Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Bikatbonat

2017-06-04 14:22 #0 av: Vax_malin

Hej

Kom av en slump över informationen att vi behöver ta hänsyn till "syra-basbalansen" i kroppen. Som jag förstår kan man inta en tesked bikarbonat på fastande mage en gång om dagen för att "basa" kroppen. Detta för att den mesta av maten vi äter agerar försurande på människan. Ngn som har ngn erfarenhet eller kunskap gällande detta?

Anmäl
2017-06-04 14:27 #1 av: tk1971

Jag tror att det rådet kan sätta matsmältningen ordentligt ur funktion. Det är ju en mycket sur miljö i magsäcken, just för att kroppen ska kunna spjälka maten i mindre beståndsdelar. Varför man ska sätta den mekanismen ur funktion genom att göra magsaften mer basisk förstår jag inte. Nån kanske kan förklara?

Anmäl
2017-06-04 14:31 #2 av: hemul

Kor har basisk matsmältning. Vi är inte kor.


Anmäl
2017-06-04 14:41 #3 av: parsley

Kostdoktorn om bas-syra.  http://www.kostdoktorn.se/myten-om-syra-basbalansen

Anmäl
2017-06-04 14:43 #4 av: parsley

Anna Hallén om bikarbonat.  http://www.annahallen.se/bikarbonat

Anmäl
2017-06-04 15:31 #5 av: hemul

Biff utan grönsaker skapar inga som helst problem för mig! Skrattar


Anmäl
2017-06-04 15:43 #6 av: ApanAnn

Kroppen hanterar själv syra-bas balansen alldeles utmärkt.

Det är jättelätt att kontrollera om syra/basbalansen är rätt.

Lite för basiskt: du ligger på sjukhus och är jättesjuk.
Lite för surt: du ligger på sjukhus och är jättesjuk.

Mycket för surt eller basiskt: du är död.

Tant är ingen ålder, det är en livsstil!
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.