Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel - Matfett

Kokosfett från Alba Dalby finns inte längre

2015-11-21 11:35 #0 av: CasaRamon

Skulle köpa kokosfett på CityGross som jag nu gjort i flera år. Det lilla paketet från Alba Dalby, ( dom heter nu Alba Handels) som inte är härdat. Men tyvärr säljs det inte längre. Ringde Alba  för att få veta varför, men dom säger att det inte är lönsamt längre. ???!! För 2 år sedan hade dom egen tillverkning men sen har man köpt in från annat EU-land (vet inte vilket) Förklarade att jag och många andra LCHF-are använder mycket kokosfettt, i kaffet, till matlagning och bakning m.m. Väldigt synd att det inte finns längre. Var bra pris. Får nu leta upp något nytt till hyfsat pris.

Anmäl
2015-11-21 11:45 #1 av: Record

Katastrof ! Det som var så bra, först så delade de 500 gr paketet till 250 gr, sedan ökade de priset till 12.-- kr /pkt. Då köpte jag 10 pkt, det blir till att spara ! Storgråter

Anmäl
2015-11-21 14:08 #2 av: parsley

Kolla hälsokostaffärerna på nätet. Många av dem säljer kokosfett och de har ofta extrapriser och olika kampanjer. Några exempel är Bodystore, Shopping 4 net, Apotea och Vitapost. Tror även att t ex Crearome kan ha ekologiskt kokosfett avsett för kosmetik. 

Anmäl
2015-11-22 10:08 #3 av: CasaRamon

Nu har jag hittat och beställt ett ekologiskt kokosfett från Vitaminvaruhuset. Samma sort finns även på Apotea. 45:- per burk, 400 gr. fraktfritt. Glad

Anmäl
2015-11-23 13:21 #4 av: Hanveden

Har också upptäckt att Alba har slutat med kokosfett...

Köper Biofood  Kokosfett  över nätet istället.

mLCHFh  Cool.

Anmäl
2015-11-23 21:43 #5 av: Record

Det var bättre förr, när båtarna kom in med råvaran i hamnen (kopra), var man där i tid så kund det finnas fina bitar som råttorna inte hade varit på och ätit av. Råttor stora som katter. Nörd

Anmäl
2015-11-24 12:17 #6 av: CasaRamon

#4

Det är Biofood kokosfett som jag nu fått hem. Har använt det och det verkar ok. Bra att kunna beställa på nätet fraktfritt. Till bra pris dessutom.

Anmäl
2015-11-24 23:46 #7 av: hemul

Har just upptäckt Apotea själv (köpte tandpetare!), men visste inte att de har sånt här också så tack för tipset! Synd att de inte har varianten med smak. Har köpt från Crearome hittills, men där måste man köpa så himla mycket för att få bra pris. Får alltid slänga och det är ju dumt.

Inga stora bokstäver p.g.a. armbrott.

Anmäl
2015-11-25 00:38 #8 av: Zepp

Biofoods cocosfett brukar jag köpa på ICA eller COOP!

I bland blir det Kung markatta, det är lite bättre/godare.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-11-25 01:17 #9 av: hemul

Det finns inte överallt. Såg att CG tagit in det, men bara smaklöst där med.

Inga stora bokstäver p.g.a. armbrott.

Anmäl
2015-11-25 01:23 #10 av: Zepp

Inte överallt men man kan be sin lokala handlare att ta in iomed att de ingår som leverantör till de flesta stora kedjorna.

http://biofood.se/aterforsaljare/dagligvarubutiker/

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-11-25 07:25 #11 av: hemul

Det är inte alltid så enkelt. Vet inte hur det är i det här fallet, men min (stora) ICA vägrade förut ta in Valio osaltat efter att de slutat sälja det. Skälet var att de måste ta en hel låda som dessutom var extra stor, tror det var 30 pkt istället för 15 för svenskt smör. Men ville jag ha 30 paket så...

Men jag ser nu att biofood verkar ha slutat med oljan med smak. De har andra som antagligen har smak med det här var samma burk som den smaklösa (eget märke). Alla sa att den var så god.

Inga stora bokstäver p.g.a. armbrott.

Anmäl
2015-11-25 18:54 #12 av: Zepp

Mm.. har oxå sökt den med smak på min lokala ICA!

Grejen är att jag hittat Kung markattas i en helt annan hylla!

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-11-26 15:07 #13 av: CasaRamon

Varför vill ni ha kokosfett med smak? Kan det vara gott med kaffe som smakar kokos? Eller mat med kokossmak om man steker i det. Eller försvinner kokossmaken när det upphettas? Har själv bara använt smaklöst..

Anmäl
2015-11-26 23:43 #14 av: Zepp

Testa färskt sidfläsk stekt i cocosolja med smak! KärPartajar

Jo det är gott med en antydan till cocossmak, speciellt till fläskkött.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl
2015-11-27 02:33 #15 av: hemul

Dricker inte kaffe, men gjorde jag skulle jag inte ha kokosolja i det. Håller med Zepp om att det är gott till viss mat och det är gott att röra ner i bär som har saftat sig, fruktsallad eller vad man nu har för ovanor (det blandar sig med saften om det hela är rumstempererat). Sen är det ju mer naturligt också. Problemet är att jag tröttnar på kokossmak och äter det inte längre som någon slags tillskott så crearomes hinkar är för stora.

Inga stora bokstäver p.g.a. armbrott.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.