Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept att laga hemma

Tips på tillbehör till kött & fågel

2012-02-07 18:27 #0 av: davidz

Undrar vad ni har till era köttbitar med mera? Börjar bli mätt på blomkålsmos, rättika, sparris med mera... Snälla ge mig tips!

Anmäl
2012-02-07 18:56 #1 av: JMW

Ostgratinerade blomkålsbuketter, smörstekta små blomkålsbuketter, coleslaw, strimlad stekt vitkål, sallad m t ex fetaost och avokado.

Anmäl
2012-02-07 22:35 #2 av: opssk

Har du provat riva blomkål och steka det? Ibland bara några skivor gurka...blir mindre o mindre tillbehör för mig...

Anmäl
2012-02-07 22:56 #3 av: Lintu

Förutom diverse grönsaker: en god sås eller röra, tzatsiki tillexempel. Tärnad fetaost eller mozzarela, stekt lök, vitlöks/kryddsmör.. :)

Anmäl
2012-02-07 23:00 #4 av: aussiemia

Ofta äter vi bara kött med sås eller kryddsmör.

Smör/gräddstuvad svamp med vitlök är en favorit här.

Stekt broccoli på samma sätt.

 

 

Anmäl
2012-02-07 23:25 #5 av: Margareta

Vi wokar purjo, grön paprika och bambuskott i kokosfett och tillsätter sen olika smaksättningar bereonde på dagsformen. Just nu grön currypasta.

Som kött använder vi fläsk, kyckling eller något annat också beroende på dagsform. Räkor fungerar bra till chili/vitlök.

På slutet tillsätter jag den feta kokosgrädden.

Det blir lite thaikänsla över det hela och helt mejerifritt för den som önskar ha det så.

http://kolhydrater.ifokus.se/articles/4d7177e5b9cb462227084b6b-bambuskott

 

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2012-02-08 08:48 #6 av: davidz

Lite nytt tackar tackar!
Tyvärr mycket samma som jag äter oxå.

Finns det någon som sitter på en gratäng eller grönsaksbiff eller annat mumma man kan ha till kött och sås? Tungan ute

Anmäl
2012-02-08 09:06 #7 av: JMW

Konstigt att kolhydratätarna aldrig tröttnar på att jämt äta ris, pasta och potatis som tillbehör. Inte mycket variation där inte. Flört

Anmäl
2012-02-08 09:47 #8 av: Carolinalovetobias

stekta grönaker e ju underbart.. Kanske som du har marinerat innan du steker det? eller ringlar över marinad å in i ugnen =) *mumma* Mina favorit grönsaker är: champ, lite rödlök, zucchini, baljväxter, fänkål, paprika =)

Marinaden kanske består av:

  • 6 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar

    Mixas med stavmixer =)

 

Anmäl
2012-02-08 15:53 #9 av: chrand

Surkål är jättegott till fläskkött.

Anmäl
2012-02-08 17:20 #10 av: Henkez

Stekt sidfläsk med sidfläsk är jättegott.

Anmäl
2012-02-08 17:34 #11 av: misty09

#6 Mariann har en blomkålsgratäng som vi tycker är supergod. Den kanske kan smaka?

 

http://mariannslchf.se/marianns-blomkalsgratang/

Anmäl
2012-02-08 17:40 #12 av: kaffemoster

Jag gör ofta en låda. I botten lägger jag kokt broccoli, tärnad kokt rättika eller tärnad smörfräst squash. Krydda med lite örtsalt. Strö över 1-2 dl riven ost eller 4 msk keso. Häll över en äggstanning på 4 ägg, 2 dl grädde plus lite salt och peppar. Grädda i 200 grader ca 40 min.

Broccolimos kan man göra på samma sätt som blomkålsmos, fast då brukar jag ta crème fraiche i stället för grädde.

Anmäl
2012-02-08 19:09 #13 av: MsSandra

Utan att ha läst alla andra bra förslag du fått, så utgår jag från mig själv bara när jag nämner sådant jag gillar!

Ugnsgratinerade auberginsskivor med getost (eller annan ost), smörstekta squashskivor med salt o peppar.. broccoligratäng (hutlöst gott).. blomkålsgratäng (även här kan man "hotta upp" den med typ ädelost i om man vill..).. fetaostsallad.. finstrimlad vit/rödkål (savoykål).. antingen smörstekt eller gräddstuvad.. även buljong kan man ha ner lite i när man smörsteker/stuvar.. blir också gott!..

I övrigt har jag funderat på att prova göra någon slags grönsaksfylld pannkaka/crepe som tillbehör..

Hoppas du hittar nått gott..
Ha en trevlig kväller,

Anmäl
2012-02-08 19:35 #14 av: misty09

Smörstekt vitkål och fläsk...mums!

 

Anmäl
2012-06-03 14:43 #15 av: Benny1

Haloumigratäng är ett hett tipsGlad

4 port.

2 haloumi
1 dl creme fraiche
2 dl grädde

Skiva Haloumi och lägg i ugnsform, rör ihop creme fraiche och grädde och häll över. Grädda i 200 grader c:a 20 minuter.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.