Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen - Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag

Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt

Om Kolhydrater iFokus

Välkommen till Kolhydrater iFokus

Forumet för dig som äter LCHF, eller funderar på det.

LCHF (Low carb high fat) äts i olika varianter. LCHF är en i basen animalisk högfettkost - där kolhydraterna ersatts med animaliskt fett - läs mer i denna folder. (Skriv ut den på fram- och baksida och vik den i tre delar).

LCHF är inte en modediet eller bantningskur - det är en livsstil. Många av oss har fått ett bättre, friskare och hälsosammare liv och flera har normaliserat sin vikt. En del behöver gå upp och andra behöver gå ner.  Hälsovinsterna är många och det kommer ständigt nya rapporter.

Sajtvärden Margareta skapade forumet i avsikt att förespråka LCHF (LowCarbHighFat), som är den kost dr Annika Dahlqvist i Socialstyrelsen januari 2008 fått igenom som godkänd kostmodell för behandling av patienter med diabetes typ 2 och övervikt. Detta har i sin tur uppmärksammats i media, och både Annika och vår egen Margareta har synts i TV vilket troligtvis är en orsak till att tillströmningen av medlemmar har ökat.

Andra frontfigurer inom LCHF-rörelsen är bl.a  Sten Sture Skaldeman som skriver om kosten i sina böcker, samt dr Andreas Eenfeldt som bloggar om kosten på Kostdoktorn.

Sedan Kolhydrater iFokus startades har mycket hänt. Från att i starten ha varit samlingsplats för några få eldsjälar och entusiaster, har forumet vuxit rekordsnabbt och vi är snart 20 000 medlemmar! 

Värd

Avatar för Margareta

Medarbetare

Avatar för dufva Avatar för magma Avatar för maxiq Avatar för odezza