Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Jag behöver måltidstips

Smaksättning till kvarg

2014-10-20 22:51 #0 av: Jessell

Hej, vet inte om detta är rätt forum för min fråga men tror ändå det finns många kunniga här, fantasirika som har koll på 5:2.

När jag har fastedagar äter jag oftast bara kvarg. köper en burk kvarg med 500 g somjag äter lite då och då ifrån av under dagen. Jag brukar äta det med kanel. Massa kanel. Nu läste jag tråden "tugga kanelstänger" och förstod att en överkonsumtion av kanel inte är nyttigt och jag får i mig en hel del under fastedagarna. Kan jag fortsätta äta kanel till kvargen eller borde jag sluta? Är ju bara två dar i veckan? Om jag borde sluta vad kan jag ha som smaksättare istället? Kvarg i sig själv är inte så himla gott. Jag vill inte äta socker så hallon är inget för mig.

Tack på förhand

Anmäl
2014-10-20 23:05 #1 av: julbli

Min bror häller i fun light i sin kvarg

Anmäl
2014-10-21 09:47 #2 av: mysis

Jag kör oxå oftast med kesella på mina halvfaste-dagar! Jag smaksätter med fun green, som är sötad med stevia.  Ananassmak gillar jag, tycker det räcker med 2 msk till en 500 g:s burk kesella. Och tack för tipset om kanel, det måste jag testa!

Anmäl
2014-10-21 13:11 #3 av: Jessell

Försöker undvika kemiska sötningsmedel och fun green tycker jag inte har så goda smaker. Den enda som ärgod är den med björnbär (eller är det blåbär?) och den hittar man sällan i butik :S men tack för tipsen!

Någon som ar någon annan idé?

Anmäl
2014-10-21 14:52 #4 av: CasaRamon

Jag äter alltid kvarg till frukost på mina 5:2 dagar. Brukar lägga i frön av olika slag som pumpakärnor, solrosfrön m.m.

Anmäl
2014-10-21 15:30 #5 av: Varga

Man borde kunna varva med kardemumma i alla fall tänker jag, och fun light då men det har ju redan diskuterats. :)

Personlig blogghttp://www.nattstad.se/Varganess
Wildest Wonderland (eldduo); http://wildestwonderland.wordpress.com

Anmäl
2014-10-21 19:45 #6 av: Evly

Lite dill och färsk gurka i kesella eller keso plus lite vitlök om man vill.

Grönmögelost, Danablue är gott i.

Anmäl
2014-10-23 22:42 #7 av: dufva

3 droppar steviakoncentrat med vaniljsmak Glad

Anmäl
2014-10-24 02:41 #8 av: hemul

#3 Det blir nog inte så jättemycket mer kalorier om du mosar ner lite riktiga bär i kvargen. Eller varför inte räkor? De ger ju mycket smak. Räkor och keso är rätt gott så det borde väl funka med kvarg också.

Anmäl
2014-10-24 02:43 #9 av: hemul

Sorry, jag missade att du nollar kolisarna! Nå, men räkor går ju bra i alla fall! Räkor och gurka skulle jag nog köra i det läget.

Anmäl

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!