Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Kvinnor som inte går ner i vikt

2012-06-12 07:52 #0 av: Internettan

Det finns ju en del, särskilt kvinnor, som inte går ner i vikt hur de än gör. I alla fall inte om de inte svälter sig eller på annat vis måste plåga sig. Häromdagen läste jag i en tråd här inne (kommer inte ihåg vilken eller vem som skrev) om östrogendominans och jag följde en länk till en sajt som handlade om naturligt progesteron. Tydligen är det så att det är vanligt att ha brist på progesteron och att detta ger en massa besvär, både för yngre kvinnor men även för de som är i klimakteriet och långt efter det.

Något av det som nämns är just att det är svårt att gå ner i vikt om man har för mycket östrogen i förhållande till progesteron. Jag fattar det som att detta även kan vara ett problem när man är äldre och östrogennivåerna gått ner.

Tydligen är det här med naturligt progesteron något som blivit "populärt" och som det talats en del om i bl a program som Oprah Winfrey mm. Det var helt nytt för mig men väldigt intressant. (I mitt fall handlar det inte om vikten utan mer om PMS och annat.)

Mycket intressant läsning för den intresserade:

http://www.hormoni.se/start.php

Här finns den kräm som säljs och som innehåller naturligt progesteron. Har beställt själv och ska pröva.

 

Anmäl
2015-06-30 20:27 #1 av: pimmeli

Jag är kvinna 27 år som misstänker en obalans i mitt hormonsystem.
Har väldigt symtom som:
tunt hår på hjässan, man ser liksom rakt igenom.
Är Trött nästan jämt.
Sover dåligt
Dålig hy, finnar i ansikte och på ryggen
Nedstämdhet
Och har otroligt svårt att gå ner i vikt hur jag än sliter

Jag har nu börjat använda Progester All. Har smörjt mig i ca en vecka nu, men känner väl ingen skillnad än.
Känner mig väl lite svullen, men det kanske är så i början?

Skulle vara spännande och höra om fler har samma problem som mig och som kanske fått hjälp av just krämen.
Anmäl
2015-07-01 12:02 #2 av: OlgaMaria

Jag har hört om många som gått upp i vikt i början då de börjat smöra med progesteron, men förhoppningsvis ska det rätta till sig efter hand.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.