Alltså, det blev så gott så LCHF-gästerna (några av gästerna på påskafton) ville ha receptet och ytterligare varsin dagen efter!

Lynxx
4/9/10, 5:58 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#75

Boken finns även på Lycknis à 157 kr (fraktfritt)

Sök på: Annika Rogneby

Priser
Priserna anges i svenska kronor. Bokmomsen 6 procent är inkluderad.

Levererar endast inom Sverige. Leverans sker fraktfritt.

Leverans
Normal leveranstid är beräknad till 3-7 vardagar.

/L

plinkplonk
4/9/10, 6:37 PM
#76

Är sukrin billigare än Stevia?

För övrigt, jag tror inte jag är så känslig just för socker, innan LCHF kunde jag köpa en påse godis (kanske 15 bitar) och strunta i den. Vad tror ni om att jag (de få tillfällen jag äter) har socker istället för ersättning?  Någon som känner igen sig och har erfarenhet?

Annons:
konichiwa
4/9/10, 9:48 PM
#77

Jag har köpt boken och har fått hem sukrin och bake pro.

Det är väldigt lite i sukrinpåsen så det kan inte räcka till mer än ca 3 sockerkakor t.ex. Det blir dyra kakor!

Vad tror ni om att 'grunda med lite stevia och ta mindre sukrin?

Jag är lite för ekonomisk (läs snål) för att prova.

Någon som försökt?

magma
4/9/10, 10:40 PM
#78

Har också fått hem mitt Sukrin från sockerfri.com idag.

Det "lustiga" var att jag har köpt tidigare från en annan sajt, och då innehöll påsarna 500 gram till ett t.o.m något lägre pris- men nu bara 400 gram. Dessutom sa hade dessa en gång innehållit 500 gram, för det var en ny etikett påklistrad ovanpå den ursprungliga, och på den gamla så stod det 500 gram, samt att påsarna varit öppnade och sedan ihopsatta igen med en tejp över öppningen. Alltså har påsen öppnats och 100 gram tagits ur de ursprungliga påsarna.

Eftersom jag köpt sådana påsar med samma utseende tidigare, så reflekterade jag inte ens över att det kunde vara 20% mindre i påsarna, eftersom det inte stod på sidan där jag klickade på "köp-knappen".

Den enda fördelen blir då alltså den låga frakten, som ju blev 60 kr billigare än om jag beställt från mindresocker.se men varan blev ju å andra sidan dyrare i och med det mindre innehållet.

Magica1970
4/9/10, 11:16 PM
#79

#77 Du kan med fördel halvera sukrinmängden i recepten.

konichiwa
4/10/10, 2:37 AM
#80

Bra ide Magica. Jag testar nog ändå med lite stevia och sen hlften sukrin.

Fiana
4/10/10, 2:41 AM
#81

Problemet med att ersätta sukrin med stevia är ju volym förlusten, man kan ta bort sukrin oftast med fördel då det kan bli väldigt skarpt i ugnsbakade saker, men då förlorar man på bakegenskaper i bakverk som vanligen har stora mängder socker

Hannah-
4/11/10, 9:12 PM
#82

testade att baka blåbärs och hallonmuffins

de vart helt underbart godaCool

ska snart testa att göra de amerikanska pannkakorna

rifla
4/11/10, 9:36 PM
#83

Gjorde sommarkakan idag och svågerns pojke på 10 tyckte att konsistenten var som en tjockpannkakaKyss men den var god skyndade han sig att säga sen..

Annons:
Monnis
4/11/10, 10:16 PM
#84

#70 MimLan När jag var på DagLivs på påskafton var vanligt Sukrin slut Gråtermen jag tog sista påsen SukrinMelis så resan dit var inte helt förgäves, jag hade glatt laddat upp med många påsar annars, konstigt att de kan vara så mycket billigare än nätshopparna! Får kolla lite hur man gör för att föreslå att affärer tar in något nytt i sortimentet Glad undrar om de kan hålla så bra pris som på DagLivs i så fall, så de inte får till det med över hundra kr per påse eller något sådant dyrt.

#78 magma Så fräckt att de packat om i påsarna, men tar ut samma pris som för en full påse! Jag har hittills bara beställt sukrin (och mycket annat) från lchfbutiken, frakten svider förstås lite i plånboken, men det blir ändå billigare än om jag skulle åka till DagLivs i Stockholm och köpa nångång i månaden (jag bor i Karlstad).

Jag har ur boken provat att göra följande:
Sockerkaka: väldigt god nybakad, lite torr och kompakt efter en-två dagar**
Sommarkaka:** smakade verkligen som äppelkaka, tror det är kanelen som luras
Blåbärs- och hallonmuffins: totalt misslyckade, kompakta och geleiga pga fiberhusken, provar nog inte igen om inte #82 Hannah- tipsar mig om hur man lyckas med dem Flört
Chokladmuffins: krispig topp, smakar mycket av mandelmjölet, lite torra, men kör man lite kortare i ugnen så kanske de blir saftigare, jag gjorde 12 st
LCHF-drömmar: spröda och goda, sukrinsmaken känns långt bak i munnen tycker jag, jag gjorde i småbrödsformar
Kolakakor: två längder flöt ut och täckte hela plåten så det blev lite bränt i kanterna, för söt, men funkade att smula ner i hemgjord lchf-glass Tungan ute
Jordnötskakor: spröda och goda, gott med knapriga sesamfrön och kokos i, gjorde i småbrödsformar
Cheesecake med citronsmak: syrlig och god, blev väldigt tunn (gjorde i en stor springform så smöret läckte ut, nästa gång gör jag i en vanlig pajform)
Chokladbollar: Gott att knapra på kokos och fibrex, sesam märks knappt, smakar bra, men jag gillade inte att sukrinet inte "smälte" utan det blev sukrinströ som syns i smeten, nästa gång tänkte jag prova sukrinmelis och se om det blir skillnad

Glad

Hannah-
4/11/10, 11:26 PM
#85

84: jo. en del vart misslyckade för mig också såg jag. inte vet jag hur man får de att se ut som på bilden. mina vart då inte så

Hannah-
4/11/10, 11:35 PM
#86

american panncakes var jättegoda tycker jag. men smeten stelnade väldigt fort. tror jag ska minska på fiberhusken nästa gång

Sockerfritt
4/12/10, 12:59 AM
#87

#78 "Den enda fördelen blir då alltså den låga frakten, som ju blev 60 kr billigare"

#70 "Så fräckt att de packat om i påsarna, men tar ut samma pris som för en full påse!"

Så här svarade Sockerfri.com genom mail på förfrågan idag:

"Vi säljer Sukrin i 400 g påsar för att kunna levera dom som brevpost direct i lådan, som allt annat vi levererar. Nuförtiden får vi produkten färdigt förpackad med finsk/svens etikett och i denna 400g förpackning direkt från fabriken.

Tidigare har vi testat även andra alternativ och vi har omförpackade en del Sukrin  i våra livsmedelscertifierade utrymmen. Orsaken är alltså rent logistisk och har med postningen i brevform att göra.

Sami Gauffin
Chef för kundtjänsten :)
www.sockerfri.com

***

Jag räknade ut att Sockerfri.com faktiskt blir billigast hur man än räknar - gämförpriset blir alltid lägs (minst 16 kr lägre).

magma
4/12/10, 8:46 AM
#88

Jag har alltid fått dem direkt i brevlådan ändå, trots att de vägt 500 gram/st och jag beställde då som nu två påsar. Synd att det är så få ställen som säljer dem över disk, det är långt till närmaste försäljningsställe från där jag bor:/

Fiana
4/12/10, 2:29 PM
#89

Inte provat sockerfri.com - ger så oerhört oseriöst intryck hemsidan tycker jag :S

oavsett vad de förklarar i email och om det är sant eller inte är det oerhört oacceptabel stil att klippa upp och tejpa igen påsar på det viset utan att säga något i förhand om det - nä jag kommer fortsätta att hålla mig borta

Miyu
4/14/10, 2:12 AM
#90

#86 Agree. Har också gjort american pancakesen och damn vad smeten tjocknade fort! Gick knappt att använda till 2a pannkakan. Tror man får låta bli att låta den svälla så mkt.

Supergoda dock.

Annons:
labbe52
4/14/10, 7:55 AM
#91

Undrar om någon provat att baka bröd med jäst och bytt ut mjölet mot mandelmjöl o andra fröer????

tankte att jag ska prova det i helgen sen återkommer jag!!!

trikz
4/14/10, 8:03 PM
#92

Fick hem boken i går! Ser framimot att få pröva baka något ur boken =)

Miyu
4/17/10, 2:33 AM
#93

Är det bara jag som inte tycker att sukrin är sött? Får ofta ta dubbel dos.

magma
4/17/10, 10:36 AM
#94

Sött är det tycker jag nog, men det har bara 75% av sockrets sötma står det på sockerfritt.com. Tycker det är svårt att ta "för mycket" för då smakar det metalliskt, åtminstone i min mun:)

Miyu
4/17/10, 11:53 AM
#95

Tog lite för mycket nyss och det smakar kallt i munnen och lite läskigt.

[Pennylane1]
4/17/10, 1:12 PM
#96

det smakar som druv- och fruktsocker tycker jag, det har en lite"kall" smak det med, men jag gillar smaken! MEn som andra säger, inte för mycket, absolut inte lika mycket som vanligt socker, då blir det äckel-päckel!!

MimLan
4/17/10, 1:16 PM
#97

Lite kinkigt att bedöma när den där kalla smaken finns och inte. Gjorde citronfromage häromdagen och smeten när den var ny/klar hade den där otrevliga kalla smaken, men när den stått ett par timmar var den smaken borta och det smakade sött som det skulle.

Annons:
magma
4/17/10, 1:29 PM
#98

Tycker att den ofta slår igenom när jag använder det i äggmjölk, och då tar jag ändå väldigt lite- kanske 2 msk till en hel liter.

MimLan
4/17/10, 1:34 PM
#99

Kan inte stevia vara ett alternativ för er som känner av den kalla smaken "för" mycket? Jag tål inte stevia alls, bismaken överskuggar allt, men gamla inlägg verkar ge att en del inte märker av någon bismak.

Conquest
4/17/10, 2:26 PM
#100

Det är skillnad på Stevias smak, beroende på växtplats och skötsel. Sämst kommer ifrån Kina. Bäst kommer ifrån ursprungslandet Paraguay och säljs t.ex. här

http://www.sweetleaf.com/

De hade även, i alla fall förut, en bok som heter "Baking with Stevia"

Vi köpte den för ca 15 år sedan, men det finns säkert många andra böcker idag.

vimsig
4/17/10, 4:34 PM
#101

Jag skulle göra Bounty i dag men smeten höll inte ihop när jag skulle forma dom. Så jag blandade i 2 ägg, körde dom i ugnen på en långpanna en stund, penslade på chokladen, skar den i rutor så fick det bli kakor istället. Det var gott, det med!

Monnis
4/17/10, 6:59 PM
#102

Jag lyckades bränna min bounty-smet när den skulle sjuda i grytan, men trots att kokosen fick lite bränd färg längst ner så gjorde det inte så mycket på smeten, den fick stå ett bra tag i kylskåp och jag hade inga problem att knåda små limpor, men det var svårt att rulla i choklad. Fick stelna i frysen och nu har jag i kylskåpet.

#101: Lät gott att göra kokoskaka i långpanna också Glad

KarinT
4/26/10, 12:08 AM
#103

På lchfbutiken.se kan man köpa både sukrin och bake pro men det är billigare att köpa bake pro på gymgrossisten eller bodystore. På lchfbutiken kostar 400g bake pro 139kr och på gymgrossisten och bodystore kostar 1kg 219kr.

Hannah-
4/27/10, 11:03 PM
#104

har testat att göra chokladbollarna idag. men glömde att köpa sesamfrön. men dom vart goda ändå

Annons:
Miyu
4/28/10, 5:17 PM
#105

Gjorde chokladtårtan idag, lite som kladdkaka! Var rätt god. Står att man bör ha den i kylen för att behålla segheten men tyckte den blev för tråkig och hård då. Nybakad, lite varm. Så den ska serveras! Hade på lite grädde också. Mums!

Took
4/28/10, 10:24 PM
#106

Jag håller med det som många skrivit, att det är för mycket sukrin i recepten. Dels har min smakupplevelse ändrat sig så jag behöver inte alls lika mycket sötma som förut för att det ska smaka "godis" för mig, medan sånt som har "normal" godsissötma är så sött så jag inte tycker det är gott, och dels tycker jag att den kalla druvsockersmaken i sukrinet slår igenom alldeles för mycket. Jag provade att göra jordnötskakorna men klarar inte av att äta dem, får slänga allihopa. Men jag har tidigare bakat muffins på pofiber och fiberhusk och med sukrin, och de är helt ätliga, kanske för att jag tog ganska liten mängd sukrin. Jag gjorde också egna havrebollar häromdagen (på smör, kakao, finhackad mandel, kokos och hasselnötter, en gnutta vaniljsocker för smakens skull, en skvätt mörk rom och en aning sukrin). För mig är de precis lagom söta men en som inte äter LCHF skulle nog tycka att de var rätt smaklösa.

Jag har dock funderat på att prova kolakakorna, och precis som #69 funderade jag på att göra ghee och använda (#69, provade du?), för att få fram just kolasmaken. Och isåfall MYCKET mindre sukrin. Gissar att man behöver en del för konsistensens skull.

Margareta
4/28/10, 10:53 PM
#107

#106 Jag håller med dig Took.

Nu när jag äntligen blivit av med sötsuget och klarat det i så många år känns det fel att väcka upp det igen. Jag blir rädd att väcka Björn som sover. För mig är det nog mer att kunna göra något till andra som inte är katastrof om jag smakar själv. Jag tillhör dem som inte kan baka utan att smaka, därför låter jag bli att baka numer.

Göra någon vana av att själv börja äta sött blir det nog inte för min del.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Miyu
4/28/10, 11:49 PM
#108

(Bjöd även kolhydratätare på chokladtårtan och de gillade den. Dock pudrade de på lite florsocker)

MillisB
4/29/10, 1:03 AM
#109

Hittade inte pofiber på vanlig affär när jag var i Stockholm i helgen. Hade inte tid att springa runt och leta heller… Finns det att köpa på någon postorder (som levererar till Norge)? Någon som vet?

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

magma
4/29/10, 4:23 PM
#110

PO-fiber köper jag på ICA på samma ställe som det finns havrekli och dylika produkter.

[Pennylane1]
4/29/10, 4:27 PM
#111

På COOP här står det bland glutenfria produkter, det är bara att leta på, konstigt om det INTE skulle finnas, finns på de flesta affärer häromkring

Annons:
MillisB
4/29/10, 5:36 PM
#112

#110 & 111 Ja, det var ju det jag hade läst att det gjorde. Finscannade verkligen alla hyllor med torrvaror, men icke. Inte en enda förpackning med PO-fiber hittade jag.

Jaja, får väl be min kära mor om assistans till detta (också). Gott att ha folk i Sverige som kan hjälpa till i "nödsituationer" Flört

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Magica1970
4/29/10, 8:00 PM
#113

#106 Nej, jag har inte kommit så långt än som till Ghee i kolakakorna :)

[Pennylane1]
4/29/10, 9:14 PM
#114

# 112 det är skumt! Och irriterande förmodligen med våra snusförnuftiga kommentarer hihi  hoppas modern kan skicka till dig, med ett schenkerpaket kan hon ju få med en rejäl laddning till ett bra pris, eller kör dom till Norge?

plinkplonk
4/30/10, 12:36 PM
#115

Köper ni Ghee i någon asienaffär eller kan man göra det själv?

[Pennylane1]
4/30/10, 2:43 PM
#116

här kan du se hur man gör ghee

Hannah-
5/11/10, 7:28 PM
#117

på biblioteket på restaurang och hotellhögskolan här i grythyttan såg jag att de hade köpt in boken. så roligt faktisktCool

eftersom det är negerbollendag idag så ska jag baka chokladbollar idag -Tungan ute

Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Gittanglad
6/8/10, 2:23 PM
#119

Chokladkakan satte igång min brandvarnare. Det var första gången jag hörde den, och nog fungerade den! Kakan fick en bismak, och det har jag skrivit på ett annat ställe i det här forumet. Är det sukrinet som smakar konstigt?

Lisabet
6/8/10, 6:18 PM
#120

Är det någon idé att köpa boken när man inte tål mjölkprodukter?

Det är så tråkigt att läsa recept, och sen inte kunna använda det. Ibland kan man byta ut mjölk t ex, men inte alls alltid, och grädde väldigt sällan.

rm75
6/9/10, 12:00 AM
#121

#120 - det funkar finfint. Byt bara ut smöret mot laktosfritt smör, grädden mot laktosfritt osv. Funkar jättebra

Miyu
6/9/10, 2:41 AM
#122

Har någon bakat ett recept ur denna bok som faktiskt varit lyckat och inte gett bismak?

rm75
6/9/10, 10:40 AM
#123

#122 - Absolut men smaken är väl som baken…:-)

På en annan tråd skrev jag att bland mina favoriter finns maräng&hallonkakan o bountyn

[Pennylane1]
6/9/10, 10:40 AM
#124

# 122 Har du läst i tråden? T.ex. i #84 nämns ju många provade recept med gott resultat?

Lisabet
6/9/10, 12:29 PM
#125

#121 Jag tål inte mjölkprodukter, tyvärr. Laktosfritt är fortfarande en mjölkprodukt. Det är proteinet i mjölken jag inte tål.

Ursäkta om jag var otydlig.

Annons:
rm75
6/9/10, 1:11 PM
#126
#125 - sorry, tänkte bara på laktosen. Är det mjölkproteinet som är boven så är boken inget för dig. Tror det är någon form av mjölkprodukt i varje recept (i alla fall smör)
rm75
6/9/10, 1:14 PM
#127

oops, skumt format och jag kan inte editera det hur mkt jag än försöker.. sorry (jag skriker inte, jag lovar Tyst)

vimsig
6/9/10, 2:50 PM
#128

Har bakat en del ur LCHF-bakboken (har glömt vad den heter) och det mesta har blivit gott.

Intressant att läsa på Anna Hallens blogg nyligen att hon inte hade mycket till övers för sukrin som ingår i allt bakat  i princip.

Tänk att det finns så många olika åsikter även hos människor som är väl insatta. Det är inte konstigt att det blir lite rörigt för oss andra.

Miss-Saffran
6/9/10, 3:31 PM
#129

vimsig: Varför har hon inte nåt till övers för suckrin? Pga priset? Pga smaken? pga vad det faktiskt är och hur det reagerar i kroppen? Och vad menar hon då, i så fall? Bara nyfiken:)

vimsig
6/9/10, 5:03 PM
#130

gå in på www.annahallen.se

hon skrev bl a om det den 7/6, hon skrev också om nötmjöl….

Miss-Saffran
6/10/10, 3:27 PM
#131

#130

Ah! då förstår jag hennes tankar. Däremot så pratar hon ju om att använda det ofta. jag har suckrin hemma för att kunna baka någon enstaka gång i kvartalet, när man ska bjuda på fika, göra en tårta till födelsedagsbarn och liknande.

Har ju inget sug efter sött längre, men det är roligt att kunna bjuda på hembakat till folk som fortfarande uppskattar sött, någon gång ibland. Det är ju inte meningen att man ska ersätta sitt sockerintag med någonting annat, men det kan vara bra att ha något att ta till vid speciella tillfällen:)

Sockersjukan
8/6/10, 1:14 PM
#132

Jag har testat att baka biscottis ur boken och dom blev superbra! Det tyckte även mina kolhydrat- och sockerätande vänner som jag bjöd. Kan tänka mig att lyxa till det ytterligare nästa gång och hacka ner lite low carb choklad alt. doppa ena halvan av biscottin i smält sådan. Just nu i denna stund avnjuter jag pannkaksfrukost med American pancakes-receptet ur boken. Också supergoda! Jag hade inte fiberhusk nog så min smet stelande inte så attans fort som jag förstått att den gjort för andra. Och så äter jag pannkakorna med kanel och lite strösukrin. Påminner om kanelbullar! Nästa recept att prova blir nog chokladbollarna och kolakakorna. Är lite skeptisk till dom mjuka kakorna. Jag har misslyckats lite för många gånger tidigare med dessa projekt…Skrattande

Annons:
[Columba]
8/6/10, 4:12 PM
#133

Jag gjorde kladdkakan i veckan. Det lustiga var att färsk och ljummen var smaken mycket neutral, men efter en natt i kylen smakade sötman och kakaon  mycket mer. Bra att det står  i receptet att kakan ska förvaras kallt och serveras väl kyld. Den blir det nog  mera av!

negar
8/7/10, 12:12 PM
#134

Jag gjorde kardemumma kakan förra veckan, minskade på sukrinet och den blev riktigt god. Även icke LCHF ätare tyckte om den!

Sockersjukan
8/7/10, 1:35 PM
#135

Men, jag har funderat på en grej angående kladdkaka (vilket ju är såååå gott!). Kladdkaka innehåller ju väldigt lite mjöl, 1,5 dl. Borde man inte bara kunna byta ut mjölet till Bake pro och få en-nästan-helt-vanlig-kolhydrats-kladdkaka?

Det här är ett recept från Tasteline på kladdkaka:

2 st ägg

2 dl strösocker, ca

150 gram smör

5 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1,5 dl vetemjöl

Så, om man byter ut socker mot sukrin, vaniljsocker mot äkta vaniljpulver och vetemjöl mot bake pro borde skillnaden vara minimal…eller? Vad tror ni?

Sockersjukan
8/10/10, 7:51 PM
#136

Har nu även testat att baka sneda chokladkakor ur boken och dom blev HELT FANTASTISKT SMARRIGA!! Kan verkligen rekommenderas!

AnnikaRogneby
8/10/10, 11:10 PM
#137

#135 - det är ingen god idé att byta ut hela mjölmängden mot bake pro, det blir inte bra (det förespråkas inte av tillverkaren heller). Bättre idé är att byta ut ca 25% av mjölmängden med bakepro och sen använda mandelmjöl också. Jag har provat att byta ut hela mjölmängden men bismaken var vidrig (tyckte jag) + att kakan vart konstig i konsistensen…

Kul att du gillar recepten och lycka till!

Mvh/Annika

Författare till böckerna Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl och Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/#!/pages/Annika-Rogneby-Bakgl%C3%A4dje-med-LCHF/283106841742206

 

magma
8/13/10, 12:56 PM
#138

Vad kul att få se författaren till boken här, välkommen till forumet!Glad

elinmarkusson
8/13/10, 4:38 PM
#139

Jag köper Sukrin på Lchfbutiken.

Den där bakboken har jag inte, får köpa den vid tillfälle. Väntar nu på en LCHF kokbok som jag har boka.

Läste nån som gjort kladdkaka. Brukar jag med göra ibland, men den innehåller bara ägg, mörk choklad och smör, äkta vaniljpulver, kakao. Blir supergod.

Annons:
MillisB
8/13/10, 5:29 PM
#140

#139 Skulle gärna vilja göra den i helgen. Har du recept här någonstans?

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Sockersjukan
8/13/10, 6:30 PM
#141

Det finns ett recept på kladdkaka i boken Bakglädje med LCHF. Tyvärr misslyckades jag totalt med mitt försök! Tror att det kan behövas lite mer torra ingredienser för att lyckas…

AnnikaRogneby
8/14/10, 5:01 PM
#142

Tack magma! Mycket intressant att läsa Glad

Mvh/Annika

Författare till böckerna Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl och Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/#!/pages/Annika-Rogneby-Bakgl%C3%A4dje-med-LCHF/283106841742206

 

magma
8/14/10, 10:08 PM
#143

Hmm, exakt vad var det som var intressant?

Jenniii
8/14/10, 10:49 PM
#144

#139

kan du inte skriva de receptet? de lät intressant.. =)

AnnikaRogneby
8/15/10, 12:30 PM
#145

Menar du att jag var otydlig Flört

Det jag menade var att det finns enormt mkt intressant att läsa om här på forumet

Mvh/Annika

Författare till böckerna Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl och Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/#!/pages/Annika-Rogneby-Bakgl%C3%A4dje-med-LCHF/283106841742206

 

Margareta
8/15/10, 7:51 PM
#146

Välkommen hit Annika! Kul att se dig här.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
ToFat
8/15/10, 9:24 PM
#147

Jag provade först saffranskakan, men jag tror något gick snett där för den blev liksom dödbakt + att sukrinsmaken blev hemsk. Sen gjorde jag ingenting förrän idag när jag provade först pannkakorna och sedan biscottina. Tog mindre sukrin än vad som stod i receptet och det blev jättebra! I synnerhet biscotina (hur man nu böjer detta substantiv, ursäkta alla språkpoliser….)! Som vilka skorpor som helst.

Sockersjukan
8/15/10, 10:34 PM
#148

jag steker pannkakorna nu i denna stund! supergoda! men en sak som jag saknar med boken är diagramen a lá minmat som redovisar mängden fett/protein/kolhydrater mm. kanske något att tänka på till en eventuell uppföljare..?

magma
8/15/10, 10:45 PM
#149

#145: Haha, aha! Ja, en liiiten aning kanske, du vände dig till mig och skrev att det var intressant att läsa i samma stycke, så jag fattade inte riktigt vad du menade.Tungan ute 

Hoppas du kommer trivas här:)

AnnikaRogneby
8/16/10, 8:04 PM
#150

Tack Margareta! Roligt att vara här och läsa i alla intressanta trådar som finns. Tänk så mycket samlad kunskap

/Annika

Mvh/Annika

Författare till böckerna Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl och Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/#!/pages/Annika-Rogneby-Bakgl%C3%A4dje-med-LCHF/283106841742206

 

BoelLouise
8/21/10, 1:57 AM
#151

Boken är ju grym!!! Vilka fina bilder, jag har inte bakat på flera år, nu doftar det ljuvligt i köket igen! Skrattande

Magica1970
8/30/10, 7:30 PM
#152

Har testat Citronostkakan och den var kanongod! Tog hälften sukrin. Men jäklar vad den orsakade "kolhydrathunger". Åt ganska mycket, men samma sak hände dagen efter när jag åt den lilla bit som blev kvar. Kan det ha varit citronen?

magma
8/31/10, 12:08 AM
#153

Kanske det helt enkelt var den söta smaken som var triggern?

Annons:
Miyu
8/31/10, 9:06 PM
#154

Bilderna är superfina men det blir ju inte riktigt så när man bakar själv..

Aily
9/1/10, 10:58 AM
#155

#152   -   Sukrin sänker blodsockret på mig, vilket gör att jag också blir jättesugen av det. Så alla former av sötningsmedel är ett stort NO NO för mig. Du kanske ska fundera på om samma sak gäller dig?

 

Magica1970
9/1/10, 8:32 PM
#156

#153 & 155 Ingen aning. Den var egentligen mer syrlig än söt och sukrin har inte orsakat ett sådant sug innan (brukar göra chokladmuffins). Jag tror att det kan vara mandelmjölsbotten. Mandel brukar jag vanligtvis inte äta (eller nötter för den delen). Ska testa citronostkakanden utan botten :) Jag är beredd att offra mig …

gullan67
9/1/10, 10:28 PM
#157

#156 Hur brukar du göra dina chokladmuffins? Tolkar det som att du inte använder nöt- eller mandelmjöl.

Magica1970
9/2/10, 12:30 AM
#158

Sök på Chokladmuffins här på forumet. Jag gör efter Pennylane1's recept med pofiber. Supergoda!

[Pennylane1]
9/2/10, 9:54 AM
#159

weee! Skrattande

Magica1970
9/2/10, 7:31 PM
#160

#159 Jepp, de är mums! Tack för receptet :D Äter dessutom en av "dina" bullar till frukost varje morgon. Med massor av smör, ost och skinka. Brer den på kvällen och värmer den 15 sek. i mikron på jobbet. Smöret smälter en aning och rinner längst med fingrarna hahahaaha Slabbigt men gott!

Annons:
[Pennylane1]
9/2/10, 8:18 PM
#161

glad att jag kunnat hjälpa till! Glad

dg-d
10/3/10, 5:55 PM
#162

Hej!

Har en fråga ang fiberhusket som används i bakningen. (Ny här på forumet så kanske är detta inte rätta platsen, men jag har också köpt bakboken och försöker finna de rätta ingredienserna.)

Om jag förstått rätt så är fiberhusk 100% psyllium -

1. Om jag kollar fiberhusk i en av de skandinaviska nätbutikerna så står det 0g kh men om jag kollar i mina lokala (bor ej i Skandinavien) butiker så har psyllium ca 78% kh. Finns det olika sorters psyllium eller tas dessa 78% kh ej upp i kroppen?

2. Överallt står det att psyllium används som laxermedel. Är det inte ett problem när man bakar med det?

Blir tacksam för alla svar. Är såååå baksugen!

[Pennylane1]
10/3/10, 8:38 PM
#163

fiberhusk/ husk (som betyder just fröskal på engelska) är bara skalet och har inga kolhydrater. Hela psylliumfrön passerar hela så där behöver man inte räkna kolisarna heller men om man mal hela blir det ju kolisar att ta med i beräkningen.

Har inte märkt av nån effekt när jag använder husk i matlagning eller bak. Men annars anses väl husk vara normaliserande och inte laxerande. Är man hård blir man lösare och vice versa.

gun92884
10/5/10, 12:00 AM
#164

#4 Hejsan Margareta … Gun in Ada, MI, USA here :0)

Jag har anvant erythritol (sukrin) i manga ar nar jag bakar och gor lingonsylt. Jag har for mig att ni har Splenda i Sverige nu … om du vill ha full sockerersattning sa anvand 2/3 sukrin till 1/3 Splenda … sa gors det har nar man vill komma ifran den dar 'svala' kanslan som sukrin kan ge, dessutom ger inte sukrin full sotma, bara 2/3. 

Om du vill ha florsocker sa kor bara vanlig sukrin i en kaffekvarn.

Att lagga till Splenda (eller annat varmetaligt sotningsmedel) hjalper ocksa sa att sukrin inte kristalliserar sig vilket det vill gora nar man gor lingonsylt och den svalnar … eller om man fryser ner den.

dg-d
10/8/10, 10:50 AM
#165

Nu har jag snurrat runt i alla hälsokostaffärer som finns i stan… Går inte att få tag på någon av ingredienserna så som de är beskrivna i kakboken. Sååå frustrerande. Blir väl till att beställa via internet. Snacka om att det blir dyra kakor då, med porto och allt… Gråter

Men kanske… Hittade Psyllium husk från Solgar. Innehåller enligt dem bara 100% fröskal. Och ändå var kh runt 78%. Är det kanske kh som inte absorberas i kroppen och därför inte räknas???

Och så fanns det det många sorters sportproteiner gjorda på whey (97% malktos). Tror ni man kan använda det istället för BakePro?

Känner mig lite desperat för jag VILL BAKA!!! SkrikandesCool

[Pennylane1]
10/8/10, 4:05 PM
#166

förmodligen räknar man fibrerna som kolhydrater där du bor. (liksom i USA) Men här är de undantagna för de tas inte upp av kroppen.

anna357
10/19/10, 2:55 PM
#167

Hej!

Har fâtt en länk till RawFoodShop, som saljer nâgot som heter "Sötin"…

Kan det vara nat kanske?

Kanske det har mindre bismak om man vill baka nâgot gott?

- Anna

Annons:
[Pennylane1]
10/19/10, 3:36 PM
#168

det är precis samma som sukrin…

läs här

LottisJo
2/12/11, 1:24 AM
#169

Vet inte om det är ni eller jag som har taskigt smaksinne Flört

Testade med stor förväntan receptet på kladdkaka, smakade blaha! Gjorde den två gånger till och med, med halva mängden sukrin, men det hjälpte inte, smakade riktigt illa.

Det smakade typ ägg och så kände jag av "kristallerna" av sukrinet, riktigt läskigt. Undrar om det försvinner om man testar sukrin mellis istället?

Och snål som man är gråter man ju blod när man slösat på det dyrbara sukrinet Gråter

magma
2/12/11, 9:05 AM
#170

Har inte gjort något recept ur boken, även om jag har den hemma. Men var det vanligt Sukrin i kakan, eller den varianten som är som florsocker i konsistensen?

Har svårt för Sukrin i större mängder (eller små också förresten) eftersom jag tycker den har en metallisk bismak som slår igenom det mesta.

Ta-Co
2/12/11, 10:03 AM
#171

Jag har bakat chokladbollarna 2 gånger och då doppade jag dem i smält mörk choklad när de var klara istället för att rulla dem i kokos. Lagade endast halv sats och gjorde dem mindre än "vanliga" chokladbollar. Det blev jättegott.

Testade att laga bounty också, de var så goda men svåra att få ihop så jag rullade dem bara som chokladbollarna innan jag doppade dem i mörk choklad. Supergoda! Jag bjöd på dem till en person som inte äter lchf och denne ville ha mer och det blev en favorit direkt Glad

Det jag också har testat var dem med jordnötter i (nötgodis s.95) men tyvärr var de inget för mig.

Sukrin smaken, det här metalliska, tar lätt överhand om jag äter fler bollar än 3-4 st och tyvärr fick jag lite cravings/sötsug efter varje gång jag bakat och ätit. Men att äta kött och fett hjälper mot sötsug Flört

misty09
2/12/11, 12:02 PM
#172

Lottisjo : Har också gjort kladdkakan och det var det värsta jag smakat. Smakade beskt, vidrigt. Smaken satt dessutom kvar i munnen länge så tandbostning fick det bli. Förstår inte hur man kan tycka detta var gott.

Är det någon som provar baka med Hermesetas?? Jag påverkas inte av sötningsmedel. Får inget sockersug och Hermesetas har ganska lågt kolhydrat innehåll jämfört med andra 56g / 100 g. 1 dl väger ca 10 g så det blir bara 5,6g, använder man då ca 1-1,5 dl till en sats muffins blir det ju inte mycket / muffins .Använde det till hallon parfait vilket blev väldigt bra men har aldrig haft det i ugn. Nån som provat??

[Pennylane1]
2/12/11, 12:05 PM
#173

om man mixar sukrinet blir det samma sak som melis till ett betydligt lägre pris. Skulle aldrig köpa melis! Jag personligen gillar smaken på sukrin men man får inte ta för mycket.'

[ngupa]
3/4/11, 1:19 PM
#174

jag har bakat ganska mycket ur boken och allt utom kladdkakan var bra tycker jag, då den inte blev ett dugg kladdig…. favoriterna är kardemummakaka och halonpajen med vaniljsåsen, änglens rulltårta är fin, citronpajen är också god, småkakorna var kanonfina också bara väldigt spröda vissa av dem.

Nu har jag provat att dubbla recepetet på kokoskakan coh denna gång använde jag kokosmjöl… detta blev som en deg!!?? förut  har det varit en rinnande sörja. undrar om någon mer märker skillnad på kokosmjöl och mald kokos?

Hur kakan blir färdig återstår  att se… kanske en pajbotten? jag återkommer när den är klar omkring detta resultat.

Annons:
Fiana
3/4/11, 1:58 PM
#175

#174 Om du med kokosmjöl menar det som säljs från LCHF-butiken så verkar det inte vara samma sak som mald kokos. Innehåller mer fiber och protein och mindre fett.

[ngupa]
3/8/11, 1:55 PM
#176

ok! sväller som attan gör det och samkar mkt mindre kokos.

asagasa
3/8/11, 2:32 PM
#177

Jag tycker det funkar bra att byta ut Sukrinet i recepten mot Björksocker, men jag brukar halvera mängden annars bir det för sött.

misty09
3/8/11, 4:17 PM
#178

Gjorde chokladtårtan med mascarponeost i lördags. Hoppade över den extra kakaon dock. Hade 86% choklad så det blev kraftig chokladsmak ändå. Den var supergod. Rekomenderar den verkligen. Mums med en klick grädde. Räknade ut att om man delar den på 10 bitar blir det 3 Kollisar / bit och 200 kcal( utan grädden till)

[stuxen]
12/12/11, 10:58 AM
#179

Jag vet inte man jag tycker de flesta reccepten åker i soptunnan.
Hoppas innerligt att det är jag som gjort fle eller något för kakor är ju så gott.

Det brukar bara bli en mandelmassa klumt och fettet liksom rinnte ur hela kakan när man skall rulla dessa till korvar är det jag som gör fel???

Marianns LCHF Mat & bak
12/12/11, 12:44 PM
#180

det är sukrin mängden som är fel i boken, 95% av männsikrona fixar inte 1-2 dl erythritol…

man behöver göra på annat sätt när man sötar.
Sedan kan man numera göra bättre kakor på kokosnötsmjölet som blir mer exakt som de traditionella kakorna vi är vana vid.

konichiwa
12/12/11, 2:22 PM
#181

Ingenting jag gjort ur den boken har varit lyckat. Det mesta har varit rent misslyckat. Konsistensen, smaken, you name it. Recepten verkar inte varit provade innan.Riktigt besviken är jag och mycket bortkastade dyra ngredienser.

Annons:
AnnikaRogneby
12/14/11, 10:38 AM
#182

Mängden erythritol är alltid diskuterad. Vissa tycker att det är för mycket och andra att det är för lite. Men det är väl som vanligt - smaken är som baken delad Glad.

Min nya bok (Bakglädje till vardags och fest) är på väg ut snart och där har jag försökt ta hänsyn till de kommentarer jag fått på boken "Bakglädje med LCHF" och bl a minskat erythritol-mängden. Nytt kapitel med efterlängtat matbröd finns också med.

Mvh/Annika

Författare till böckerna Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl och Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/#!/pages/Annika-Rogneby-Bakgl%C3%A4dje-med-LCHF/283106841742206

 

MissMullig
1/2/12, 2:29 PM
#183

Låter intressant med mer matbröd i nya boken, det jag gjort ur den tidigare har varit bra har ju inte gjort alla kanske men favoriter är kardemummakakan(funkar som bakelsegrund med) och saffranskakan

Magica1970
1/2/12, 7:13 PM
#184

#182 Jag tror inte alls att "smaken är som baken". Sukrin är inte socker. Personligen så skulle jag smakmässigt hellre välja socker i stället för sukrin om det handlar om dl-mängd. Du ska kanske be någon som äter LCHF att provsmaka innan.

misty09
1/2/12, 7:23 PM
#185

Jag har köpt Marianns bok nu. Har provat hennes recept och dom funkar garanterat. "Bakglädje med LCHF" är tyvärr en hyllvärmare här. Har bakat vissa saker men tyvärr…….

Marianns LCHF Mat & bak
#186

#185 Tack! Kyss

Jag kanske också kan nämna att för de som har Bakglädje så kan man säkert använda de flesta recepten genom att köra min lilla blandning av sötningen istället

2-3 msk erythritol (sukrin) och blanda det med 1/4-1/2 krm stevia (en stevia som är ca 250 gg sötare än socker)

Tar man denna blandning i en "vilken som helst kaka" bör ingen känna någon bismak/effekt av någondera sötning.

AnnikaRogneby
1/3/12, 2:01 PM
#187

Svar till #183 - Tack, vad roligt att höra Glad

Svar till #184 - Nu är det ju så att jag äter LCHF och under tiden jag skrev Bakglädje med LCHF så levde jag på väldigt strikt LCHF-kost (nu är den inte lika strikt pga amning) och jag reagerar inte lika negativt på sukrin som vissa gör - därav kommentaren smaken är som baken. Jag har fått lika många kommentarer på att mängden sukrin är bra som jag har fått på att den är för lite el för mycket.

Svar till #186 - jag har inte provat din blandning men det funkar säkert jättebra. Det är ju så att vet man med sig att man inte gillar sött alt bismak av vare sig sukrin el stevia så får man minska mängden alt öka ifall man vill ha sött :-)

Jag för min del har väldigt svårt med stevia el steviasocker i de flesta blandningar. Tycker inte om bismaken som slår igenom

/Annika

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/pages/Annika-Rogneby-Bakgl%C3%A4dje-med-LCHF/283106841742206

Mvh/Annika

Författare till böckerna Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl och Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/#!/pages/Annika-Rogneby-Bakgl%C3%A4dje-med-LCHF/283106841742206

 

byggarn30
1/3/12, 5:49 PM
#188

@Annika - Min mamma är precis en sån som Margaretha beskriver sin mamma. Julaftonsfrukosten består alltid av 12-13 sorters kakor. I år hade hon införlivat ett par LCHF-sorter (ny LCHF-are som hon är).

Desto gladare är jag att jag köpt din bok och att hon fick den i julklapp - känns lite som att hon behöver tipsen för att kunna fortsätta. kakmamma som hon är. Nu inväntar jag bara resultatet och hennes omdömen Skrattande

Annons:
AnnikaRogneby
1/3/12, 6:16 PM
#189

Byggarn30 - din mamma är i gott sällskap :-) Av den respons jag fått från mina läsare har jag förstått att det är många "bullmammor" där ute som letat efter nyttigare alternativ till sina sju sorters kakor. Hoppas att din mamma finner sina favoriter. Allt gott/Annika http://www.annikarogneby.se Facebook: http://www.facebook.com/pages/Annika-Rogneby-Bakglädje-med-LCHF/283106841742206

Mvh/Annika

Författare till böckerna Bakglädje med LCHF - Baka utan socker och mjöl och Bakglädje till vardags och fest - Baka med LCHF utan socker och mjöl

http://www.annikarogneby.se

http://www.facebook.com/#!/pages/Annika-Rogneby-Bakgl%C3%A4dje-med-LCHF/283106841742206

 

Jojo55
2/16/12, 1:34 AM
#190

Fråga till Mariann:

Nu har jag fått hem din bok och ser att du skriver följande:

"Kolhydrathalten ökar först om man använder mycket grädde och bär i eller till bakverken. Annars är alla bakverken i boken mat"

Jag antar att detsamma gäller choklad? Jag menar det är ju rätt mycket kolhydrater även i mörk choklad så i recept med choklad blir det väl lite högre kolhydrathalt? Men det är kanske bara Chokladpajen på sid. 72 som innehåller större mängd (100 g mörk choklad) choklad? Jag har inte hunnit lusläsa hela boken än.

[Pennylane1]
2/16/12, 7:47 AM
#191

fast 100 gram av choklad som har runt 20 gram kh i en hel paj blir inte mycket kohydrater per bit…. grädde och bär blir nog mer per portion. Gissar jag!

Marianns LCHF Mat & bak
2/16/12, 7:50 AM
#192

#100 Stämmer gott visst är det så  och jag vill tro att jag nämner något om det i fakta delen i boken att jag ibland använder socker och då iform av mörkchoklad 70% eller högre halt. Jag nämner också där att man kan byta ut det mot kakao just för att få bort sockret och då därmed också få en långt lägre halt av kolhydrater, det sista står inte men det bör nog de flesta själva förstå.Obestämd

Även kokos cupcakesen och whoopie pie Lavendelchoklad har 50 g choklad.

Det är bara dessa tre vill jag minnas som har mörkchoklad i sig.

man inser alltid i efterhand att man borde varit övertydlig… kanske tom stå i recepten att man kan byta mot kakao, då det verkar som att många går igång och bakar utan att läs "instruktiosboken"  Flört

Min man har sedan vi träffats alltid tjatat om att "man måsta alltid läsa instruktionsboken INNAN man börjar använda en produkt"

jag själv tillhör skalan av ivriga människor och ofta hoppar jag över eller skumläser den, vilket också resulterar i en del misstag,. Några allvarligare än andra…

[Pennylane1]
2/16/12, 8:17 AM
#193

ja i nån annan tråd hade tom någon lyckats missförstå "3 matskedar sukrin ev. en knivsudd stevia"  till att det kunde bytas ut mot varandra och bara använd gnuttan stevia och dömde ut hela receptet på grund av det!  Övertydlighet är nog att anbefalla!! Det får inte finnas utrymme för tolkningar…

Men så uselt som Icabutikens (min här på Hammarö) recept på fisksoppa har jag ännu inte sett härinne tror jag… i ingredienslistan finns två (rätt viktiga) ingredienser som sedan inte nämns i beskrivningen och vice versa!

Jojo55
2/16/12, 9:42 AM
#194

20 g??? Jag trodde de flest chokladkakor låg betydligt högre än så! För min del behövs inte någon övertydlighet. Jag läser alltid instruktioner faktiskt. Har inga större problem med att tolka vad jag läser heller. Det var bara det att när jag ibland stått i affären och läst näringsdeklarationen på någon chokladkaka jag kanske ville ha så har jag oftast lagt tillbaka kakan på hyllan för jag tyckt det var för mycket kolhydrater. Jag har väl tittat på fel sorter.

[Pennylane1]
2/16/12, 10:04 AM
#195

ja det finns sådana med runt tjugo, de som har 80% kakao och uppåt brukar nog ligga ungefär där men det finns variationer mellan märkena så ja, man bör läsa!

Annons:
Marianns LCHF Mat & bak
2/16/12, 10:55 AM
#196

ser att jag skrev #100 och det skulle ju givetvis vara #190

dessa fingrar på tangenterna Flört

vi kör oftast Lindt madagaskar 77% eller 90%. :)

men det är så sällan jag använder choklad bara i vissa lägen. Går precis lika bra med råchoklad eller kakao och söta själv.

# 193

börjar mer och mer förstå detta…

gun92884
2/16/12, 12:37 PM
#197

#192 skrivet av Marianns LCHF Mat & bak

"Min man har sedan vi träffats alltid tjatat om att "man måsta alltid läsa instruktionsboken INNAN man börjar använda en produkt"

I vårt hus är det omvänt Skrattande Jag som tjatar … jo, det blir tjat eftersom ingenting ändras … att man måste kolla instruktioner INNAN … och då är det ändå Jean-Pierre som är ingenjören och jag som har, enligt honom, min EGEN logic … Förvånad

Marianns LCHF Mat & bak
2/16/12, 3:08 PM
#198

#197 *ASGARV*

ja sådant kan det också vara… Flört

Jojo55
2/16/12, 7:27 PM
#199

Nästa fråga:

I receptet på Choklad-mazarinkaka står det att man ska skålla, skala och mala 200 g mandel. Jag har mandelmjöl, det kan jag väl använda istället?

Jojo55
2/16/12, 7:39 PM
#200

Äsch, ser att mitt mandelmjöl (Bakerix från lchf butiken) innehåller bakpulver förtjockningsmedel och salt. Ställer det till det?

[Pennylane1]
2/16/12, 7:43 PM
#201

Bakerix räknas inte som mandelmjöl, det har ju även kokosnötsmjöl (om det är det vanliga kokosmjölet som ligger runt 4% kolisar  vet jag inte) Xanthan som är förtjockningsmedlet lär inte vara alltför dåligt och den lilla mängden bakpulver gör nog inget heller.

Jojo55
2/16/12, 9:01 PM
#202

Äsch, nu vimsade jag till det, jag har riktigt mandelmjöl också som inte innehåller något annat än mandel, då måste jag väl inte mala mandel själv?

Annons:
[Pennylane1]
2/16/12, 9:05 PM
#203

Nej det tycker inte jag, men Marianne rekommenderar nog det, det blir godare, ja säkert men jag använde iallafall lidls malda mandel och det blev tillräckligt gott! Flört

Marianns LCHF Mat & bak
2/17/12, 7:47 AM
#204

#202

När det kommer till mandelmassa som ska ätas " rå" föredrar jag egenmalda, för smakens skull. Dock använder konditori mandelmjöl till sin så…

Men när det gäller kakor så kan man göra som man vill mandelmjöl eller egna malda kvittar. 
Just detta recept utgår ju fårn mandelmassa därför står det inte mandlemjöl, men det går bra. Visst blir mandelsmaken mer framträdande om man mal egna.

Märker att city gross Seltons mandlar smakar väldigt gott, dock har de ju ne högre kolhydratshalt.

Jojo55
2/17/12, 7:43 PM
#205

Vet att vi hade en jättfin mandelkvarn på jobbet för ett par dar sedan men när jag kom dit i morse så var den borta så det får bli mandelmjöl den här gången.

Upp till toppen
Annons: