Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Övrigt

Vad är det för skillnad på vegan och vegetarian?

2015-04-27 23:05 #0 av: ItsAlvaa

Jag vet inte vilken 'sida' av ifokus jag ska lägga ut detta på, men jag tänkte att jag tar det här...

Vad är det för skillnad på ''vegan'' och ''vegetarian''? Jag är vegetarian, men har ingen aning om vad det är för skillnad med att vara 'vegan'. Jag har nästan alltid trott att 'vegan' var en förkortning för 'vegetarian' eftersom jag har hört det i filmer och från mina vänner osv.
Om någon vet eller skulle kunna förklara skulle jag vara jättetacksam för svar! Tack!

Anmäl
2015-04-27 23:08 #1 av: VildaVittra

Vegetarian är ett samlingsbegrepp för kostregimer som inte innehåller djurdelar. Så begreppet omfattar veganer, ovo-vegetarianer, lakto-vegetarianer osv.  

Vinn en morotshållare


Anmäl
2015-04-27 23:10 #2 av: Zepp

Eller.. vegetarianer kan äta en del animalier.. typ ägg o mejerier är vanliga.

Veganer äter inget animaliskt alls.

Anmäl
2015-04-27 23:11 #3 av: AnneN

På Vegan iFokus finns en artikel med kort beskrivning av vad skillnaderna mellan vegan & vegetarian är.

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Luleå? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-04-27 23:14 #4 av: Yuuuhanna

I korthet vad jag har lärt mig, är att...

En vegetarian äter inte döda djur.

En vegan äter inget från djuret. Dvs. varken mjölkprodukter, ägg, kött eller något som kommer från djur. De bär inte heller päls eller använder produkter där det förekommer animaliska produkter.

Sen så finns det alla möjliga varianter och var och en gör ju givetvis som de vill. :)

Anmäl
2015-04-27 23:21 #5 av: ItsAlvaa

Jaha, nu fattar jag! Tack för alla svar! :)

Anmäl
2015-04-27 23:43 #6 av: Saga85

Vegetarian är begreppet för att äta en helt vegetabilisk kost (d.v.s. inget från djurriket). Äter man ägg och/eller mjölk är man ovo, lakto eller lakto-ovo-vegetarian.

En vegan äter vegetariskt samt avstår från att använda produkter från djur/utnyttja djur.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.