Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

Proteinpulver till energibars

2017-07-05 17:09 #0 av: Sindri

Skulle behöva tips på OK proteinpulver att blanda i energibars till en som skall göra en strapatsrik vandring.

Många verkar innehålla sötningsmedel.

Anmäl
2017-07-06 01:35 #1 av: hemul

Vet ej, men torkat kött är lätt och utan tillsatser och sötningsmedel.


Anmäl
2017-07-06 10:30 #2 av: Sindri

Ja, jag har gjort en hel del Beef Jerky som sonen skall få med sig, men det kan vara bra med något som omväxling: Annars köper han bara färdiga energibars och det vill jag undvika.

Anmäl
2017-07-07 15:04 #3 av: Sindri

Finns det inget vettigt proteinpulver eller annat man kan blanda i energibars?

Tänkte göra på egengjord musli (nötter och frön, flingor av hirs, bovete, kokos mm) och blåbär. Lite olja som bindemedel, torka i ugn.
Kan man blanda i äggvita? Räknas den som tillagad vid torkningen i ugnen?

Anmäl
2017-07-07 15:12 #4 av: Sammet1

Core Whey Protein är nog en av de bättre, om man tål mjölk. (Den naturella, alla med smak innehåller sötningsmedel.)

Anmäl
2017-07-07 15:23 #5 av: Sindri

Det skall såklart vara utan smak och inte med en massa tillsatser. Rent protein alltså.

Jag tror jag testar äggvita, chansar på att den blir tillagad i ugnen.

Anmäl
2017-07-08 09:48 #6 av: Record

Vad gör man om den fästing-burna allergin sätter in på vandringen?

http://www.gp.se/nyheter/sverige/ot%C3%A4ck-f%C3%A4sting-sprider-k%C3%B6ttallergi-1.4425612

Måste vara ett nyframtaget, av grönsaksodlare. Funderar

Anmäl
2017-07-08 10:03 #7 av: Sindri

Usch, har läst om det där förut, man vill inte veta....
Men det står inte om allergifallen i Sverige har någon koppling med fästingar. Finns de här?

Och mig som fästingar älskar - och jag har "fel" blodgrupp!!!!!
Skall man byta? Looser

Anmäl
2017-07-09 12:14 #8 av: hemul

Men fy vad läskigt! 300 konstaterade fall i Sverige är inte så lite. Förskräckt


Anmäl
2017-07-09 14:43 #9 av: Zepp

Man gör helt enkelt Pemmican!

Det enda du då behöver är en älg, bison eller en Caribou, märgfett och torkade tranbär!

Skär köttet i tunna strimlor, torka under soliga dagar några veckor, alternativt något dygn i ugn, smält märgfettet och häll det över det krossade köttpulvret, tillsätt tranbären och bland ihop det hela, forma till energy bars!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-07-09 17:04 #10 av: Sindri

Som sagt var, kött finns redan förberett i form av Beef Jerky.
Eftersom jag vet att ungarna vill köpa sliskiga energy bars att ta med så tänkte jag förekomma med lite andra "söta" saker med bär och nötter.

Anmäl
2017-07-09 17:31 #11 av: Zepp

Eh.. det var ju det där att de föredrar sötsliskigheter!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-07-09 18:11 #12 av: Sindri

Njaaa, de är väldigt "duktiga" på att äta ordentligt, men står inte och lagar och bakar så mycket mer än middagar och matlådor, och det har jag full förståelse för. Då blir det sånt som finns att köpa färdigt. Som ju är som det är........

Serverar efterrätter utan socker och det är väldigt populärt så de har nog bantat sitt "sötintag" väsentligt.

Anmäl
2017-07-11 15:19 #13 av: Zepp

Ehh.. eller ahh.. jag har varit i fjällen, fiskat och bott i min bil (Ford Transit), haft bara trangiakök att laga min mat på.. mm, bästa maten jag ätit för övrigt!

Iallafall, det blidde cirka si och så  att leva på fisken man fångade.. även om sådan delvis förekom.. i övrigt så levde jag i huvudsak av saltat fläsk och vita bönor på burk!

Iallafall ju längre upp  i fjällen.. läs Ammarnäs, ju mer köpte jag av och levde jag av torkat/rökt/saltat renkött!

Med eller utan vita bönor på burk!

Ost, smör och grönsaker/frukt när jag åkte till den enda affären i Ammarnäs, de gick som regel åt rätt snabbt!

Grejen är.. det är få som i dag skulle anse att det är en semester om man levde så som jag gjorde då?

Iallafall om man har barn!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-07-11 18:20 #14 av: Sindri

Jamen, det är barnen själva som åker. Jodå, primitivt skall det vara! Glad

Anmäl
2017-07-11 19:13 #15 av: Zepp

Nämenaltså.. jag är 60+,så alla under 40 är småglin/ungdommar även om jag kan göra undantag i vissa fall!

Hur som helst.. har man tillgång till bil är det knappast något som helst problem och är man rent ut sagt inte dum i huvudet.. (oftast under 40-50år/storstadbo) så handlar man mat i närmaste affär.. jo för f*n de har sådana långt upp i fjällkedjan oxå!

Som varar utan tillgång till kylofrys.. iallafall några dagar!

Glöm för övrigt sk frystorkat käk.. det smakar skit redan i munnen, men det kan vara praktiskt att ha med sig några sådana påsar så man inte får ren panik!

Dags med andra ord för ungdommarna att lära sig varför man saltade/rökte och torkade mat förr i tiden.. tiden innan kylofrys!

Grejen är.. primitivt skall det vara sade Bull.. det är lite ursprungligt över det hela/vildmarksliv.. för sen så vet vi alla att civilisationen med all junkfood och annat ligger rätt nära om man bara vill ta sig dit.. och om man blir sugen på sådant.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.