Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Konserveringsmedel

2016-05-13 19:28 #0 av: fiskenihavet

Kort och gott: Hur illa är det att äta natriumnitrit?

Anmäl
2016-05-13 20:28 #1 av: Zepp

Eh.. det har använts i några hundra år i konserverande syfte utan att det visat sig vara det man bör undvika mest.

Sen så utsöndrar dina salivkörtlar mer än vad du får i dig via födan

Är du rädd för nitrit vilket är ett viktigt ämne i kroppen så bör du främst unvika grönsaker, som innehåller nitrat.. vilket omvandlas till nitrit i magen.

Oandrasidan om du inte är rädd för nitrit så kan du köpa ämnen som kosttillskott som ger ökat nitrit i blodet. det lär ge ökad vasodialtion/bättre stamina och sexuell lust på äldre dar.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-05-13 21:06 #2 av: fiskenihavet

Aha. Ok. Har läst här att man absolut ska undvika det e-ämnet. Så da är det bara att äta och vara glad alltså?

Anmäl
2016-05-13 22:02 #3 av: Zepp

Grejen är nog snarare att man kan undvika en del av de livsmedlen?

Då pratar vi altså främst billiga charkuterier!

En annan sak är att ju mer E-ämnen ett livsmedel innehåller ju sämre är det då främst kanske iomed att det är högt processat.

Natriumnitritsalt har sin roll i charkuterier främst iomed att de förhindrar botulism.

Och det vill du inte drabbas utav, vill jag lova!

Natriumnitritsalt har även andra egenskaper.. det gör tex att billiga/dåliga råvaror kan dels hålla längre, dels vara smakligare längre.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-05-13 22:15 #4 av: fiskenihavet

Låter logiskt. Så pålägg ska man, generellt, undvika ifm att det är processat?

Anmäl
2016-05-13 22:28 #5 av: Zepp

Man får kika på resten av innehållsförteckningen och sen dra egna slutsatser!

Grejen är att fäblesen för tunna skivor tarvar mer E-ämnen!

Köp hellre hela bitar och skär själv!

Ju mer vatten de pumpar in i skivorna ju mer kemikalier krävs för att de inte skall ruttna redan på affärshyllan.

För övrigt anser jag att "tunna skivor" borde förbjudas omedelbart!

Man får ju för f*n  ta minst ett paket för att det skall bli något med substans att bita i!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-05-13 22:31 #6 av: fiskenihavet

Tack, Zepp

Anmäl