Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Metastaser och fett?

2016-12-08 19:40 #0 av: Bobbymilu

Bor i Spanien och idag âr det nyheter om metastaser och att man studerat studerat transport av fett (CD36) och när man tar bort fettet försvinner metastaserna. Jag vet ingenting om detta. men det verkar ha publicerats en artikel idag i tidningen Nature. Det verkar vara palmolja som är använd. Är detta intressant eller bara skrämselpropaganda? 

Anmäl
2016-12-08 20:05 #1 av: hemul

Vadå transport av fett? Vad är CD36? Ta bort vilket fett? Det man äter eller det man har på höfterna? Sorry, men jag förstår ingenting.


Anmäl
2016-12-08 20:05 #2 av: hemul

Fast det var rätt lätt att hitta artikeln.

http://www.nature.com/news/fat-fuels-cancer-s-spread-in-mice-1.21092


Anmäl
2016-12-08 20:23 #3 av: Zepp

Och jag kollade vidare!

"CD36 (cluster of differentiation 36), also known as FAT (fatty acid translocase), FAT/CD36(FAT)/CD36SCARB3GP88glycoprotein IV (gpIV), and glycoprotein IIIb (gpIIIb), is an integral membrane protein found on the surface of many cell types in vertebrate animals. CD36 imports fatty acids inside cells and is a member of the class B scavenger receptor family of cell surface proteins. CD36 binds many ligands including collagen,[3] thrombospondin,[4] erythrocytesparasitized with Plasmodium falciparum,[5] oxidized low density lipoprotein,[6][7] native lipoproteins,[8] oxidized phospholipids,[9] and long-chain fatty acids."

https://en.wikipedia.org/wiki/CD36

Hur som helst, det är något som förekommer hos alla vertebrater som en naturlig del av våra celler.

Cancerceller är inga naturliga celler, dock så kan de integrera olika saker för sin försörjning.

Tex så är det rätt vanligt att cancerceller är glukosberoende, det är oxå en sak de ärvt från friska celler.

Vissa är beroende utav GLUT4, medans andra sköter sin glukosförsörjning via GLUT1.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-12-09 14:14 #4 av: Bobbymilu

Tack Zepp för att du förklarade lite bättre. Jag skrev eftersom det var en stor nyhet här och att det var spanska forskare. Men nu vill jag veta om man kan fortsätta som vanligt med LCHF?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.