Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Fröbröd - lättlagat med olika smakvarianter

2016-07-17 09:39 #0 av: Mooniq
frbrd.jpg.odt

Här är mitt brödrecept som jag tycker är busenkelt att göra. Oftast så bakar jag 3-4 plåtar och så har jag ett lager i frysen. Testa med olika smaker.

Funkar även som pizzabotten (malda frön/nötter), grädda brödet 5-6 minuter, ta ut och skapa din pizza och in i ugnen igen ca 15 minuter.

BRÖD – lite kolhydrater 225 grader, 10 - 12 min.



2 msk fiberhusk
4 dl hela skalade sesamfrön – (crunchy-känsla på brödet)

ELLER 2 dl (100gram)mald/riven sötmandel/frön
2 tsk bakpulver
4 dl riven ost, (ca 130 gram) gärna stark ost = god smak
6 ägg


Ev nån smaksättare, se nedan


Blanda samman allt. Det blir en relativt lös smet.
Häll smeten på bakplåtspapper.

Bred ut tunt med en slickepott så det täcker hela pappret.
Grädda i mitten av ugnen.
Låt svalna, skär i rutor.
Går bra att rosta. Går bra att frysa in.

Förvara brödet i kylen, då det innehåller ägg och ost.

Man kan använda:

Pumpakärnor finriven

Solrosfrön finriven

Mandel finriven – god till smörgåstårtsbottnar, då den blir som ett vitt bröd

Skalade Sesamfrön – finriven- eller hela

Valnötter, finriven – eller andra typer av nötter, de som har stark smak bör man blanda med tex mandel så inte brödet får för mycket nötsmak.


Man kan även blanda i:

soltorkade tomater – finhackade 1 dl

oliver – hackade 1 dl

vitlök – inlagda , finhackade 2- 3 klyftor

Kummin 1-2 msk

pizzakrydda. 1- 2 msk

Parmesan kan strös över smeten innan gräddning

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl
2016-07-19 19:37 #1 av: Inkanyezi

Tack för det receptet. Jag har provat det nu, och Jag passade på att blanda i sesam, mandel och valnötter. Jag kommer nog att prova lite olika varianter, men det var mycket gott, och till och med min fru, som vägrar att äta det mesta som jag äter, tyckte om det.

Trots den stora mängden ägg är det inte som "kall omelett" som någon nämnde. Med blandningen jag gjorde märktes inte någon nämnvärt äggsmak alls. Samtidigt fick jag nya idéer, så att jag har blandat i sesamfrön i min hemgjorda gräddfil, det är mycket smarrigt. Skalade sesam och solrosfrön som müsli.

Och brödet var väldigt gott att rosta.

Anmäl
2016-07-19 21:40 #2 av: Mooniq

roligt att du testade.

Älta inte problem - skapa lösningar!! FunderarSkrattar


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.