Annons:
Etikettmat-livsmedel
Läst 14712 ggr
Sarah-S
2017-08-25 11:28

Vilket salt använder ni?

Nu är snart vårt salt slut (seltin) och jag funderar på att byta Tar gärna tips och råd om vilket salt ni föredrar Har läst debatten och lutar ju åt Himalaya eller oraffinerat havssalt

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Annons:
Soligajag1
2017-08-25 11:32
#1

Jag använder grovkornigt medelhavssalt , , som jag har i mitt saltkar! 

Perfekt , , men man måste ha mer utav den tycker jag än det vanliga saltet. 

Däremot är det nyttigare .

HH 🙂

parsley
2017-08-25 11:44
#2

Jag brukar använda Anna Halléns supersalt som består av flera olika sorters salt som man blandar själv. Googla för recept, så hittar du vilka saltsorter som ingår. Det smakar inte salt på samma sätt som vanligt salt, eftersom man har ett örtsalt i. Jag tycker det är godare och du använder både himalayasalt och oraffinerat havssalt i blandningen, så du slipper välja mellan de två. Ska man bara ha en sorts salt, så hade jag valt oraffinerat havssalt, men det är lite av ett känslomässigt val, eftersom det känns mest naturligt.

Sarah-S
2017-08-25 13:36
#3

Tack #2 Vi får köpa hem oraffinerat havssalt och prova vad vi tycker

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Sindri
2017-08-25 23:41
#4

Jag använder detta till matlagning
http://www.bodystore.com/urtekram-atlanthavssalt-fint-1-kg

Finns även hos t ex Apotea, Jordklok, CDON m fl. Det är lite större än vanligt bordssalt så jag använder en sockerströare till det, eller en gammal kryddburk. Funkar finfint. Håller med övriga om att man använder lite mer av det.

Till bordet använder jag Maldon flingsalt i kvarn

Tokryck
2017-09-01 14:30
#5

Var för är Seltin sämre än det ni nämner? Jag började med Seltin för att det innehåller magnesium. Tror det var kostdoktorn som rekommenderade det.

Sindri
2017-09-01 14:41
#6

Jag använder inget med klumpförebyggande medel: Kiseldioxid som finns  Seltin är väl inte det värsta, men det är onödigt.

Annons:
hellah
2017-09-02 11:06
#7

Jag använder Herbamare eller Falksalt/ Himalaya utan klumpförebyggande medel  (alla Falksalts  sorter är inte det)

parsley
2017-09-02 20:58
#8

# 5 Seltin är inget dumt val om man vill ha jod, magnesium och kalium i saltet. Det är väl mest att det är ett raffinerat salt och det finns sorter som är naturligare om man säger så. Jag har seltin som reservsalt, men brukar använda Anna Halléns supersalt för det mesta, eftersom det är godare.

Tokryck
2017-09-04 07:53
#9

Aha! Det raffinerade kommer in i bilden här med alltså. Får läsa på mer om det. Tack för svar.

AilyAdams
2017-09-06 20:16
#10

Jag använder vanligt jod-berikat NaCl. Har funderat på att skaffa ett med kalium i också, men har inte kommit så långt. Mitt enda krav på salt är att det innehåller jod.

 **************************
Heter det De eller Dem?

Zepp
2017-09-07 21:58
#11

Min mor frågade en gång om vanligt salt.. jag svarade uppriktigt att något sådant har jag inte längre.. men fem sorters ovanligt salt.🤪

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Sarah-S
2017-09-10 11:29
#12

Vi köpte Herbamare Havssalt och Falksalt Himalaya

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Marliis
2017-09-13 20:25
#13

Himalayasalt

Annons:
babybel
2017-09-13 23:47
#14

Himalayasalt till allting… överlägsen smak och fullproppat med mineraler. Make och dotter föredrar det också framför vanligt vitt, och jag har även omvänt vänner och familjemedlemmar när de smakat Himalaya hos oss! 🙂

I never worry when I get lost. I just change where I want to go.

Nygammal
2017-09-15 18:25
Sammet1
2017-09-15 18:52
#16

#14: Fullproppat? Knappast. 

Och jag hoppas att ni som bara äter Himalayasaltet får i er jod på något annat sätt…

http://www.vof.se/folkvett/ar-2007/nr-3/himalayasalt/

**Surface of Velvet
**Core of Steel

hellah
2017-09-17 18:08
#17

# 16 Hmm: det där med jod var länge sen jag funderade på. Går direkt och läser på min Herbamare : innehåller kelp (havsväxt som innehåller naturligt jod). Himalayasalt använder jag bara där herbamare inte passar, annars har jag Himalayasalt mest till nässköljning

peoy
2017-09-26 22:02
#18

använder inget salt sen 2 år tillbaks

LenaK63
2017-09-26 22:38
#19

# 18 peoy  Hur mår du då?

 http://kostkunskap.blogg.se/2016/september/at-mer-salt-vid-lchf-kost.html

Jag tycker inte om när maten är för salt så jag gör en kanna med ca 1 liter vatten och två tsk salt i och dricker när jag har lust. Kannan kan räcka två dagar.  Saltet är Himalayasalt och Havssalt.

Tycker att mina hjärtklappningar har uteblivit sedan jag börjat med det. Blodtrycket kollar jag inte så ofta men senaste gågen var det "normalt". Vad är normalt? När  värdena för normalt sänks då och då. För att sälja mer läkemedel?

peoy
2017-09-27 19:08
#20

#19 LenaK63 - Tvärtom kan jag svara på.. får jag i mig mer än 2g salt på ett dygn så kommer huvudvärk som på beställning..

Annons:
LenaK63
2017-09-27 23:07
#21

#20 peoy - Kannan med saltvatten räcker normalt 2 dagar för mig. 

För mycket salt har jag inte fått huvudvärk av det löser sig med att smaken säger ifrån.  Får  egentligen nästan aldrig huvudvärk utom förstås när man varit på en fest med för mycket ej LCHF och drinkar. 

Kanske du får i dig tillräckligt med salt ändå med maten. Vi behöver ju salt.

peoy
2017-09-28 20:05
#22

vi behöver natrium, som följer med näringen i maten, inte konstframställdt vitt pulver gjort av stenar..

Zepp
2017-09-28 20:28
#23

Det är samma natrium oavsett det är korna som slickat på saltstenarna eller eller om man strösslar det på sin mat!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Margareta
2017-09-30 19:43
#24

Jag varierar mitt saltintag med örtsalter, havssalt, himalayasalt och seltin. Jag tar en saltshot på vatten och 1 tsk salt om jag vaknar med huvudvärk. Det brukar vara en signal när jag fått i mig för lite

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Upp till toppen
Annons: