Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för nybörjare

Äntligen funnit basingrediensen!

2016-04-17 10:13 #0 av: _Fisken

Har hoppat av lågkolhydratkosten förut för jag har inte hittat nog med  alternativa matvaror/frukostar etc.
Har börjat igen för jag mådde så bra av det och härom dagen, i ren desperation då jag var utan förslag till middag, så formade jag tanken "Vad ersätter pastan och passar LCHF?"....Då fick jag en idé och tog jag fram vitkålen och dammade av den. Skar den i små bitar och kokade den med kryddor och stekt lök/svamp. Det var lixom sista chansen den dagen!  Jajamänsan! Det funkade hur bra som helst! Har nu haft den som "basvara" till frukost, lunch o middag. Har på kall Creme Fresch och har då kött, korv etc. som proteinkälla. Det är hur bra som helst.
Lägger man resten i kylskåpet så blir vitkålen inte seg o porös. Den håller spänsten. 
Imorse testade jag med kryddkorv och ketchup. Funkade. Dottern, 11 år, åt också. 

Så nu är jag glad!

Anmäl
2016-04-17 10:38 #1 av: parsley

Testa den här om du gillar vitkål

http://www.kostdoktorn.se/ostade-vitkalshalvor-med-citron

Anmäl
2016-04-17 12:05 #2 av: Zepp

Kål på längden och tvären ersätter rätt mycket av sk annan bulkföda!

Rätt många som steker upp strimlad vitkål i stället för pasta.. själv föredrar jag den rå.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-04-17 12:19 #3 av: _Fisken

"Bulkföda" var ett bra samlingsnamn. Alla fattar direkt vad som avses.

Vitkål i ugnen lät ju enkelt. Jag gillar enkelheten! Jag ska också prova att steka upp dessa småbitar av det kokta. Sen göra nån gryta av det jag har hemma. Bära eller brista! Mina barn är mina bödlar! Men duger det inte få de väl göra korv me bröd då...

Anmäl
2016-04-17 13:31 #4 av: Zepp

Ha.. min mor är nu helt inne på Coleslawe.. hon vill ha det morgon, middag, kväll!

Och vi som brukar åka till Turkiet ibland blir allt vanare vid olika youghurtröror med eller utan grönsaker i.

Strimlad vit och röd kål fanns i princip alltid.

Testa gärna rödkål för variation.. en rödkåls Coleslawe ser rätt kul ut.

Själv äter jag rätt mycket surkål.. man kan göra en Coleslawe på den oxå.

Lättfräs hellre upp färsk strimlad kål.. illafall som ersättning för pasta!

Själv föredrar jag harrikoverts och/eller Shiratakinudlar.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-04-18 07:48 #5 av: villvaramed

vitkålssalld är min bas numera, frukost med lite kokos och diverse från,  komplement till lunchen, kvälssmål med lite kött eller som vid frukost.

Billigt, gott, enkelt, och nu  kommer färsk vitkål som är mycket mjäll och fin i smaken.

Anmäl
2016-04-21 13:20 #6 av: Lisabet

Hackad vitkål är också min basföda. Men jag har i hackad lök och en liten hackad rödbeta. Det blir så fin färg då.

Jag puttrar allt hacket tills det blir mjukt i en aning vatten,  mycket kokosfett, salt och kryddor - gurkmeja, svartpeppar och cayennepeppar.

Anmäl
2016-04-21 20:51 #7 av: _Fisken

Jag blev glatt överraskade igår då jag skar vitkålen i ganska smala sjok och sen stekte dessa i olja tsm med kryddor. Blev ju hur bra som helst!   :-)

Anmäl
2016-04-23 11:51 #8 av: mirai

Stekt vitkål med smör o grädde. Oja riktigt gott. Kryddar man sen med örtkryddor som timjan. oregano .basilika, purjolök = rena drömmen.  Varför krångla till det? Vit- o grönkål är basföda. Och att det sen är ljuvligt gott är bara en bonus. Glöm sen inte blomkålen som är super god lagom kokt med SMÖR o kryddor.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.