Tillbehör till fiskgratäng?
Skall försöka strama åt mitt kolhydrat intag lite. Vill laga en jättegod lchf/paleo vänlig fisk med krämigt mayo/dilltäcke. Tidigare serverade jag med potatis o sallad. Men nu? Förslag på lchf-vänliga tillbehör?
Me. Myself & My Sims
Jag skulle välja blomkålsris till. Finns att köpa färdigrivet på Ica eller så river du själv. Lägg i kokande vatten, gärna med buljongtärning, i ca 2-3 minuter.
Eller varför inte: blomkålsmos. Jag undviker grädde så jag mixar ihop med Philadelpia-ost och smör. Välj gärna en smaksatt ost, det blir godast.
Kan man få för mycket blomkål? Har redan blomkål till 3 rätter redan på veckoplaneringen^^ Fler förslag än blomkål? :-)
Me. Myself & My Sims
Fiskgratäng så är det blomkålsmis som gäller :D Blomkål kan man bara få "för lite" av. :)
Förut åt du antagligen potatis mer än tre gånger i veckan och tyckte inte det var konstigt?
Man kan variera blomkålsmoset med att t ex blanda in lite broccoli/överbliven ugnsbakad squash/spenat (jordärtskocka/morot om man inte är alltför stram).
Annars kan man helt strunta i alla istället-för-rätter och bara göra lite olika grönsaksrätter till. Gott till fisk är, tycker jag, avocado, spenat, ugnsgrillad squash och paprika, broccoli, lök, ugnsgrillad tomat om man inte är för strikt.
Fiskgratäng är en av få rätter som jag äter utan särskildt mycket tillbehör.. oftast bara någon sallad.
Gratängen laddas energi och smakmässigt med mycket ost.. gärna Västerbotten!
Sen så.. stanningen kan innehålla hur många ägg du vill, det blir både fast och matigt!
Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.
Broccolimos funkar också, mixa kokt broccoli med smör, kryddor, ev philadelphiaost eller annan ost. Smörstekta squashtärningar är gott till, eller squash som du strimlar och ger ett mkt snabbt uppkok i saltat vatten.
Kan man få receptet på fiskgratängen?
Och håller med föregående skribenter - Blomkål kan man inte få för mycket av! 😍
Jag kör broccoli till det mesta 😃Antingen bara lätt kokta eller som mos. Det är jätte gott att ha i lite västerbottenost i moset. Eller ugnsrostade grönsaker (paprika, tomater, lök eller vad man har hemma). Det beror lite på hur strikt du vill vara också…
Till fisk (dock inte gratäng) äter jag bl a spenat, stuvad med cashewnötsmör.
Vi äter broccoli till nästan allt hemma. 🙂 Annars kanske brysselkål?
/Surpan