Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har diabetes

Diabetes?! HJÄÄÄLP!!!

2015-12-01 16:14 #0 av: Jeex

Hej!

Jag har gått på LCHF i 4 månader nu och har gått ner nästan 40kg... har fortfarande ganska stor övervikt men går stadigt ner nästan 10kg i månaden.

Båda mina föräldrar har diabetes typ 2, så ibland kollar jag även mitt blodsocker. Har hela tiden legat på 4.8-5.5 i blodsocker men idag när jag kollade så låg det på 7.0 i fasteblodsocker... och jag blev så fruktansvärt rädd! Börjar jag få diabetes?

Jag har väldigt ont i halsen just nu, och mår dåligt psykiskt och är stressad efter att ha förlorat min bror förra vintern... om det kan påverka något..?

Hjääälp Gråter

Anmäl
2015-12-01 16:16 #1 av: Jeex

Hade även en "syndardag" igår och åt ungefär 60g kolhydrater istället för mina vanliga max 10 kolisar per dag Ledsen Kanske därför?!

Anmäl
2015-12-01 16:43 #2 av: Jeex

Gråter

Anmäl
2015-12-01 17:03 #3 av: Zepp

Du har själv sagt det mest troliga svaret, stress och förkylning i kombo med gener för diabetes är det mest troliga!

Sen när man har ätit LCHF ett bra tag.. fyra månader räcker säkert så är man extra känslig för kolhydrater!

Dvs kroppen är då omställd för fett och har nedreglerat glukosmetabolismen.

Faaast 60 gram är faktist rätt lite hur som helst så det borde inte ge något fastevärde på 7!

Om det var direkt efter måltid så var det normalt, det kan gå upp till 8 oxå på helt friska.

Mäter man två timmar efter en måltid skall det ha gått ner igen.

Kallas för glukosbelastning.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.