Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har mag/tarm-besvär

Risken för candida vid ketogen kost

2015-10-04 12:40 #0 av: Sisselie

Jag måste dra ner på kolhydraterna pga magproblem. Jag har sibo, dvs bakteriöverväxt i tunntarmen, och har precis avslutat en antibiotikakur. Alla siboexperter på nätet säger att man måste dra ner på kolhydraterna i 1-3 månader (olika personer säger olika lång tid) efter antibiotikan, för att minska risken att det kommer tillbaka.

Mitt problem är att jag redan har candida på tungan, och eftersom candida kan leva på ketoner är jag orolig för att det ska sprida sig om jag äter ketogent. Så min fråga är, är det nån här som har candida på tungan, och som ätit ketogent ett tag? Har candidan blivit värre och spridit sig?

Alternativet är ju att jag får lägga mig på drygt 50g kolhydrater per dag, för att undvika ketos, men då kommer jag ju att befinna mig konstant i "low-carb-flu" i 3 månader. Jag har redan ätit så i flera månader tidigare, och det vill jag helst inte göra igen. Då har man ju bara nackdelen av för lite kolhydrater och för lite glukos, men inga ketoner att använda istället.

Anmäl
2015-10-04 13:09 #1 av: Kyllan56

En kur som jag hört ska hjälpa vid candidaöver växt är, 1/2 tsk bikarbonat med saften av en nypressad citron i ett halv glas vatten 3 ggr dagligen. När symtomen minskar tar du drycken enbart en gg per dag och slutligen underhåller du den en gång per vecka. Du basar kroppen och svampen trivs inte längre.

”När Hjärtat och Sinnet är i balans… Då är allt möjligt”

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.