Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Mjölksyrad mat på spanska?

2016-10-26 08:59 #0 av: Sindri

Slår i mitt lexikon, men blir ändå osäker på hur man förklarar på spanska att något är mjölksyrat.
Någon som vet?

Anmäl
2016-10-26 09:17 #1 av: hemul

Verduras fermentadas. Cool


Anmäl
2016-10-26 11:35 #2 av: Sindri

Muchas gracias!

Anmäl
2016-10-27 10:56 #3 av: hemul

De nada. Skrattar

Debe saber que en realidad no hablo español. Förbryllad


Anmäl
2016-10-27 11:21 #4 av: Sindri

Nu var det inget grannen visste något om, det förekommer tydligen inte i Spanien. Hade hoppats på lite saker med "spansk tvist".
Men varför skulle de - här finns ju nyskördat året om.
Mina morötter blev förresten knapriga och fina med en liten kvist rosmarin i.
Nästa burk på G......

"Min" hälsokostaffär får in mer och mer frukt och grönt, enligt min granne har de en egne odling och säljer därifrån. Nu fick jag tag på ekologiks vitkål, paprika, morötter och lite annat. Det börjar arta sig!

Anmäl
2016-10-27 15:55 #5 av: hemul

Å, du kan säkert få tag i såna där pepperfrukter som man gör feferoni av!

Jag är så avundsjuk på dig. Jag fryser redan så förbannat. Gråter


Anmäl
2016-10-27 16:12 #6 av: Sindri

Ah, feferoni tillhör det där starka som jag inte lärt mig äta (än?).
Men det är inget man syrar väl?

Men det finns andra små, smala, tunnskaliga gröna paprikor som är goda till ost. Påminner om de jag fick på mina plantor i somras och syrade en del av.

Ledsen att du fryser - jag vet hur det känns, går ibland i dubbla lager ylle.
Har du provat att ta lite extra kokosfett för att boosta ämnesomsättningen?

Anmäl
2016-10-27 16:45 #7 av: hemul

Kokosolja har aldrig haft någon som helst effekt på mig. Jag var pionjär på området. Gick på Fallons jidder om att ta en par rediga skedar före maten för ökad viktnedgång. Gick bara upp jag.

Nä, feferoni som man köper är inte syrade, men de ligger i en svagt syrlig och salt lag. Alltså borde det bli jättebra att syra.

Jag pallar inte heller jättestark chili om det inte är finhackat och uppblandat. Feferoni behöver inte vara så jättestarka. Fontana har en sort som de kallar "Mellanstark och söt" (som innehåller mindre kh än den som inte kallas söt...) som jag tycker är jättegod. Man kan lätt tugga i sig dem rakt av utan något till. Prova den när du kommer hem.


Anmäl
2016-10-27 17:23 #8 av: Sindri

Men då skall jag hålla utkik efter färska och prova att syra.

Lär väl gå att bildgoogla.

Anmäl
2016-10-27 18:25 #9 av: hemul

Det finns en italiensk och en grekisk variant. Då borde det väl finnas i Spanien också.

Den grekiska varianten är sötare och mindre bitter än de italienska som växer i Toscana. Peperoni är mild med en lätt stark hetta, och brukar vanligtvis förpackas och säljas i lag i burkar, men också färsk.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Peperoni_(spanskpeppar)


Anmäl
2016-10-27 20:19 #10 av: hemul

Och enligt fineli är det bara 3.2 g. Hi och hej.

https://fineli.fi/fineli/sv/elintarvikkeet/376


Anmäl
2016-10-27 22:32 #11 av: LenaK63

Min syrade sellerirot med en aning morot  blev först ganska salt när jag provade den. Efter att den stått i kylskåpet ett antal dagar blev den mindre salt och betydligt godare.

Hur är det egentligen med sältan och syrligheten när man ställer in burken i kylskåpet? Blir smaken mildare? 

Jag antar att man kan förvara det syrade väldigt länge i kylskåp. Har ingen "Kräsmage" så det blir till att prova.

Anmäl
2016-10-28 01:54 #12 av: Sindri

Surkål från förra hösten sparade jag i kylen i 8 veckor. Hur fin som helst!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.