Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 16447 ggr
parsley
4/7/15, 2:21 PM

Äta äggskal?

Är det nyttigt att äta äggskal? Vad tror ni? Tankar kring det?  http://livingtraditionally.com/eggshells-can-naturally-heal-cavities/

Annons:
angest
4/7/15, 2:31 PM
#1

Det låter ju inte så gott

Kallaterrier
4/7/15, 2:32 PM
#2

Elle så ser man till att man får i sig tillräckligt med kalcium och andra mineraler utan att behöva knapra äggskal.

RobinEH
4/7/15, 2:37 PM
#3

Behöver du kalcium så är det inte farligt så länge du inte överkonsumerar iallafall. Se bara till att pulvrisera det.

RDI för kalcium ligger på 800mg. Enligt nedom studie innehåller 1g äggskal ca 400mg kalcium. ADI (dvs mängden du ej bör överstiga) ligger på 2,5g.

Schaafsma, A., Pakan, I., Hofstede, G. J., Muskiet, F. A., Van Der Veer, E., & De Vries, P. J. (2000). Mineral, amino acid, and hormonal composition of chicken eggshell powder and the evaluation of its use in human nutrition. Poultry Science, 79(12), 1833-1838. doi:10.1093/ps/79.12.1833

Jag tror, jag tror på vintertid och ishalka.
Sajtvärd på Träning och Hälsa

peoy
4/8/15, 1:51 PM
#4

Då kan man alltså göra sina creme-fraiche-plättar (eller keso-fläskpannkakan) ännu enklare … bara kasta i äggen med skal och allt i mixern och köra (ska filma nästa gång) :)
Blir mindre än 2,5 gram med 12 ägg delat på 3-4 portioner..

https://www.facebook.com/763201993760170/photos/a.763710423709327.1073741827.763201993760170/763767183703651/?type=1

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=777640032316366&id=763201993760170

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=817565548323814&id=763201993760170

OlgaMaria
4/9/15, 2:10 PM
#5

Jag har funderat på detta och tänkt att det borde vara bra och smart men inte klurat ut hur man ska få dem i sig. Roligt att läsa länken!

Undrar om de blir tillräckligt finfördelade om man mixar i en smoothie? Undrar om det funkar att göra "mjöl" med en mortel?

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

OlgaMaria
4/9/15, 2:13 PM
#6

Jag har haft vissa helt mjölkfria perioder och då räknat på kalciumintaget och det är ju nästan omöjligt att få i sig tillräckligt utan tillskott. Små fiskben kan vara en smart källa till kalcium, men det ingår inte i min kost direkt, så jag har tänkt på att det vore så smart om man kunde äta äggskal.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Annons:
[Annamaja27]
4/9/15, 6:28 PM
#7

Jag ger äggskal till katterna när de inte får i sig tillräckligt med ben. (De får rå mat) Ändå inte tänkt på att jag kan äta det själv. 🙂

Jag gör också så att jag torkar och pulveriserar i kaffekvarn.

OlgaMaria
4/9/15, 8:01 PM
#8

Jag har ju ingen kaffekvarn. Känns bökigt att köpa en för bara detta syfte :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

[Annamaja27]
4/9/15, 10:09 PM
#9

Mortla går säkert bra.

dufva
4/10/15, 10:21 AM
#10

När jag kokar buljong åker dom äggskal jag har tillgängliga med i koket 😃

melodylouise
4/12/15, 12:25 PM
#11

Jag lägger också i äggskal i min buljong ibland! :) Låter dem koka de sista 2 dagarna (kokar buljong i 6-7 dagar). Se bara till att äggen är ekologiska och helst frigående, så innehåller de bättre näring.

parsley
4/12/15, 1:50 PM
#12

# 11 Varför kokar du buljong så länge? Kokar den inte torrt? Blir det inte väldigt mycket buljonglukt?

Kokade kycklingbuljong på ett kycklingskrov igår. Tillgängliga äggskal fick följa med i buljongkoket. Jag har inte smakat på buljongen, men den ser ok ut.

elias.per
4/12/15, 10:41 PM
#13

6-7 timmar låter vettigare :P

Annons:
hemul
4/13/15, 12:58 AM
#14

Här har ni.
http://nourishedmagazine.com.au/blog/articles/how-to-make-calcium-using-egg-shells

Tror man ska akta sig för att få i sig FÖR mycket calcium dock.

OlgaMaria
4/13/15, 7:12 AM
#15

#14 Ja, äter man mjölkprodukter dagligen så lär inte behovet finnas.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

[Annamaja27]
4/13/15, 10:27 AM
#16

#14

kul länk med recept på citronäggskal.

Måste nästan prova 🙂

peoy
5/3/15, 2:00 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
Förhandsgranskning av bild 1 av 2
Förhandsgranskning av bild 2 av 2
#17

Gjorde min fläskpannkaka med äggskal de senaste gångerna.. märker ingen skillnad i smak (förutom kanske en inbillad lätt sötma) med skalen. Körde sönder äggskalen i kannmixern tillsammans med keso och en del av äggens innehåll, blir ungefär i sockeerkorns-storlek om man kör lagom länge.

Nu gjorde jag inte pannkakan för att ätas direkt, utan passade bara på när ugnen var värmd. Blir (som en hel del annan mat) ännu godare om man värmer den i rejält med smör några dagar efter tillagning..

LaRose
5/3/15, 2:07 PM
#18

Verkligen intressant!

Upp till toppen
Annons: