Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Motion & träning

Andfåddhet och motion (ej omställningsbevär)

2015-07-29 15:28 #0 av: mange97

Hej!

Jag har kört LCHF i 2,5 år.  Är en 35årig man. Strikt med kosten i början, för att vara ganska moderat nu. Ibland kanske det tippar över till att vara "inte LCHF" men ändå lågt på kolisar. Typ 100gram under jordgubbsäsong m.m. Men oftast så ligger det under 50.

Hur som helst så upplever jag att jag har "dålig kondition". D.v.s. jag blir andfådd och pulsen går upp rejält om jag springer några meter, eller om jag går i trappor m.m.  (detta både under strikt, moderat och "fusk"-läge)

Innan jag började med LCHF kunde jag ändå springa en 4 kilometer innan det blev riktigt segt.

I övrigt mår jag kanon (det är därför jag fortfarande kör den kosten), och jag kan gå promenader långa sträckor utan att bli så andfådd - så jag får ju motion.

Någon som har tips eller förslag på vad det kan bero på och vad jag kan göra för att kunna springa åtminstone korta sträckor utan att helt klappa ihop. 

//Mange

Anmäl
2015-07-29 15:36 #1 av: Inkanyezi

Det verkar ju som om det skulle kunna bero på att du är otränad.

Jag skulle i ditt läge nog ta kontakt med sjukvården och kolla upp med en hjärtspecialist, om du inte är säker på att det helt enkelt beror på att du inte har tränat särskilt regelbundet. Det är bra att få koll på att det är okej innan man sätter igång och hårdtränar, men träning gör att syrsättningen blir bättre, och lungvolymen som används brukar också bli bättre, genom att lungorna töms bättre vid utandning.

Jag tror inte att det egentligen har någonting att göra med vilken makronutrient som överväger i din kost. Det är nog snarare precis som du säger: "dålig kondition".

Anmäl
2015-07-29 17:36 #2 av: mange97

Tack för svar. Tror dock det finns något annat bakom också, annorlunda känsla på andfåddheten/pulsen jämfört med när jag "gick på kolisar". 

Så... tacksam för fler svar och erfarenheter. 

Anmäl
2015-07-29 20:55 #3 av: Halvdansken

Hur mycket tränar du?

Hatar cancer och älskar vårlökar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.