Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Läst 1165 ggr

Mejerifritt formbröd!

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Letar och letar efter ett ljust formbröd att baka utan grädde eller yoghurt! Vill variera min pooneslimpa med något annat. Dela gärna med er om ni har ett gott mejerifritt recept. Hårdost kan vara ok som ingrediens, jag gillar Åses ostfrallor men dessa går nog ej att tillreda som helt bröd tror jag.   

Är smör ok?

Tänker att t ex detta borde gå fint att tillaga om man byter ut yoghurten mot tjock kokosmjölk.

http://56kilo.se/formfranska-lchf/

/ Theresia, sajtvärd på Allergier iFokus

Smör är helt ok! Har spanat flera gånger på receptet du länkat  men backat pga yoghurten. Tjock kokosmjök kan kanske funka. Ska prova under dagen!

Stort tack för ditt tipps!

pooneslimpa? Utbilda mig.

Bröd går ju  att baka hur veganskt man vill, bara att byta ut smör mot samma gram olja och mejeriprodukter mot veganska alternativ/vatten.

Ett knep för att få brödet att smaka lite mer är att kalljäsa det.

INGEN KAN NOG ÖVERTRÄFFA MITT TÄVLINGSBIDRAG!


#3 Fast vi brukar inte använda jäst i LCHF-recept? Eller hur tänker du?

/ Theresia, sajtvärd på Allergier iFokus

Jäst har jag nog aldrig stött på i ett lchf bröd! Min Poneslimpa innehåller:

10 Ägg
3,0 dl Pofiber
4,0 msk Fiberhusk
1,0 tsk salt
3,0 tsk Bakpulver
1,0 dl Pumpafrön
1,0 dl Solrosfrön
0,5 dl (Hela) Linfrön torkade.

Grader på ugn?

Är det bara blanda o i en form eller nån speciell procedur?

Nu har jag test bakat detta receptet http://56kilo.se/formfranska-lchf/ men bytte ut yoghurten mot mandeldryck, är lite känslig för kokossmak. Alpro har en osötad mandeldryck som innehåller endast endast 0,1 kolh/100 ml. Väldigt fin är denna dryck till mycket faktiskt. Brödet blev verkligen gott och saftigt och jag åt den rostad idag med massor av smör och pålägg.

#6 I "min" poneslimpa där blandar jag ihop först torra ingredienser, vispar sedan upp äggen lätt i en bunke och blandar sedan ner det "torra". Låter degen sedan svälla i 10 min och formar sedan en limpa direkt på ett plåtpapper, det är lätt med en bordskniv och sked. Gräddar sedan limpan i 175 grader ca 50 min.  

Jag har just läst om Adamsbröd! Med gluten. En del hyllar det, andra förkastar det som bluff. Själv får jag leta recept på bröd som INTE smakar omelett! Jag har gjort fröknäckebröd, alldeles för goda och jag äter upp allt på 2 dagar.

Vad är Adamsbröd?

Ogillar också bröd som smakar omelett. bröden som jag bakar smakar absolut inte ägg. Prova! 

#7 Kul att det blev bra! :)

/ Theresia, sajtvärd på Allergier iFokus

Det mesta går väl att baka utan mejerier... man msåte bara veta lite hur man tänker

här finns tänket
http://mariannslchf.se/baka-med-lchf/mejerifri-bakning/

Mariann, medarb Diabetes iFokus Blogg Marianns LCHF Författare: Kakor och desserter med LCHF och Baka med LCHF och Baka matbröd med LCHF 

Adams bröd eller Adams brot är mig veterligen och som jag också använt färdig brödmix med skyhögt protein och lågt kolhydrater. Äts nygräddat eller rostat annars ger proteinet det en konsistens som tcättsvamp.

Beställs från diverse lchf shoppar.

# 11 Dina kunskaper om bakning lyssnar jag givetvis på, stort tack! 

#12 Googlade på Adamsbröd och hittade några low carb  nätbutiker som sålde brödmixen. Såg gott ut men priset var väl högt tycker jag (99 kr).  

Eller kanske strunta i att äta bröd Gapskrattar

Nä nu var jag hemskTyst

# 14 Helt rätt! Periodvis äter jag inget bröd alls men så lessnar jag på ägg till frukost och då blir det  kolhydratsnåla mackor. Hellre nästan rätt en helt fel...

Jag tycker lchf-mackor är bra eftersom det är ett enkelt sätt att få i sig mycket fett - man brer på massa smör. :)

/ Theresia, sajtvärd på Allergier iFokus

Jag dricker fettkaffe på morgonen, tycker det är perfekt, går fort att göra och förtära, är mycket fett, och lägger sig som bomull i magen ända fram till lunchGlad

Önskar så att jag tyckte om fettkaffe! Men tycker att smaken är så besk och äcklig. Vilket egentligen är ganska märkligt då jag är en stor kaffedrickare. :-)

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!

Mer på iFokus

Skriv inlägg Sök på sajten

Senaste inläggen

Äldre inlägg »

Aktuellt just nu

- Allt om lågkolhydratkost -

- Medlemmar -

- Medlemmar - var bor ni?

- Off topic - (OT)

- Om sajten -

- Utmaningen -

- Vi som vill nolla kolhydraterna -

Boktips

Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman

Frågelåda - MinMat

Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt

Hälsa

Hälsovinster

LCHF för vegeterianer

LCHF - Problem

LCHF för barn

LCHF för bäbisverkstan

LCHF för nybörjare

Länkar - Föredrag

Länkar - Radio/TV

Länkar - tidningar/hemsidor

Mat - Billiga ingredienser

Mat - Jag behöver måltidstips

Mat - Livsmedel

Mat - Livsmedel - Matfett

Mat - På stan, hur gör jag?

Mat - Recept att laga hemma

Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter

Mat - Recept på färsrätter

Mat - Recept på fågelrätter

Mat - Recept på kötträtter

Mat - Recept på soppor & såser

Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm

Motion & träning

Vi som har autoimmuna sjukdomar

Vi som har diabetes

Vi som har huvudvärk/migrän

Vi som har högt/lågt blodtryck

Vi som har koncentrationssvårigheter

Vi som har mag/tarm-besvär

Vi som har/har haft fibromyalgi

Vi som röker/har rökt

Vi som vill gå ner i vikt

Vi som vill gå upp i vikt

Vi som är beroende

Vi som är gbp-opererade och äter LCHF

dr Annika Dahlqvist

Övrigt

Andra iFokus-sajter