Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Min fakirresa!

2015-09-29 12:20 #0 av: Sockerapan

Ja, nu är det dags för att bli riktigt strikt. Dels för att jag känt att sockret dragit i mig de senaste månaderna. Mest därför. Stänger in mig och skedar jordnötssmör och coca cola zero. Vilket ju hör till mitt gamla liv.  Har kört strikt i 2 veckor och det har gått väldigt bra! Lite seg första veckan men nu har jag massor med energi! 

Längd: 174

Start, Mått:
Midja: 83 cm
Höft: 98 cm
Arm: 32 cm

---

Införskaffade precis en våg! Så vikt också.  Efter två veckor:

Vikt: 72,6
Midja: 77 (-6 cm)
Höft: 94 (-4 cm)
Arm: 32 cm (-0)

---

Målet då? Vill gärna väga 65 kg. Men det har jag inte gjort på... ja aldrig typ? Jag brukar dock känna mig relativt bekväm vid 69 kg. Så hamnar jag där och känner mig stark och avsockrad är jag nöjd med det också.

I övrigt försöker jag att gå minst 10 000 steg om dagen. Men det är minimum! Helst mer:)

Skriver här lite för min egen skull. Men också för att snacka med andra om hur det går och känns! Dela gärna med er om er resa!

Allt gott!

Anmäl
2015-09-29 12:23 #1 av: Ruffsetuss

Bra jobbat 👍

Ruffsetuss
Anmäl
2015-09-29 13:14 #2 av: Amify

Härligt kämpat! Vore kul att se hur menyn ser ut för dig en vanlig fakirdag som denna! :)

Anmäl
2015-09-29 13:27 #3 av: Sockerapan

Ruffsetuss: Tack så mycket!

Amify: Men du tack!

Matdagarna är inte så roliga. Och det är väl med flit. Försöker göra maten till "hunger" och inte till "sug"

Dagens matintag:

  • 8 kokta ägg
  • 100 gram smör
  • 1 matsked kokosfett

Ca 1450 kalorier

Imorgon ska jag tina en matlåda med en kycklinglevergryta gjort på kycklingbuljong lite kokosgrädde och gul lök.. ja och nån tesked sambal också. Så blir det ägg till lunch och den till middag. Försöker få till någon 16:8 fasta också. Så frukost brukar bli kaffe bara. Ibland med kokosfett...

Anmäl
2015-09-29 13:36 #4 av: Amify

Ja, det låter tufft men duktigt!

Anmäl
2015-09-29 15:01 #5 av: Ruffsetuss

Wow ! Vilken start 😀

Ruffsetuss
Anmäl
2015-09-29 17:01 #6 av: Eron33

På bara 2 veckor GRATTIS😊

Anmäl
2015-09-29 18:59 #7 av: Amify

Man blir inspirerad att tuffa till sig ytterligare!

Anmäl
2015-09-30 01:30 #8 av: Sockerapan

Tack alla ni! Fina nu är:)

Skulle ju ljuga om jag sa att det är lätt att vara så strikt. Jag tycker inte att maten är det jobbiga egentligen. Visst, det är lite tråkigt kanske. Men den funkar.

Det jobbiga är ju det sociala. "Jag kommer senare. Jag äter innan tror jag" Och lunchar på stan där jag bara drack kaffe för att gå in på toan och äta två kokta ägg. (Ja, det har hänt..) 

Det behöver inte vara såhär jobbigt. Men försöker att inte göra några undantag såhär i början för att stävja sockermonstret. HIttils funkar det! Inte sugen alls när jag äter såhär strikt

Och så går jag ner i vikt också:)

Nu blir det ägglatte till frukost!

Anmäl
2015-10-05 10:13 #9 av: Sockerapan

Efter 3 veckor:

Midja: 76 cm -7cm
Höft: 94 cm - 4 cm
Arm: 32 cm - +-0

Vikt:

Vecka 1: ?
Vecka 2: 72,6 kg
Vecka 3: 71,5 kg

Känns bra ändå! Blir ju sakta och säkert mindre:D Lite tråkig mat ibland. Men skönt också. Och rätt billigt. Gillar egentligen att laga mat i vanliga fall. Men just nu bor jag i Melbourne och har ett rätt kasst kök. Utan ugn.. så mycket kokta ägg med smör. Kallrökt lax och bladsallad. Köttfärsbiffar (Skaldemans) och någon strikt gryta. Gjorde högrevsryta i veckan. Det var gott!:)

Nu ska jag och handla!

Har köpt magnesium/kalciumtabletter också. Äter ju inga mejerier så tänkte att det kunde vara bra. Och har haft (förut) en del problem med sendrag i vaderna så magnesium kan nog inte skada:)

Hoppas det går bra för er därute också!:)

Anmäl
2015-10-06 08:18 #10 av: Amify

Jättebra jobbat! Jag vågar själv inte stå så mycket på vågen men glädjer mig åt att prova en del av garderoben varje helg för att se att jag nästan gått från L till S på tre månader. Men S är fortfarande lite tight så ännu är jag inte nöjd. Mår dock jättebra när jag äter enligt LCHF. Tanken är att fortsätta tills det av någon praktisk anledning inte funkar i mitt liv längre. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.