Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Fryst griskött

2016-03-13 15:06 #0 av: Sindri

Jag har läst på om frysta varor. Jag vet att man rekommenderar att fläskkött inte skall frysas mer än ett år.
Men jag vill  veta om någon här själv har ätit griskött som varit fryst längre än så.
Och om det smakade OK.

Anmäl
2016-03-13 15:14 #1 av: Hera

Ett år? Fet mat som tex fläsk blir dåligt fortare än så och smakar sämre. Max 6 månader skulle jag säga.

Anmäl
2016-03-13 15:35 #2 av: rumelle

Som Hera säger, fett blir härsket efter en tid även om det hålls fryst. Magert kött klarar att vara fryst en längre tid än fetare bitar. Man känner ganska lätt på lukten om det är härsket när köttet har tinat. Jag har ätit fläskkött som varit fruset i nästan ett år och som det inte var ngt fel på, men andra bitar luktade skumt när de tinat, så de slängdes. 

Anmäl
2016-03-13 15:45 #3 av: Zepp

Säger samma.. Älgkött som varit mer än ett år har konsumerats.. medans fetare kött/fisk/skaldjur har luktat skumt och slängts!

Du lär knappast dö eller bli sjuk.. rätt osannolikt hur som helst.. men hur smakar det på en skala?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-03-13 16:29 #4 av: Sindri

Inte mitt kött, som tur är.

Anmäl
2016-03-13 18:55 #5 av: Hera

#4 Vilken styckningsdetalj var det?

Anmäl
2016-03-13 19:04 #6 av: Sindri

Tyvärr massor, revbensspjäll, kotletter, sida (med mycket fett) mm. De får slänga det.

Anmäl
2016-03-13 19:11 #7 av: Zepp

Koka stek och ät innan det luktar skunk!

Lita mer på ditt luktsinne!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-03-13 19:13 #8 av: Hera

Oj vad tråkigt!

Anmäl
2016-03-13 19:17 #9 av: Zepp

Dumhet helt enkelt!

Inget att tycka synd om !

Litta I-landsproblematik.. vad skall vi göra av vårt överskott av mat.. jo förvara det i frysen tills det blir otjänligt som föda och därmed slängas!

Varför slängde de inte det med samma gång de fick det?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-03-13 19:26 #10 av: Hera

#9 Vem tycker synd om någon? 

Sedan ska du knappast döma främmande människor utan att ha den blekaste aning om vad som hänt. Det är nämligen dumhet.

Anmäl
2016-03-13 19:35 #11 av: Zepp

Vet inte om det var du eller jag.. iallafall inte jag.. ät upp din mat du skaffat om inte annat så för miljöns skull!

Om du vill förvara den i frysen tills den blir otjänlig/luktar skunk.. its okej for me.. men ät för fan upp din mat.. vad skall vi annars lära våra barn!

Sluta annars att klanka på de som slänger mat.. således även barn som egentligen är de som kan förlåta men som man vill uppfostra!

Japp jag är prexis lika dum som alla andra på internet.. iomed att jag inte känner personerna eller omständigheterna kring dessa!

Däremot så har jag en fobi.. och du får lov att förlåta mig för detta tilkortakommande iomed att jag ser det som en dödssynd att slänga mat.. dvs att låta mat bli så dålig att den måste slängas!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-03-13 19:39 #12 av: Hera

Vet ärligt talat inte vad du yrar om.

Anmäl
2016-03-13 19:44 #13 av: Zepp

#12

Då är vi iallafall överens?

Iomed att vi inte har någon aning?

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-03-13 21:31 #14 av: Sindri

Hmmm! Som jag skrev tidigare så är det INTE min mat - skulle aldrig hända här. En del människor kan hamna i omständigheter och situationer man inte kan rå för, så det är inget att skälla ut någon för, även om jag naturligtvis tycker det känns väldigt tragiskt.

Anmäl
2016-03-13 21:34 #15 av: Hera

#13 Nej det är vi inte. Trodde det var väldigt uppenbart. 

Anmäl
2016-03-13 21:38 #16 av: Zepp

#14

Omständigheter hamnar vi alla i, sådant är lixom inget att göra åt.

#15

Är vi inte.. trodde vi var helt överens?

Dvs att vi hade noll koll på de sk omständigheterna!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-03-13 21:43 #17 av: Hera

#16 Sluta tramsa nu.

Anmäl
2016-03-13 22:21 #18 av: Zepp

#17

Okej då är vi iallafall överens om att vi inte är överens.. iallaffall något vi är överens om?Skrattar

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-03-14 05:24 #19 av: korseett

Lukta först och främst. Ansa av och se om det blir bättre. Det beror på hur väkpackat det är också. Ett år är lite väl lång tid men man vet aldrig

Anmäl
2016-03-16 18:09 #20 av: späcksaver

Jag har ätit massor av fett kött som varit fryst både ett och två år. Jag märker aldrig nåt. Jag kryddar utav bara hellskotta sen äter jag.

Anmäl
2016-03-17 06:22 #21 av: Kvothe

Åt senast igår fläskkarre från 2013 som legat nu legat 38 månader i frysen.

Inget fel på den.

Anmäl
2016-03-17 08:52 #22 av: Hera

#21 Låter som du har okänsliga smaklökar.  För efter 3 år är fettet definitivt skämt på det feta köttet. För att inte snacka om själva fryssmaken!

Anmäl
2016-03-17 12:28 #23 av: Marliis

Hund- eller kattmat? Jag har också svårt att slänga mat, därför får frysen en genomgång ett par gånger varje år. 

Anmäl
2016-03-18 21:31 #24 av: Anders-S

Curry döljer härsken smak.  Gör curry-gryta med kokos på det frysta köttet.

Anmäl
2016-03-19 03:37 #25 av: Hera

Bäst är väl att inte köper/jagar mer än man äter inom rimlig tid. Så slipper man dölja/kasta kött. 

Anmäl
2016-03-20 20:00 #26 av: peoy

Har inte heller haft nåt problem med kött som varit fryst lite för länge.. Var inte länge sen jag åt en karrékotlett (i bit), bäst före nån gång i slutet på 2013., utan att varken krydda eller bränna sönder den..

Anmäl
2016-03-20 20:01 #27 av: peoy

Sen.. hur fett är gris på en skala från 0-100 ?
Allt från 4-14 har jag sett, med undantag för Norrbottniskt fläsk där fetthalten kan vara uppemot 70%

Anmäl
2016-03-20 20:12 #28 av: Hera

#27 Det beror ju helt på vilken styckningsdetalj vi pratar om. Lycka till att hitta bacon eller fläsk med den procenten fett.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.