Annons:
Etiketthälsa
Läst 3939 ggr
kattella
4/14/15, 12:18 PM

Vilken livsmedelsproduktion är bäst?

Vilken livsmedelsproduktion tycker du att vi borde öka. Behöver inte vara sverige

Beskriv gärna varför i komentarerna

Annons:
VildaVittra
4/14/15, 12:25 PM
#1

Jag klickade i kött, för vi borde öka produktionen av det nästintill klimatneutrala kaninköttet och då kött från lantraser som inte kräver kraftfoder. 

Vi behöver minska monokulturerna, utan dom skulle vi inte behöva bespruta och pollinatörerna skulle inte längre hotas av utrotning.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

Effie
4/14/15, 12:31 PM
#2

Kött, på ett miljövänligt sätt. Gräsbete. Öht djur som får vara ute, som får naturlig kost, som inte är sönderavlade. Lantraser, som är bra på att klara sig och växa även på mager mark.


Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Em_
4/14/15, 12:32 PM
#3

Jag valde kött. Det är en mer komplicerad process med fler steg. Blir det fel får det allvarligare konsekvenser. Även om djurvälfärden måste bli bättre i Sverige är den sämre utomlands. Dessutom får våra köttdjur bara en bråkdel av den antibiotika mängd som ges i andra länder. Därför tycker jag att Sverige ska vara självförsörjande på köttprodukter.


korseett
4/14/15, 12:54 PM
#4

kött-/mjölkproduktion är ypperligt för vårt svenska klimat och det som egentligen den större delen av vår åker- och hagmark fungerar bra till. Vi behöver få en mycket högre självförsörjningsgrad i Sverige.

obstitant
4/14/15, 12:57 PM
#5

Jag skulle också vilja precisera - kött, men mindre av den otrevliga djurindustri som dominerar idag och mer småskaligt, miljövänligt, gräsbete osv.

Minorca
4/14/15, 11:44 PM
#6

Svenska mjölkbönder har just nu väldigt tufft, idag är mjölkpriset till bonden ca 2,60kr/l och eko mjölken får ca 1kr mer. 1983 var mjölkpriset till bonden ca 2,80kr/ l mjölk. Diesel , el, arbetskostnader har ju ökat lite sedan dess. Diesel har nog ökat ca 500%, det drabbar ekoböndrna mer pga deras odlingar kräver mer mekanisk ogräsbekämpning. Svenska grisproduktionen har också tuffa tider pga hög import av fläskkött

Annons:
odezza
4/15/15, 1:34 PM
#7

Mer svenskproducerat gräsbetesnötkött!

"still lost in space and time"

Hanveden
4/15/15, 7:53 PM
#8

Kött av långsamväxande utegångsnötdjur ex fädbodrift…

Se denna intervju med läkaren Jenny Reimers :  http://www.allehanda.se/allmant/angermanland/expert-nej-till-frukt-och-gront

Läs sedan hennes skrift :  http://www.primavi.se/maten.pdf

Titta på Allan Savory hur han med kor och andra gräsbetande djur kan rädda jordens miljö… :  http://www.kostdoktorn.se/hur-kor-kan-gora-oknen-gron-och-radera-ut-vaxthuseffekten

mLCHFh  😎 .

Upp till toppen
Annons: