Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Svarvade kolhydrater

2014-08-30 01:22 #0 av: maxiq

TV-shopfirman Tvins har inte riktigt fattat det här med kolhydrater... Vilar huvudet i handen

"Älskar du pasta, men vill slippa onödiga kolhydrater och kalorier? Slice-A-Roo är det du söker. Det är en specialdesignad, lättanvänd grönsakssvarv som skivar och strimlar grönsaker och frukt som blir till nyttigare alternativ till pasta. Eller använd den för att använda maträtter av råa ingredienser (raw food) på bara några sekunder. Med Slice-a-Roo kan du göra läckra spaghettirätter av zucchini, morötter, rödbetor, gurka, palsternacka och andra grönsaker"

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2014-08-30 01:44 #1 av: RobinEH

Vad är det de inte har fattat? Listade grönsaker har mycket lägre innehåll av kolhydrater än vanlig pasta. Om individ nu tycker om spagetti etc. men vill hålla nere kolhydratintaget så är ju detta ett bra alternativ. Det finns flertal LCHF-recept som rekommenderar strimlad zucchini etc. som alternativ för pasta.

Anmäl
2014-08-30 10:41 #2 av: maxiq

För mig är alla kolhydrater "onödiga kolhydrater" så jag reagerade på att de ersätter kolhydrater med kolhydrater. Dessutom älskar man kanske inte pasta bara för den strimlade formen (eller någon annan form) och då kanske det inte duger med frukt och grönt.

________________________________________
"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Anmäl
2014-08-30 11:30 #3 av: dufva

Ingen dum ide egentligen

Pasta utan pasta

Det finns en mängd varianter att hitta på nätet också

Dom flesta är billiga små prylar  Lipar

Tex den här typen

Anmäl
2014-08-30 15:31 #4 av: TheresiaW

Tycker då inte att zucchini eller gurka innehåller några onödiga kolhydrater. Zucchini innehåller 3,3 och gurka 1,4 g kh/100 gram. Mycket lchf-vänligt. Och jag äter mycket hellre rödbeta och morot än pasta. Självklart innebär detta en kolhydratreducering oavsett vilken grönsak man väljer. LCHF är low carb inte no carb.

/ Theresia, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2014-08-30 17:04 #5 av: klampan

pasta är ju en av den sämsta sortens kolhydrater så det är väl bara positivt att byta ut det mot grejer som innehåller mycket mindre kolhydrater. Klart man kan byta ut mot helt kolhydratfria saker också men grönsaker måste ju vara rätt okej ändå att äta? Hur många äter BARA fett och protein alltid liksom?

Anmäl
2014-08-31 09:39 #6 av: sussie

Pasta går inte att ersätta, det är något HELT ANNAT att äta grönsaker. Bara att acceptera att pasta går bort om man ska äta LCHF. Lite trist ibland för pasta är gott grönsaker är också gott men kan aldrig ersätta pasta det är ju både smak utseende och konsistens det handlar om.

Anmäl
2014-08-31 09:52 #7 av: klampan

#6 Pasta i sig har ju ingen smak om man inte vräker över ketchup. Det är konsistensen som skiljer. Jag tycker det går jättebra att göra "spagetti" av stekt strimlad vitkål blandannat och jag äter det ofta med köttfärssås.

Anmäl
2014-08-31 12:02 #8 av: Bananpudding

#2 Så du vill egentligen inte äta några kolhydrater? Hur går det?

Anmäl
2014-08-31 23:47 #9 av: Kvothe

#7 Pasta har nog egen smak och konsistens.
Kanske inte direkt torr-makaronerna från willys dränkta i ketschup. Men om du någon gång gjort egen färsk pasta så känner du nog av stora smakskillnader och konsistensskillnader.
Att säga att pasta inte smakar nåt är samma som att säga att bröd inte heller  smakar nåt.  Javisst är det bland det sämsta man kan äta på lchf men fortfarande så har det egensmak.

Anmäl

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!