Annons:
Etikettmat-recept-på-färsrätter
Läst 7754 ggr
Eva Berg
2013-06-19 15:47

Lös vildsvinsfärs?

Hejsan.

Jag och min man har fått förmånen att köpa vildsvinskött. Tyvärr blev den mesta delen i form av färs, riktigt lös färs dessutom. Eftersom jag inte vill blanda ströbröd i den så undrar jag: Vad tar jag istället som gör att färsen blir tillräckligt fast att göra burgare av?

Tack på förhand, Eva

Annons:
Sindri
2013-06-19 16:59
#1

Pofiber, mandelmjöl, psyllium. Jag tror att vildsvinsfärsen är rätt mager så jag skulle försöka få med ett ägg eller lite grädde också.

ashe
2013-06-19 17:11
#2

Provstek! Smaksätt med salt och peppar och lägg kluttar om ca 1-2 msk  i stekpannan och stek som små platta köttbullar. Kanske är det ok som det är.

Jag brukar blanda i redix i älgfärsen. (konjakrot, köpt på någon LCHF-affär på nätet) Behövs bara lite lite, ca 1/2 tsk till ett kg. Jag strör det över bara. Men älgfärsen är ju snarare torr och jag blandar med vatten eller grädde också.

Ett ägg eller två kan göra att smeten håller ihop bättre när du steker.

Jag skulle testa med 2 ägg och hälla i en sockerkaksform och grädda som köttfärslimpa.

Läge för lite experiment!

Upp till toppen
Annons: