Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Vågar ni äta kyckling?

2017-04-28 09:34 #0 av: mirai

Hej! Jag tvekar inför att äta kyckling idag pga olika smittor som finns i köttet.  Oroar jag mej i onödan? Har alltid gillat kyckling och jag saknar den i min kost.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/larm-om-smitta-bland-svensk-kyckling-tonades-ner

Anmäl
2017-04-28 09:50 #1 av: Dioramabyggare

#0: Jag är visserligen vegetarian sedan flera år men även om jag inte vore det skulle jag inte äta kyckling, både med avseende på eventuell smittorisk och på hur kycklingar hanteras inom uppfödningsindustrin *).

*) https://www.djurensratt.se/djur-i-livsmedelsindustrin/kycklingar

Anmäl
2017-04-28 09:53 #2 av: Forest

Min man starkt ifrån kyckling, så här lagar jag ingen kyckling. Och detta sen 2 mån tillbaka då det gick ett larm kring detta och pratades en del om hur farligt det var på hans jobb. Jag vet inte hur länge det kommer att hålla i sig, men själv äter jag inte kött alls så jag blir inte så värst lidande. Tåls väl nämna att han dock köper pålägg skivad grillad kyckling HyscharCool

Sophie-Medarbetare på pudel

Anmäl
2017-04-28 09:59 #3 av: ludden

Följer man bara livsmedelsverkets anvisningar är det ingen fara.

https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/bakterier-virus-och-parasiter1/bakterier/campylobacter

Anmäl
2017-04-28 10:07 #4 av: mirai

Tack, känner mej lite lugnare. Jag har alltid varit extremt noga med hygienen när jag hanterar kyckling. Kokar/steker den väl, så att köttet lossnar från benen. Skall nog köpa en svenskkyckling till fredagsmyset i kväll. Mums med dippa o någon grönsak. Ha en skön helg!Blomma

Anmäl
2017-04-28 10:08 #5 av: tk1971

Jajjemen. Jag äter kyckling ofta. Det gäller att tillaga den ordentligt, både salmonella och campylobacter är värmekänsliga och dör vid vanlig matlagning.

Däremot äter jag inte t.ex. butiksgrillad kyckling särskilt ofta, för då vet jag inget om hur de hanterat den, om de har rätt temperatur i värmeskåpet etc.

Anmäl
2017-04-28 11:41 #6 av: hemul

Jag äter om jag blir bjuden, typ. Mina orsaker från att avstå är väl främst att det måste vara det sämst uppfödda "köttdjuret". Vidrig miljö, syntetiska aminosyror i fodret, sjukdomar och smittor... Synd om djuren och inte kan det vara bra för oss heller. Dessutom tycker jag inte kyckling smakar nåt längre - och undra på det! F.d. Bosarps är god, men den kostar ju så mycket och sedan Kronfågel köpte Bosarp säljs den inte i delar längre, ivf inte här.


Anmäl
2017-04-28 22:22 #7 av: LenaK63

Har just ätit ett kycklinglår grillat i min Hallogenugn.  Mycket fett och gott! Men jag bor ju i Tyskland och köper kyckling och ägg från små gårdar där hönsen går ut och in som de vill. Just nu har de flesta släppts ut i det här området för att fågelinfluensan ska vara över för den här gången.

Anmäl
2017-04-30 00:59 #8 av: Halvdansken

Köper numera enbart eko-kycklingar. Se bara till att de är genomstekta, så är det inga problem och jättegott.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl
2017-05-01 06:56 #9 av: Siggebus

Ja jag vågar äta kyckling! Glad
Jag tillagar själv som med allt annat i matväg och är noga med hygienen.
Kan fundera lite på det om jag äter ute för jag VET ju inte om de har varit lika noga som jag själv är. Väljer oftast annat ute men egentligen bara för att jag äter kyckling ganska ofta hemma Lipar

Anmäl
2017-05-01 11:45 #10 av: fiskenihavet

Bor inte i Sverige, så undrar vad som har hänt m kycklingen. Har det kommit nått larm?

Anmäl
2017-05-06 10:16 #11 av: setfree

Jag äter kyckling idag och är alltid mycket noga med att rengöra skärbräda och kniv och bänkytor.

Tänk på att man kan bli mycket sjuk av vissa grönsaker som groddar exempelvis. De står i fuktig och varm miljö och kan vara en bakteriehärd. Mycket farligt. Jag träffade en man för ett antal år sedan som blev mycket sjuk av just groddar.

Allt som tillagas ordentligt ska vara OK så länge som man gör rätt.

Anmäl
2017-05-07 20:32 #12 av: Zepp

#10

Japp det har varit ett larm om extra mycket sjuka som sen spårats till Kronfågels anläggning!

Och de har då oxå upptäckt ett fel i deras anläggning.

Som prexis tvärt emot alla försiktighetsåtgärder som man rekommenderar när det gäller fågel och vilt just kontaminerat styckdelarna med gammalt sköljvatten.

Egentligen så skall även detta försvinna när man i hushållet hanterar och lagar till maten på ett riktigt sätt.

Men.. iomed att inte alla har riktigt koll så har antalet smittade ökat.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-05-14 15:59 #13 av: LillaEira

Bra för leder:

https://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2016/01/19/kycklingbuljong-till-soppa-sas-eller-som-varm-lchf-dryck/

Anmäl
2017-05-15 23:10 #14 av: [Shia]

Om ni köper från bra källor /bekanta så ingen fara. Köp svenskt.

Anmäl
2017-05-16 07:57 #15 av: Sindri

#6 av: hemul

Både min ICA och min COOP säljer dels Bosarps eko och dels Reko styckade. Min Ica tar dessutom hem lever från Reko.
Tjata hem dem.

Anmäl
2017-05-16 13:09 #16 av: Halvdansken

#14. Köp lokalt, och ekologiskt. Inte alla som bor i Sverige här på Fokus.

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.