Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Candida, ni som blivit av med den

2017-02-13 11:23 #0 av: fiskenihavet

Har förstått att man aldrig blir av med candidan, och att om man har överväxt får man heller inte bort denna. Man kan använda olika preparat, men med minsta avsteg eller antibiotika-kur är överväxten tillbaka. Ni som säger att ni har blivit bättre efter candidasrensning, mår ni bättre? Har ni bättre hälsa?

Anmäl
2017-02-13 11:31 #1 av: Agafia

Candidan kan " svältas " ut genom strikt sockerfri kost under lång tid , den lever av sockerarter .

Anmäl
2017-02-13 11:34 #2 av: fiskenihavet

#1 den kan inte det. Enbart kost gör liten skillnad. Oavsett. Dessvärre.

Anmäl
2017-02-13 11:37 #3 av: Agafia

#2 . Ok , det är vad jag fick lära mig under min utbildning inom Vården . Men det kan ju ha ändrats med tiden ?

Anmäl
2017-02-13 12:04 #4 av: hemul

Efter en tredubbel antibiotikakur fick jag svamp i ena örat, munnen, underlivet och på huden.  Först gav de mig en nån vidrig gucka som jag skulle dricka. Hjälpte inte och jag kräktes av den men fick det ändå utskrivet gång på gång. Gick omkring med eländet i över ett år. Till slut fick jag två piller som jag skulle ta med någon veckas mellanrum. Av en arg gynekolog kan jag tillägga. Allt försvann på ett kick och har aldrig fått tillbaks det. Orsaken till att jag inte fick dundertabletten direkt var antagligen att den var väldigt dyr och att jag vänt mig till allmänläkare. Kan ju ha varit risker med den också, men jag fick inga biverkningar alls. Tyvärr minns jag inte vad medlet hette. Det var länge sedan.


Anmäl
2017-02-13 12:39 #5 av: AnnaFagerell

Jag hade hela magsäcken och tarmsystemet fullt. Gick på fluconasol i 7 veckor. Rätt hög dos. Ändrade kosten. Ingen gluten, inget gris/nötkött. Vet inte om jag har svampen kvar för jag gör inte om gastroskopin men jag mår mkt bättre. Får lätt i munnen dock pga andra mediciner jag tar

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2017-02-13 15:18 #6 av: fiskenihavet

Medicin från läkemedelsindustrin ska ju vara så pass starkt att den oxå dräper allt av bakterier, onda som goda. Då har jag blivit informerad om att candidan kommer snabbare tillbaka. Blev informerad om att candidan borde tas med div örter, etc, hälsokost. Men ni är alltså fria från candidan, och mår bättre? På recept från läkare?

Anmäl
2017-02-13 15:30 #7 av: AnnaFagerell

#6 när jag får i munnen tar jag kapslar från läkare ja. Borta på två dar.

Medarbetare på djurskydd.ifokus
Anmäl
2017-02-14 01:12 #8 av: hemul

#6 Ja. Det jag berättade var min enda incident, även om det var en lång sådan. Jag tänkte efter senare igår och jag tror jag gick med skiten betydligt längre än ett år. Det var nog flera år. Det i örat försvann, men munnen blev värre. Minns att det gjorde så ont att jag satt och åt formbröd uppblött i vätska när det var som värst, för allt med struktur var som att tugga taggtråd. Underlivet och tarmen tillstötte med tiden. Hade inte där från början. Märkte inga negativa effekter av medicinen alls.


Anmäl
2017-02-14 02:53 #9 av: fiskenihavet

#8 Medicin brukar ju verka lokalt, och bara ta bort symptomet, så problemet kommer tillbaka igen och igen. Tråkigt att du inte kommer ihåg vad medlet hette. Verkar ju vara dundermedicin.

Anmäl
2017-02-14 03:50 #10 av: hemul

Det var så länge sen så det kanske inte finns längre . Men lokalt var det nog inte direkt. Det var ju en tablett/kapsel.


Anmäl
2017-02-14 05:06 #11 av: Lotofs

Det finns en grupp på facebook som heter candida cleanse sweden. Där kan man få hjälp att bli av med skiten. Det gäller att sedan sköta sej så man inte får tillbaka den. De som blivit hjälpta mår tydligen mycket bättre, beroende på hur mycket överväxt man haft.

Anmäl
2017-02-14 06:02 #12 av: fiskenihavet

#11 tack för tipset

Anmäl
2017-02-14 07:56 #13 av: Mooniq

jag hade mycket candida för många år sen och underlivssvamp och fotsvamp som blossade upp när jag drog ner på kolhydraterna. Jag åt en del kallpressad kokosfett - den hjälper tarmens goda bakterier och rensar blad de sämre. jag smörjde huden med kokosfett. köpte även salva mot underlivssvamp och fotsvamp som jag använde under korta perioder. Det var en period som var kämpig men sen gav det sig (ca 1 halvår) och nu har jag inga bekymmer alls. För mig gick det bra och jag slipper problemen. I samband med detta så drog jag även ner på mejeriprodukter till nästan noll - av helt andra skäl än candida. Vet inte om det oxå kan ha en roll i det hela.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2017-02-14 14:20 #14 av: Minska kolhydrater

Kan rekommendera boken "The body ecology diet"  av Donna Gates.  Där får man tips på vilken kost som är lämplig. Strikt och effektivt.

Anmäl
2017-02-14 16:12 #15 av: fiskenihavet

Man hör så mycket olika när det gäller detta temat. Kan man verkligen inte äta kött på candidasrensning? Fattar det med evt antibiotika i kött... Men... Nån som vet?

Anmäl
2017-02-22 16:08 #16 av: Sindri

För att bli av med candidan och inte få tillbaka den bör man lära sig mycket om tarmfloran. En osund tarmflora göder candidan. Det finns mycket litteratur och artiklar om tarmflora just nu.

Men i början måste man vara hård - och det gör candidan desperat och den kan blossa upp mer aggressivt än förut. Så det gäller att hålla ut och ha tålamod.

Om du söker på candida här på sajten finns massor med trådar och tips.

Anmäl
2017-02-23 23:22 #17 av: fiskenihavet

Någon som har blivit av med candidan utan att använda läkemedel?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.