Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
dr Annika Dahlqvist

Hälsokoll

2015-09-08 10:15 #0 av: windsor1960

Hej!

Jag är en man på 65 år och har varit överviktig i princip hela mitt vuxna liv med undantag för ett par nedgångar till normalvikt som varade ett par tre år åt gången. Jag har nu gått på lchf i 5 veckor och det passar mej perfekt! Jag har gått ner 5 kg. Min startvikt var 107 kg så hitills är jag nöjd! Jag tar medicin mot högt blodtryck, bla. betablocketrare och även Atorvastin.  Mitt blodtryck har varit normalt  dom senaste åren och även kolesrolet men läkaren tycker att man skulle ha ned det ännu lägre tack vare att jag medicinerar mot högt  blodtryck så därför satte hon in Atorvastin! Jag var på hälsokoll i våras och eftersom jag har börjat med lchf undrar jag när du tycker jag ska göra en ny koll? Jag  äter under 20 g kolhydrater och ca 80-90 g protin och omkring 200 g fett om dagen! Jättetacksam för svar!

Anmäl
2015-09-08 11:04 #1 av: Leramani

Atorvastatin är helt onödigt för människor som inte har haft hjärtinfarkt. Det har en mängd biverkningar och om jag var du skulle jag sluta med dem direkt. Läs på Kostdoktorn.se  om statiner och kolesterol.  Högt kolesterol är inte farligt.

Anmäl
2015-09-08 11:46 #2 av: OlgaMaria

Håller med #1. Jag skulle sluta med dem genast på eget bevåg. Det finns heller inget som hindrar dig att själv fasa ut betablockeraren ifall du håller koll på ditt blodtryck och ser att det är på en bra nivå. Men du ska inte sluta tvärt med den - beror iofs på vilken dos du har. Om du är frisk i övrigt och endast har detta med att du haft högt blodtryck så ser jag inga betänkligheter. Blodtrycket brukar sjunka på lchf-kost så du skulle antagligen må ganska väl av att sluta med betablockaren.

Eller så bokar du bara in ett hälsobesök och berättar att du vill sluta med dina mediciner och frågar om det är ok.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-11-29 11:46 #3 av: Christina48

Håller med föregående nr 1 och 2. Blodtrycket kan du kolla själv hemma och det går ner när man tappar i vikt. Högt kolesterol är bra säger min läkare och att när vi bodde i grottor var det dom med hög kolesterol som överlevde.

Anmäl
2015-11-30 00:48 #4 av: Zepp

Jaja.. numera så har jag lärt mig att läkare får lära sig sådant under sin utbildning!

Jag kommer inte att avråda dig från att ta mediciner som läkare har skrivit ut.. det är ditt eget beslut!

Och jag kommer heller inte att rekommendera att du gör dig till ovän med din behandlande läkare!

För det första så har jag ingen medicinsk utbildning.. men högt kolesterol.. men tar inte de statiner jag har fått utskrivet.

Och det gör jag på rätt goda grunder, för det första stiger kolesterolet ju äldre man blir, de med högt lever längst.

Statistiskt ger dig statiner 4 extra dagar att leva.. men bara för de som redan haft en hjärtkärlhändelse!

Och jag har en viss förståelse för läkarens rekomendation oxå.. dina värden tyder på metabolt syndrom.

Dvs ju fler riskfaktorer ju högre statistisk risk för dödlighet eller hjärtkärlhändelse.

En av de vanliga biverkningarna förutom viktnedgång på LCHF är lägre blodtryck!

Det beror i sin tur oftast på lägre insulinnivåer.. dessa pressar njuren att återuppta mer vatten, blodvolymen stiger då och trycket.

Be om en APO-kvot och C-peptid.

APOkvoten säger mer om din risk och C-peptid talar om hur mycket insulin du utsöndrar.

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.