Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Nedanför vänster revben

2015-03-20 20:07 #0 av: angest

Vad sitter där? Går tjocktarmen där? Eller sitter njuren där? Eller mjälten? Jag har ont 1-2 cm nedanför vänster revben. Men inte mitt i magen utan det är ganska långt ut till vänster,. Om man mäter från mitten så är det väl 15 cm åt vänster ungefär.

Det är inte som magknip riktigt utan molvärk bara. Det är bättre när jag sitter hopkurad och sämre när jag sträcker ut mig.

Det känns lite bättre varje morgon och blir sämre under dagen. Jag vill helst vara stilla det känns bäst. Jag blir mätt efter 2-3 tuggor och det är olikt mig som älskar mat, men det gör inget direkt för jag är lite överviktig.

Min avföring är lite hård men det är ju inte stopp för jag får ju gå på toa, sen om det blir tillräckligt är ju svårt att säga. Jag äter ju mindre än vanligt nu också så då kan ju inte utgifterna bli lika stora heller.

Vad kan det vara som gör ont?  Jag har inte ändrat något i kosten och äter inga mediciner.

Anmäl
2015-03-20 20:25 #1 av: Zepp

Där sitter mjälten.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Mj%C3%A4lte

Alternativt är det tjocktarmen du känner av.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Tjocktarm

Anmäl
2015-03-21 11:51 #2 av: odezza

Om det gör ont borde du undersöka det hos en läkare.

"still lost in space and time"

Anmäl
2015-03-21 21:25 #3 av: asahars

Det låter som förstoppning eller tarmfickor. Du skulle kanske prova att gå till apoteket o köpa moxalole som är ett pulver som man löser upp med ett stort glas vatten. Sitt inte hopkurad, då blir förstoppningen bara värre. Om du rör på dig och ser till att sträcka på dig brukar tarmen också vilja röra på sig. Blir det inte bättre måste du gå till vårdcentralen!

Anmäl
2015-03-22 07:14 #4 av: puls

Kanske kan vara något, typ tarmficka, i sigmoideum,  alltså tjocktarmens nedre del,  om smärtan är lokaliserad åt vänster.  Vänstersidiga smärtor kan också ha något med bukspottkörteln att göra. Svårt att säga. Men om det är ihållande bör du söka till VC (vårdcentralen) KryaHjärta

Anmäl
2015-04-01 08:39 #5 av: angest

Det har blivit bättre nu men jag känner av det lite ibland. Jag är så rädd att gå till läkare för jag befarade att de skulle få för sig att vilja gå in i tarmen  med slangar och kameror och sådana otäcka undersökningar. Det vågar jag inte.

Anmäl
2015-04-01 09:42 #6 av: peoy

Intressant iakttagelse vid fusk med för mycket kolhydrater..
Går vanligtvis 5km-rundor med hunden 2-3 gånger per dag, går hur bra som helst även om jag går direkt efter nån av mina jättemåltider (och då menar jag jätte - ni som sett minns säkert att det kan vara nåt som motsvarar en hel normal familjemiddag på min tallrik), så länge den måltiden inte innehåller allt för mycket socker/kolhydrater.
Har jag däremot fuskat och ätit större mängder kolhydrater, uppskattningsvis 100-150g, och går (en stund) efter det (pga slöheten som inträder efter ex. några potatisar), så får jag efter en knapp km ont på vänster sida under revbenen (mjälten).. Inträffar "alltid" och "aldrig"...

Anmäl
2015-04-01 15:20 #7 av: hemul

Du får äta närmare ett kilo potatis för att komma upp i 150 g. Kallar du det några potatisar? Skrattar

Anmäl
2015-04-01 22:26 #8 av: peoy

Några stora potatisar då :)
27g kh/100g enligt FatSecret, så 5-600g är ju lite mindre än 1kg..
Men sen går det ju fuska med kolhydrater på annat sätt än bara potatis...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.