Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Hjälp!!! Överraska familjen med Happy Burger's

2017-01-19 23:23 #0 av: aktagrottman

Hejsan skulle behöva lite hjälp och inspiration men det är lite akut.
Skall överraska familjen med hamburgare kväll imorgon.

Men vill att det skall framstå lite finare.
Allt skall vara själv gjort. 

Såser
Hammburgarna
Tilltugg
Osv

Kan ni hjälpa mig med lite tips på sås recept, tilltugg. Gärna även bra blandning på färsen. Bröd eller så skippar vi, men lite pommes substitut vill vi ju ha.

Tack.
Och hoppas på recept.

Anmäl
2017-01-19 23:39 #1 av: Sindri

Jag gör alltid hamburgare av nötfärs, bl a för att kunna göra dem lite rosastekta, blandar i lite grädde för att få den fetare. Salt och peppar är det som behövs.

Gör egen hamburgerdressing (bortrest så recept på ett ungefär), enligt mina vuxna barn "världens godaste"

1,5 dl Crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk Dijonsenap
1 dl Bostonguka
1 msk tomatpuré
salt, peppar, lite paprikapulver, lökpulver

Gott till är en grönsallad med tomat, gurka och rå lök. Vitkål, eller coleslaw, avocado, extra Bostongurka, morotsstavar, rädisor. Gillar man starkt finns ju peperoni (eller feferoni?)
Knaperstekt bacon och ost lägger man på burgarna när man vänt dem så osten får smälta ner lite.

Jag struntar i pommessubstitut, men vet att en hamburgerkedja i Stockholm gör pommes av sötpotatis. Annars rotfrukter i stavar rostade i ugn.

Anmäl
2017-01-20 08:39 #2 av: Urliv

Köpte salt på Lidl av märket, ChanteSeal. Jodsalt med den otrevliga tillsatsen Natriumferrocyanid! Vilket   är ett dödligt gift! Jag kommer att lämna saltet på Återvinningsstationen. Köp aldrig detta salt! Det får gärna bli lite klumpar i min förpackning, men inget gift!!

Anmäl
2017-01-20 09:10 #3 av: Sindri

Nu är du lite OT - skapa gärna en egen tråd om salt.

Många här har redan konstaterat att  "vanligt" salt innehåller gifter i form av klumpförebyggand  medel. Men det finns alternativ. Om du skapar en egen tråd om salt skall jag gärna tipsa dig där.

Anmäl
2017-01-20 09:51 #4 av: KunskapÄrMakt

#1: Det är mer kolhydrater i sötpotatis än i potatis, så sötpotatispommesfrites är ett dåligt substitut Glad

Anmäl
2017-01-20 10:24 #5 av: Sindri

Hmmm...har för mig att det inte bara handlar om det. Att jag läst någonstans att sötpotatis är bättre?

Jag har inte så jätteproblem med kolhydrater längre så jag tänker testa det när jag får tillfälle. Älskar sötpotatis!

Anmäl
2017-01-20 11:15 #6 av: Tokryck

Sötpotatis är bättre vad jag vet. Strips av det är dessutom vansinnigt gott. Svårt att få i större mängder i vanlig ugn bara. Jag blandar olivolja och salt med stripsen. 

Blandningen på färsen (nöt enbart) kör jag senap (mängd beroende på mängden köttfärs men till 1 kg är det nog runt två matskedar), vitlök (tre stycken tror jag), salt, peppar och persilja (står bladpersilja i receptet men jag tar alltid den frysta, valfri mängd). Supergott! Jag har inte receptet framför mig, därför ungefärlig mängd.

Enkel sås, falsk aioli (tror det är förhållande 1:1 majonäs och turkisk yoghurt och sen bara vitlök) 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.