Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
- Allt om lågkolhydratkost -

Magic bullet coffee/fettkaffe/LCHF kaffe

2014-07-28 19:46 #0 av: smurfis

Jag har länge druckit denna dryck till frukost och för mig fungerar det perfekt på så vis att jag håller mig mätt fram till lunch (ca 6 timmar). Jag brukar ha lite problem att äta rejäl frukost för det liksom tar emot att tugga.

Jag har däremot problem när det blir för mycket smör så jag brukar kunna ta max 10 gram. Tycker annars för mycket av kaffesmaken försvinner. Jag är van att dricka kaffet svart annars.

Kokosfettet tar jag 30 gram. Jag vill gärna få i mig mycket kokosfett då jag tror det är bra för kroppen. Däremot sätter det ju bra fart på magen ibland. Detta tycker jag borde gått över då jag druckit/ätit detta så länge? Hur gör ni ert kaffe? Hur mycket smör resp. kokosfett?

Jag gör kaffet i Nespresso så det blir inte jätte mycket kaffe. ca 1 dl tror jag det är.

Jag är van att dricka svart kaffe annars och min mage brukar tåla just kaffet i sig bra. Däremot är det kanske kombinationen med så mycket fett och kaffet som gör att jag ibland blir nästan sjuk (våldsam diarré/illamående/yrsel).

Ett annat tips är att jag värmer smör och kokosfett lite i micron innan jag mixar det. Då håller sig kaffet varmt längre och jag tycker det är godare. Jag kör med stavmixer och det  fungerar fint! 

Jag dricker alltid ett stort glas vatten till. Det blir ju lite som en fet hinna i munnen och på läpparna Skrattar

Anmäl
2014-07-28 22:01 #1 av: LaRose

Hej Smurfis!

Jag tar c:a 2 msk smör och 1 msk kokosfett. Jag mår också illa varje gång när jag gör detta (sedan ett par år) och får dessutom ont i magen av just kokosfettet. Kanske är jag dum som fortsätter, men man är ju itutad att kokosfettet ska göra så mycket gott i kroppen. Jag gör det kanske högst 1 gång i veckan.

Hur hänger det egentligen ihop det här med att så många mår illa/får ont i magen m m av kokosfettet, samtidigt som det lär vara så himla bra? Finns det någon som VET varför man får ont och mår illa? Det gör ju uppenbarligen någon slags skada?  Visst är det konstigt att så många får biverkningar? Det kanske inte är för människor det är bra..?

Anmäl
2014-07-28 22:42 #2 av: opssk

Använd kokosfettet till att steka med istället funkar perfekt utan illamående, för mig i alla fall...

Anmäl
2014-07-28 22:52 #3 av: smurfis

Jag steker i det också!

Främsta orsaken är att jag håller mig mätt så länge och det går snabbt och smidigt att fixa på morgonen. Enda nackdelen är att jag ibland blir dålig. Det är inte varje dag.

Anmäl
2014-07-29 08:39 #4 av: Suzanne56

Varför använda kokosfett om man mår dåligt av det? Man ska ju njuta av sitt fettkaffe. Själv kör jag med 40-50 gram smör och gärna lite kardemumma. Kokosfettet använder jag då och då i te o till att steka i.

Anmäl
2014-07-29 11:22 #5 av: smurfis

Ja men om jag tar för mycket smör så tycker jag inte det smakar kaffe längre. Då skulle jag behöva öka kaffemängden och hälla i mig en rejäl balja varje morgon Skrattar

Jag kör som sagt med nespresso och jag använder alltid svarta kapseln som är den starkaste. Jag har alltså inte smöret för smakens skull utan för att bli mätt.

Jag ska testa dra ner på mängden kokosfett och se om det blir bättre.

Om jag kunde så skulle jag gärna t ex komplettera och äta ett kokt ägg till eller liknande. Men jag har väldigt svårt att bara äta ägg sådär rätt upp och ner. Äter det gärna ihop med annat men inte bara ägg. Får kväljningar Galen

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.