Annons:
Etikettmat-recept-på-bröd-och-brödbaserade-rätter
Läst 8454 ggr
annamanna
2014-04-11 10:29

Mejerifritt formbröd!

Letar och letar efter ett ljust formbröd att baka utan grädde eller yoghurt! Vill variera min pooneslimpa med något annat. Dela gärna med er om ni har ett gott mejerifritt recept. Hårdost kan vara ok som ingrediens, jag gillar Åses ostfrallor men dessa går nog ej att tillreda som helt bröd tror jag.

Annons:
OlgaMaria
2014-04-11 10:34
#1

Är smör ok?

Tänker att t ex detta borde gå fint att tillaga om man byter ut yoghurten mot tjock kokosmjölk.

http://56kilo.se/formfranska-lchf/

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

annamanna
2014-04-11 10:40
#2

Smör är helt ok! Har spanat flera gånger på receptet du länkat  men backat pga yoghurten. Tjock kokosmjök kan kanske funka. Ska prova under dagen!

Stort tack för ditt tipps!

VildaVittra
2014-04-11 10:43
#3

pooneslimpa? Utbilda mig.

Bröd går ju  att baka hur veganskt man vill, bara att byta ut smör mot samma gram olja och mejeriprodukter mot veganska alternativ/vatten.

Ett knep för att få brödet att smaka lite mer är att kalljäsa det.

Hur förberedd är du egentligen för krig, arbetslöshet, bränder eller sjukdom? Läs mer på Prepping iFokus

OlgaMaria
2014-04-11 10:48
#4

#3 Fast vi brukar inte använda jäst i LCHF-recept? Eller hur tänker du?

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

annamanna
2014-04-11 10:54
#5

Jäst har jag nog aldrig stött på i ett lchf bröd! Min Poneslimpa innehåller:

10 Ägg
3,0 dl Pofiber
4,0 msk Fiberhusk
1,0 tsk salt
3,0 tsk Bakpulver
1,0 dl Pumpafrön
1,0 dl Solrosfrön
0,5 dl (Hela) Linfrön torkade.

Mozzarellan
2014-04-11 11:39
#6

Grader på ugn? Är det bara blanda o i en form eller nån speciell procedur?

Annons:
annamanna
2014-04-12 12:20
#7

Nu har jag test bakat detta receptet http://56kilo.se/formfranska-lchf/ men bytte ut yoghurten mot mandeldryck, är lite känslig för kokossmak. Alpro har en osötad mandeldryck som innehåller endast endast 0,1 kolh/100 ml. Väldigt fin är denna dryck till mycket faktiskt. Brödet blev verkligen gott och saftigt och jag åt den rostad idag med massor av smör och pålägg.

#6 I "min" poneslimpa där blandar jag ihop först torra ingredienser, vispar sedan upp äggen lätt i en bunke och blandar sedan ner det "torra". Låter degen sedan svälla i 10 min och formar sedan en limpa direkt på ett plåtpapper, det är lätt med en bordskniv och sked. Gräddar sedan limpan i 175 grader ca 50 min.

helvete
2014-04-12 12:55
#8

Jag har just läst om Adamsbröd! Med gluten. En del hyllar det, andra förkastar det som bluff. Själv får jag leta recept på bröd som INTE smakar omelett! Jag har gjort fröknäckebröd, alldeles för goda och jag äter upp allt på 2 dagar.

annamanna
2014-04-12 13:40
#9

Vad är Adamsbröd?

Ogillar också bröd som smakar omelett. bröden som jag bakar smakar absolut inte ägg. Prova!

OlgaMaria
2014-04-12 14:48
#10

#7 Kul att det blev bra! :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Marianns LCHF Mat & bak
2014-04-13 13:13
#11

Det mesta går väl att baka utan mejerier… man msåte bara veta lite hur man tänker här finns tänket http://mariannslchf.se/baka-med-lchf/mejerifri-bakning/

Kvothe
2014-04-13 15:33
#12

Adams bröd eller Adams brot är mig veterligen och som jag också använt färdig brödmix med skyhögt protein och lågt kolhydrater. Äts nygräddat eller rostat annars ger proteinet det en konsistens som tcättsvamp. Beställs från diverse lchf shoppar.

annamanna
2014-04-13 17:58
#13

# 11 Dina kunskaper om bakning lyssnar jag givetvis på, stort tack! 

#12 Googlade på Adamsbröd och hittade några low carb  nätbutiker som sålde brödmixen. Såg gott ut men priset var väl högt tycker jag (99 kr).

Annons:
Allamanda
2014-04-13 19:06
#14

Eller kanske strunta i att äta bröd 😂

Nä nu var jag hemsk🤐

annamanna
2014-04-13 22:36
#15

# 14 Helt rätt! Periodvis äter jag inget bröd alls men så lessnar jag på ägg till frukost och då blir det  kolhydratsnåla mackor. Hellre nästan rätt en helt fel…

OlgaMaria
2014-04-14 08:53
#16

Jag tycker lchf-mackor är bra eftersom det är ett enkelt sätt att få i sig mycket fett - man brer på massa smör. :)

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Allamanda
2014-04-14 21:01
#17

Jag dricker fettkaffe på morgonen, tycker det är perfekt, går fort att göra och förtära, är mycket fett, och lägger sig som bomull i magen ända fram till lunch🙂

annamanna
2014-04-15 21:19
#18

Önskar så att jag tyckte om fettkaffe! Men tycker att smaken är så besk och äcklig. Vilket egentligen är ganska märkligt då jag är en stor kaffedrickare. :-)

Malinhell
2014-04-16 11:31
#19

Vad tycker ni om LCHF-klubbens brödmix? Bakade häromdagen men tycker det har en bi-smak av något jag inte kan identifiera som man försökt dölja med fänkål i brödet. Sedan är ju priset väldigt högt

Upp till toppen
Annons: