Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
LCHF för bäbisverkstan

Är det möjligt trots PCOS?

2015-09-01 12:49 #0 av: Josephiine90

Hej! Har ätit LCHF 4,5 veckor nu och har PCOS..  Har inte haft en aktiv ägglossning på flera år. Har sen i januari gått ner 18kg, varav 6kg med LCHF.. Nu till saken. Kan hormonerna ställas om så snabbt så jag har hunnit haft en ÄL? 
Äter Provera för att få mensen men det ger inte ÄL, så hade mens mellan 11-19 augusti, och sen den 26 augusti har jag haft rosa/brunaaktiga flytningar, plus en blödning i lördags. i två dagar nu har jag mått sjukt dåligt. Mått illa till och från. Orkeslös i kroppen, varit svullen här och där, huvudvärk, en konstig mensvärksliknande värk.. och nu sen igårkväll kommer det ca en gång var 10:de minut en "strimma" av smärta(ej aggressiv) nerifrån underlivet och går upp mot magen/mellangärdet.. Kissar dessutom med ca 3 timmars mellanrum, vanligtvis kissar jag 3 gånger per dag! Kan det ha med att jag fuskat lite i helgen och tagit avsteg från kosten? Eller nåt annat. Gravtest visade negativt i söndags.

Anmäl
2015-09-01 13:11 #1 av: OlgaMaria

Vad alla dina symptom beror på kan jag inte säga, men ja, du kan mycket väl ha fått ägglossning. :-)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-09-01 13:36 #2 av: Josephiine90

Vore ju fantastiskt, men törs man tro på att det kan gå så fort? :O

Anmäl
2015-09-01 13:41 #3 av: OlgaMaria

Finns ju många historier om folk som blivit gravida fort då de börjat med LCHF, som haft problem innan. Så jag har inte svårt att tro att du kan ha fått ägglossning.
Det kan ju ta längre tid för hormonerna att ställa om sig så klart, men en ägglossning kan nog komma rätt spontant då förhållandena är bättre i kroppen. Insulinnivåerna sjunker ju fort då du slutar med de mesta kolhydraterna och det är väl framför allt insulinet som förhindrar ägglossning vid pcos.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-09-01 13:45 #4 av: Josephiine90

Åh hoppas! :D tack för svar!

Anmäl
2015-09-01 13:47 #5 av: OlgaMaria

Önskar du bli gravid eller bara må bättre? :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2015-09-01 13:50 #6 av: Josephiine90

Både och, men min största dröm och mål är att bli gravid :)

Anmäl
2015-09-01 14:12 #7 av: OlgaMaria

Okej! Lycka till då! :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.