Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Vi som har mag/tarm-besvär

Bönor/bönpasta

2015-01-26 17:48 #0 av: lliinnnn

Hej.
Undviker kolhydrater på grund av ibs, min mage klarar inte av pasta, bröd, godis ja, helt enkelt för mycket kolhydrater.
Har nu hittat bönpasta, vilket i mina öron låter bra (hoppppaaaas).
Min fråga är om ni med ibs/magproblem vid för mkt kolhydrater, klarar av bönor eller har provat bönpasta?
Jag har provat nu ikväll och får se om magen vill behålla det, visar sig imorgon!
Vill ändå gärna ha positiva svar för det var så gott och jag hoppas kunna äta det, är så trött på blomkål, vitkål och allt vad det heter!

Anmäl
2015-01-26 23:35 #1 av: Zepp

Testa och rapportera hur det gick!

Anmäl
2015-01-27 16:00 #2 av: lliinnnn

Det får betyg 5/5 av mig! Det enda var att magen kändes lite uppsvälld när jag ätit (kan dock bero på att jag var hungrig och åt rätt mycket). Fick inte ont i magen och behövde inte springa på toa!
Så det kommer jag äta fler gånger

Anmäl
2015-01-28 18:33 #3 av: hemul

Såg sån pasta i butiken idag. Lågt kolhydratinnehåll men gjord på sojabönor, så jag stod över.

Anmäl
2015-01-28 19:25 #4 av: lliinnnn

Vad är det som inte är bra med sojabönor? #3?

Anmäl
2015-01-28 22:33 #5 av: hemul

De innehåller en massa grejer som inte är bra för oss. I Asien där man traditionellt äter soja äter men den fermenterad vilket förstör det mesta av det som är dåligt. Soja har aldrig ätits "obehandlad" innan vi började med den som djur- och människofoder här i väst.

FWIW
http://www.westonaprice.org/health-topics/the-ploy-of-soy/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.