Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Diabetes, nej tack!

2010-08-28 15:05 #0 av: Karin20

Lars-Erik Litsfelts nya bok, Diabetes, nej tack! måste naturligtvis recenseras även på denna sida.

9789172411968.jpg

Vi har redan recenserat den på Diabetes.ifokus

Både här och här

Av mig som sajtvärd med diabetes och av den oerhört kunnige Erik Edlund.

Boken är en guldgruva och innehåller allt man behöver veta, plus en massa andra saker. Du får veta varför det fungerar när man låter bli kolhydraterna, du får argument att ha när andra ifrågasätter hur du äter, fakta som gör dig övertygad.

Du får också en härlig historia om hur det fungerar när man slåss mot väderkvarnar och hur härskartekniker fungerar när etablissemangets argument inte stämmer.

Dessutom massor av goda och enkla recept.

Min egen bok är naturligtvis utlånad, det gick fort.

Och är ni anhöriga till diabetiker är detta en förträfflig present. Lars-Erik säger själv att den som har denna bok förmodligen har fått den av någon, någon som vill väl.

Han skriver väldigt lättläst, det är precis som om man sitter där och lyssnar, han talar till mig.

//Karin

Anmäl
2010-09-03 10:31 #1 av: [ngupa]

Får man fråga vad är skillnaden mellan denna och Diabetes inte?

Anmäl
2010-09-05 19:41 #2 av: Margareta

Diabetes inte tilltalar nog dem som redan är påläst på sambanden mellan diabetes och blodsockerkurvor, medan den nya boken är mer "lättsmält" uppblandad med recept.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2010-09-06 09:02 #3 av: [ngupa]

Ok, bra då vet jag :D

Anmäl
2010-09-20 23:29 #4 av: matson

Jag en typ 2 diabetiker ..har läst och grunnat på det litsfeldt kallar anti-inkretin torin? i sin bok "diabetes inte"  det kanske när allt kommer om kring inte är helt fel med magsäcks-kirurgi ??????

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.