Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Slowcooker vad är vitsen?

2016-03-09 19:39 #0 av: aktagrottman

Varför älskar alla slowcookern?
Vad är det som gör den bra?

Alla hänvisar till långkok, men enda likheten är att köttet är mört och sönderkokt.
Men ett riktigt långkok har man även en krämig och fast sås.

Det är en omöjlighet att få en sås som inte skär sig i min slowcooker och min fundering blir då varför ha en?

Enda fördelen jag kan se är att köttet blir bra, ingen passning på maten.
Men måltiden är förstörd för sås materielet har skurit sig.

Anmäl
2016-03-09 23:39 #1 av: hemul

Man låter väl inte köttet koka hela tiden i sås när man gör långkok på spisen heller. Rederspadet till sås gör man på slutet, antingen man använder mjöl eller grädde.

Blir köttet sönderkokt har du kokar för länge och/eller på för hög värme.


Anmäl
2016-03-10 00:23 #2 av: Sindri

Kokar du gräddsås i en slowcooker? En gräddsås skall sjuda utan lock för att bli krämig.
Annars kan den nog inte skära sig. Har visserligen ingen slowcooker, men förstår principen.

Anmäl
2016-03-10 08:13 #3 av: Layza

Jag är nog den enda i hela världen som inte gillar långkok, det är som att äta färdigtuggad mat.  Med all respekt för alla som tycker det är toppen :)

Anmäl
2016-03-10 10:01 #4 av: Record

Inget KOKAR i en Slow-Cooker! Den låga temperaturen ca 40-50 grader gör att inget bränns vid, eller fastnar i grytan (ingen diskning). Nöt och Fläskkött har olika tillagningstider liksom vid annan matlagning, det tar lite tid att lära sig detta, och inte gör man såsen samtidigt som man steker köttet, eller hur?

I Slow-Cookern använder jag minimalt med vätska, Rapsolja, vilken ej tål så höga temperaturer, risk för Dioxiner, vilket naturligt användes vid tillredning av sås utan att detta skär sig.

Att slippa passa matlagningen, kan ta lite tid, för det får inte bli sönderkokt kött, har fortfarande tänderna för att bita ifrån mig. Skämtar

Anmäl
2016-03-10 16:04 #5 av: fiskenihavet

#20, tar du 5000 ie varannan dag?

Anmäl
2016-03-10 16:06 #6 av: fiskenihavet

Sorry, min telefon lever sitt eget liv. Inlägget ovanför skulle inte postas i denna tråden.

Anmäl
2016-03-11 11:36 #7 av: parsley

Jag slökokar bl a 

  • pulled beef, pork eller chicken
  • buljong
  • stek
  • köttbullar i tomatsås
  • köttfärssås
  • grytor med vin av typen husmanskost från medelhavet, t ex coq au vin eller köttgrytor med vin
  • hel kyckling
  • höns
  • tunga
  • fläsklägg

Jag är nöjd med min och tycker den fungerar väl.

Anmäl
2016-03-11 16:20 #8 av: Zepp

Finessen med en Slowcooker är att den ersätter en massa saker som man hade förr.. husmor, vedspis, ved, gjutjärnsgryta, en hög gamla badhanddukar och gott om tid men lite pengar!

Ett långkok kan gärna ta minst 6 timmar.. då får någon oxå se till grytan under tiden så den inte blir för kall.

Inget skall koka förutom i början sen skall det sakta brytas ner utav ensymer och värme.. värmen ökar ensymernas aktivitetsnivå.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2016-03-11 22:16 #9 av: Record

Energi x tidsenhet =K , de är principen varken mer eller mindre.

#Zepp, Prova Ximeta-NDAS 3.72.2080-- för din NAS vid Win10, men du tappar de gamla.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.