Annons:
Etikettoff-topic-ot
Läst 10348 ggr
LenaK63
2016-03-23 23:17

Rökt lax upptinad och fryst igen. Ätbar?

Glömde en "vackad" djupfryst rökt laxsida hos min son i hans kyl med bäst före datum 9.12.15. Han lyssnade inte utan frös in den igen. Kan man tina den och äta den utan att bli sjuk?

Annons:
Honestyisdead
2016-03-23 23:28
#1

Jag hade inte vågat. Tinad mat ska aldrig frysas igen vad jag vet.

Men han kan ju lukta på den.

gorran62@hotmail.com
2016-03-25 08:54
#2

Ingen fara. Det enda som händer är att köttet kan bli lite torrare. Ingen fara att äta.

Sindri
2016-03-25 10:37
#3

Hur pass tinad blev den? Tillagad mat är inte lika känslig att återfrysa, men rökt lax är väl ett gränsfall. Har du t ex mat i en frys som pajar, så kan du för det mesta frysa in det igen om det bara varit tinat en lien stund.
Det är inte själva infrysningen som är farlig, utnan om maten blivit för varm. Har den blivit varm är det listerabakterier man skall vara rädd för, och det tror  jag tyvärr inte känns på lukten.

Zepp
2016-03-25 15:19
#4

Mest troligt om maten blivit skämd är att man blir magsjuk/får diaree!

Vakumpackade livsmedel brukar iallafall betyda att inga bakterier tillförs som man kan bli sjuk utav.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

LenaK63
2016-03-26 07:33
#5

Tack för era synpunkter. Men sonen hade ätit av den innan han frös in den och den var inte så god så vi beslöt att slänga den. Varför riskera magsjuka. Glad Påsk!

Upp till toppen
Annons: