Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Bikarbonat i ris??

2016-09-10 06:28 #0 av: _Fisken

Ställer frågan här. Kanske inte riktigt rätt forum - men jag har haft fel förr. :-)

Det sägs att vissa restauranger har bikarbonat i bla. ris. Varför? 

Anmäl
2016-09-11 11:29 #1 av: Inkanyezi

Man blötlägger riset med bakpulver för att ge det en viss konsistens. Det är vanligt i Indien och förekommer också på andra håll, så det är möjligt att exempelvis thai-restauranger eller sushi-ställen kan ha använt bikarbonat, men det används i regel inte i sushi, där man i stället vill att riset ska klibba.

Ris som har blötlagts i bikarbonat innan det kokas blir gulare och kornen sväller lite mer och klibbar inte ihop. Många vill ha sitt ris på det sättet, och tekniken att koka med bikarbonat används också på pasta. Det förekommer både att man lägger i blöt med bikarbonat och sedan kokar i rent vatten, och att man kokar med bikarbonat i vattnet.

Anmäl
2016-09-11 12:47 #2 av: _Fisken

Ok. Tack. Jag har hört att det kan också bero på att gästerna blir mättare fortare?

Anmäl
2016-09-12 11:23 #3 av: hemul

Det vore väl ingen fördel för restaurangen. Då beställer de ju ingen efterrätt.

Lustigt förresten. Googlar man på svenska kommer det upp absolut noll. På engelska - massor.


Anmäl
2016-09-12 11:24 #4 av: _Fisken

Huvvet på spiken!

Anmäl
2016-09-12 19:34 #5 av: Zepp

Så måste det vara.. i England vill de inte ha omaket att även servera efterätt?

Altså.. näe, det tror jag inte men möjligen på det Indiska spåret, dvs konsistens o sådant!

Bikarbonat är lixom inget annat än bakpulver.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.