Grisens hemlighet
Idag har har jag ätit en fantastisk köttbit, här i Spanien heter den" el secreto del cerdo" och är en del som slaktarna alltid sparat till egna matlagningen. Framdel där kropp och framben möts. Känner ni till vad den heter i Sverige
Du måste mena Secreto Iberico? I alla fall i Andalusien heter den så. En av mina favoritbitar också. Jag har både ätit den på restaurang och lagat till den själv.
Den finns faktiskt att köpa i Sverige i vissa butiker, importerad från Spanien, men då har den dels varit fryst och kostar dels över 300:- kr/kg.
När jag frågade i Spanien vad det var för kött så pekade de vid sidan av nacken. Det är där vi styckar av karrén i Sverige, kanske är det nånstans mellan karrén och revbensspjället. De styckar ju lite olika i olika länder.
Men kolla här då; Svenskt kött har uppgraderat sitt styckningsschema
http://www.svensktkott.se/om-kott/styckdetaljer/gris/
I rubrikerna till höger hittar du detaljerad info om Sekreto.
Då skall man kunna hitta både Sekreto och Pluma från svenska grisar i våra köttdiskar.
Va bra! Tack för hjälpen, det blev första men inte sista gangen vi äter detta goda kött.