Annons:
Etikettövrigt
Läst 12291 ggr
Margareta
2010-06-10 18:41

Ny kokbok

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vi lessnar väl aldrig på kokböcker om LCHF? Särskilt nu när vi får ta del av en LCHF-kokbok särskilt anpassad till vardagsmat och familjeliv.

Vår egen medlem Greensis har tillsammans med sin man Per Wikholm hållit på ett tag och knåpat ihop en kokbok som heter LCHF till vardags.

Boken har inte kommit ut ännu men finns redan att beställa.

Grattis från mig till makarna Per & Katarina Wikholm - det gjorde ni bra!

Ni som var med på fjolårets LCHF-kryssning minns dem säkert.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
jagheterellen
2010-06-10 21:36
#1

Ah kul med fler kokböcker, kan inte bli för manga av dem! Tänk bara pa hur manga "vanliga" kokböcker det finns pa marknaden.

MillisB
2010-06-10 21:57
#2

Den kommer jag att köpa så snart jag kan! Har det på bevakning redan nu Skrattande

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Mervi
2010-06-10 22:08
#3

Jag hittade den på Adlibris och har den nu på bevakning. Pris 159 kr.

greensis
2010-06-10 22:41
#4

Kul att vi äntligen blivit klara (tidskraven från verkligheten har en tendens att påverka ens planer) och kul att bli uppmärksammad här på KiF.

Inriktningen på kokboken är de fall där man har begränsningar tex av att olika familjemedlemmar äter olika strikt, tidspress och begränsning i pengar och tillgång på råvaror.

Allt går att köpa på åtminstone våra lokala stormarknader - och med tre barn som tränar, firma och heltidsjobb lovar jag att vi testat snabb matlagning Skrattande

Fabricati diem, pvnc!

Tisdag
2010-06-11 13:33
#5

Vad kul, bra jobbat Greensis/Katarina. Glad

Krahso
2010-06-16 23:57
#6

Det låter helt klart som en kokbok för mig och min familj!!!

Annons:
elinmarkusson
2010-07-03 14:21
#7

Underbart med en ny kokbok, ser jag fram emot. Tungan ute

Ska kolla om den finns att bevaka på Bokus, också. Man har ju massor med kokböcker, och man kan väl aldrig få för många, eller?

Har mest GI-böcker dock, men det är ju lätt att göra om till LCHF.

elinmarkusson
2010-07-03 14:28
#8

Nu har jag bokat 1 exemplar, men via Adlibris faktiskt. Hoppas tiden går fort. Flört

KattaMo
2010-09-15 13:00
#9

Igår fick jag min bok med posten!

Jag hann titta litegrann innan jag skulle sova och jag måste bara säga: vilket fantastiskt jobb ni har gjort!!Glad

Bra med information och fina recept.

Ska sätta mig ikväll i lugn och ro och läsa igenom den.

Tack så mycket!

Mvh Katarina

Ron-Jag
2010-09-15 22:57
#10

Min kom idag. Helt underbar. Insåg när jag bläddrade i den hur glad jag blev över massa recept på soppor. Har aldrig tänkt på soppa så mycket men dessa kände jag för att prova.

Ska jag ge något negativt ömdöme så saknade jag en ungefärlig tillagningstid på de olika rätterna/recepten. Ibland kan en rätt ratas bara för att man inte har tid. Men mer än det så kommer jag inte på något jag inte tyckte om. Älskar att det är "vanlig mat" vilket gör det lättare att bjuda även icke LCHF:are också.

greensis
2010-09-16 17:32
#11

Niger och bockar.

Jag hämtade ut våra på posten går och blev alldeles paff. Jag hade ställt in mig på en enkel häftad - nu är den inbunden med fin rygg och till och med rött snöre!!

Lite med tanken var att kunna laga "vanlig" mat i "blandhushåll" - jag fortsätter att testa och omvandla recept till en uppföljare.

Ska tänka på en kommentar om totaltid - vi jobbar mycket med förberedelse och sedan blixtsnabb slutmatlagnng.

Fick fråga om lammfärs när jag visade på jobbet: jag köper fryst färs på stormarknaden  i 750g pack när det inte finns färsk ekologsk…

Fabricati diem, pvnc!

Margareta
2010-09-16 19:11
#12

Grattis Katarina - den är jättefin!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

greensis
2010-12-13 21:30
#13

Vi har fått två negativa recentioner på adlibris.se ang just det som Sten Sture Skaldeman tyckte var så bra i sin recention i senaste LCHF-magasinet: att kokboken tar upp också mycket enkel LCHF-mat, som ägg med kaviar.

Som det ser ut nu har Ulrika Davidsson's tveksamt-LCHF-kokbok 5 stjärnor och vår har en stjärna. Det tycker jag är lite missvisande för nybörjare och utomstående.

Om det är någon här gillade vår bok och har tid & lust att skriva en recention skulle jag uppskatta det.

/Katarina

Fabricati diem, pvnc!

Annons:
MillisB
2010-12-13 22:59
#14

Gjort.

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Ron-Jag
2011-03-09 10:37
#15

Är jag girig om jag säger att jag önskar att Ni ger ut en kokbok till snart i samma anda?   Skrattande

Denna kommentar har tagits bort.
DesK
2011-03-09 11:18
#17

Får man önska sig att någon ger ut även en elektronisk version av sin kokbok? Obs jag betalar gärna för en sån bok, men tyvärr har jag inte plats för fler böcker här hemma, ej heller för fler bokhyllor Gråter

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

greensis
2011-03-14 19:39
#18

#16 - Nästa version är i manuskript-stadiet - en hel del italienskt, mycket husmanskost och allt lättlagat (som min bror skrev. "Man får inte en stjärna i Guide Michelin av den här kokboken. Det är inte heller meningen)

#17 - Skulle gärna, men e-bok eller ej är en fråga för förlaget

Fabricati diem, pvnc!

DesK
2011-03-14 19:43
#19

#18 Då håller jag tummarna och som sagt jag betalar gärna för en e-bok och jag tror inte att jag är ensam om det Glad

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

greensis
2011-03-14 19:53
#20

Från det preimilnära innehållet -

colinas aztekas - bollar med avocado, kyckling & bacon

osso bucco - kalvlägg på italienska

chokladkaka på rödbetor

ingefärsparfait m björnbär…

Fabricati diem, pvnc!

Annons:
Jenny40
2011-04-07 22:51
#21

Har köpt boken och tycker den är jätte bra!

Goda recept och bra med kolhydratvärdet/portion tycker jag som är ganska ny på det här med lchf.

Jenny

Jenny40
2011-04-07 22:57
#22

Älskar rätten med köttfärsröra i aubergine halvor… kommer inte ihåg vad den heter.. nåt grekiskt. Men så fantastiskt gott!! Glad

#20 Ni har inte funderat på att ge ut en bok till?  
iså fall kommer jag köpa den med..

Jenny

Ron-Jag
2011-04-08 08:11
#23

#18. Det tackar jag för. Tyckte så mycket om Er första kokbok så jag vill gärna ha flera.

Lättlagat och husmanskost är precis det jag tycker bäst om.  Skrattande

Upp till toppen
Annons: