Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Bullar utan mjöl och socker :)

2017-02-10 21:08 #0 av: sophiemadeleine

Tänkte bara visa bullarna jag gjort, som är helt utan socker och mjöl :)!
För mig är det ett perfekt sätt att få i mig lite mer fett eftersom jag är lite dålig på det:) Dom här innehåller en del sådant, samt mandelmjöl, kokosmjöl bl.a.

Det här är chokladbullar iallafall, saftiga och faktiskt goda! (och då är jag lite kinkig haha:)

Medarbetare på Chihuahua
Anmäl
2017-02-11 17:19 #1 av: Lchfman

Dom syns inte, och inget recept?

Anmäl
2017-02-11 20:57 #2 av: hemul

Bullarna syns (för mig). Men inte receptet. Lipar


Anmäl
2017-02-11 21:44 #3 av: sophiemadeleine

Hihi, tänkte väl :D

Jag gjorde från ett recept från början, men har sen gjort om det en hel del.
Men såhär gör jag dom:

100g smör
2dl kokosmjöl
2dl mandelmjöl
3msk fiberhusk
2 ägg
1,5tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
Lite salt
(Säkert 1msk Hermesetas flytande sötningsmedel (det bästa enligt mig, knappt någon bismak)
2,5dl uppkokad grädde (häll i sist och vispa med elvisp)

Platta ut massan jämnt över ett bakplåtspapper :)

Fyllning:
150g smör
4msk kakao
valfri mängd sötningsmedel, brukar blanda ut i lite starkt kaffe, blir av nånsin anledning godast så :)

Bred över fyllningen och rulla ihop, skär bullar som vanligt:)

180 grader i ca 30min i nedre delen av ugnen, brukar bli lite olika så man får hålla lite koll :)!

Medarbetare på Chihuahua
Anmäl
2017-02-12 13:28 #4 av: Lchfman

Såg inte i mobilversion av siten :)
Nu ser jag.
Ser gott ut!

Anmäl
2017-02-12 15:06 #5 av: Zepp

Mm.. jag ser.. påminner om mors kanelbullar!

Även om de är LOW CARB så är risken för att jag skulle äta upp hela plåten rätt stor.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2017-02-12 20:40 #6 av: sophiemadeleine

#4 Misstänkte att det var något sådant ;) Tack :D

Medarbetare på Chihuahua
Anmäl
2017-02-12 20:42 #7 av: sophiemadeleine

#5 Hihi , ja dom är supergoda faktiskt :)! perfekt till fikat, och de är mättande med bara 1 kan jag lova! eller kanske 2 men sen är man nöjd :D

Medarbetare på Chihuahua
Anmäl
2017-02-12 23:24 #8 av: LaRose

Vilket spännande recept! Jag har provat så många, men inte tyckt att något varit tillräckligt bra för att använda en gång till. Antar att det är bara att byta ut kakao mot kanel och/eller vanilj, om man vill. Att blanda ut i lite starkt kaffe verkar synnerligen intressant. Tack!!

Anmäl
2017-02-13 01:03 #9 av: sophiemadeleine

#8 Vad kul att du tycker det :D Ja precis, så brukar jag göra med, osötad vaniljessens brukar jag använda då!:) blir toppenbra:)
Och kom på det där med kaffet eftersom jag alltid tyckt att sötningsmedel + smör inte gillat varandra. Men kaffet hjälper till att få dom att fungera bättre ihop, på något vis!

Hoppas du gillar dom :D

Medarbetare på Chihuahua
Anmäl
2017-02-13 17:48 #10 av: LaRose

Ska göra dom så fort jag investerat i mandelmjöl! Har inte brytt mig om bullar på jättelänge, för att jag vet att jag inte tycker att de blir bra, men nu blev jag sugen!!

Anmäl
2017-02-14 01:16 #11 av: hemul

Tror nästan vilka matbrödsrecept som helst funkar. Man tänker bara bulle istället. Har själv gjort lyckade bullar på bröd baserat på ostmassa och ägg. De var jättegoda, men jag slutade för de var inte gynnsamma för vikten. Jag äter lika mycket mat antingen jag äter såna här "extragrejer" eller inte så... Och bara en bulle äter man ju inte.


Anmäl
2017-02-14 19:30 #12 av: sophiemadeleine

Insåg att jag skrivit fel i receptet, förlåt för det 
det ska vara 1,5dl grädde, inte 2,5 .. hoppas ingen hunnit baka :)...

Medarbetare på Chihuahua
Anmäl
2017-02-15 00:07 #13 av: LaRose

Har inte skaffat mandelmjöl än, så för min del gör det inget! Bra att du kom på det. Hemul, alla brödrecept jag provat har gett mer eller mindre osmakliga resultat, tyvärr...

Anmäl
2017-02-15 04:12 #14 av: hemul

Du har du inte provat de rätta. OK, jag har heller inte gjort bröd som smakat precis som vanligt bröd så klart, man får vara nöjd med att det har bra koncistens och inte smakar av ingredienserna man använt, d.v.s. att äggbaserade bröd inte smakar omelett. Det jag använde till bullarna smakar egentligen just ingenting. Men med smör och pålägg smakar det lika bra som nåt fabriksbröd från ICA - som ju inte heller smakar någonting egentligen. Därför funkat det lika bra med brödkryddor.


Anmäl
2017-02-15 22:58 #15 av: LaRose

Nej, det fattar man nog nästan utan att pröva, att det inte kan bli som vanligt mjöl- bröd. Fabriksbröd från ICA kan jag inte jämföra med. Jag går bara på vad jag själv tycker är godtagbart när det gäller konsistens och smak. Och har inte hittat nåt.

Anmäl
2017-02-16 06:29 #16 av: sophiemadeleine

Angående bröd så måste jag bara tipsa om Lidl's proteinbröd, de trekantiga:)
Väldigt få kolhydrater och absolut dom bästa enligt mig :D Fluffiga, saftiga och sååå goda till té med lite ost på :)!

Medarbetare på Chihuahua
Anmäl
2017-02-16 07:22 #17 av: hemul

#15 Jag har alltid kört äggvitebaserade bröd, antingen med färskost eller fibrer som "fyllning". Hårt vispad äggvita står för fluffet. Har också alltid en mindre mängd vanligt mjöl i. Det lärde jag mig när jag var Kwasniewskifrälst i början. Vi snackar inga mängder nu. I brödet jag gör mest just nu har jag 40 g. Det blir två tallriksstora kakor som jag skär en tårtbit av och delar. Räcker till frulle kanske 10 dagar för mig. Efter mycket testande har jag fastnat för ekologiskt majsmjöl som det bästa alternativet. Väldigt likt vete, inget gluten och eko garanterar GMO-frihet.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.