Mat - Recept att laga hemma Läst 3236 ggr

Aubergine - recept para LCHF

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

har just skivat tva aubergine och hallt over salt, for att ta bort det bittra, nu slar det mig plotsligt att jag inte har nagot recept och garna skulle vilja veta hur ni, som skriver och tycker till har, lagar till denna goda gronsak. Sag till om den inte passar till varan kost. Men jag kan tanka mig med mycket riven ost etc.

LivsmedelMgdkcalProtFettKolh
Aubergine10021,001,100,103,80

Aubergine är ett bra komplement för den som håller sig under 5% kolhydrater.
Den kan innehålla spår av stärkelse, men det skulle i så fall vara oerhört lite, så de flesta märker nog inte av det alls.

Själv försöker jag hålla mig under 3%, men jag använder aubergine när vi lagar mat åt gäster och då ofta som bas till moussaka tex. Jag varvar med köttfärs och ostsås och ställer i ugnen. (Har inget recept, chansar bara lite...)
Annars är den helt ok bara i köttfärssås tycker jag.

 

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Saivas moussaka har jag gjort flera gånger och alla hemma tycker att den är jättegod. Finns bland recepten

//Karin

Sajtvärd på Diabetes.ifokus

Jag skivar den i centimetertjocka skivor och steker i mycket smör. När de är genomstekta på ena sidan vänder jag dem. Häll i en skvätt vispgrädde och låt det bli fet och krämig sås. Enkelt, snabbt och passar till en stekt fläskkotlett. Gott!

/Lillianna 

Med hjälp av Gitsan´s recept här på forumet gjordes det i mitt kök en alldeles underbar Moussaka. Nyfiken? Kika in på min matblogg....

Airam1, jag saltade skivorna, for att vattnet eller det beska ska komma ur, men nu har jag last ditt recept sa nasta gang slipper jag  det besvaret och gor som du gjort. Vet du varfor man har pa salt? Jag tog ingen kottfors, tankte gora Gitsans schweizerfars imorgon. Jag tog istallet nagra skedar av kycklinglevermoussen, over forsta lagret aubergineskivor, strodde over riven mozzarella, mer skivor aubergine lite tomatpuré och oregano. Tackte med riven mozzarella och gratinerade. Gott!

Liliana, jattebra tips for att gora en god sas och det verkar enkelt ocksa!

Navarro - Man brukar rekommendera att vattna ur aubergin med salt just därför att det drar ur vätska. Så in i bomben blöta tycker inte jag att de är att jag måste.

Din aubergingratäng verkar fantastikt god!

Det ar den och kycklinglevermoussen ar fantastisk!

 

Om det är den kycklinglevermoussen jag skrev in häromdagen förstår jag om Du är lyrisk navarro, det är alla som smakat den...

(Om de gillar lever vill säga, alla gör inte det dessvärre...)

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Igår när familjen åt toast så gjorde jag en variant med aubergine.

Jag skar fyra skivor på snedden,så dom blev större, stekte dom i rejält med smör. Sen la jag en skiva skink, en klick vitlöksost, några skivor vanlig ost  och kryddor på två av skivorna, la ihop dom två och två och lät osten smälta ner..Det blev fantastiskt gott!

Copia, det skall jag prova snart. Jag hara gjort med squash nagot liknande, tva skivor med vitloksost emellan.

navarro! Det är kanonbra att använda istället för brödbotten till varm "macka " eller "pizza" oxå, jag lägger skivor på plåten brevid brödet och fyller på med allsköns gott..Det känns inte som om man avstår från någonting ,när man kombinerar och ersätter brödet med annat, tvärt om!!

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!

Mer på iFokus

Skriv inlägg Sök på sajten

Senaste inläggen

Äldre inlägg »

Aktuellt just nu

- Allt om lågkolhydratkost -

- Medlemmar -

- Medlemmar - var bor ni?

- Off topic - (OT)

- Om sajten -

- Utmaningen -

- Vi som vill nolla kolhydraterna -

Boktips

Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman

Frågelåda - MinMat

Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt

Hälsa

Hälsovinster

LCHF för vegeterianer

LCHF - Problem

LCHF för barn

LCHF för bäbisverkstan

LCHF för nybörjare

Länkar - Föredrag

Länkar - Radio/TV

Länkar - tidningar/hemsidor

Mat - Billiga ingredienser

Mat - Jag behöver måltidstips

Mat - Livsmedel

Mat - Livsmedel - Matfett

Mat - På stan, hur gör jag?

Mat - Recept att laga hemma

Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter

Mat - Recept på färsrätter

Mat - Recept på fågelrätter

Mat - Recept på kötträtter

Mat - Recept på soppor & såser

Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm

Motion & träning

Vi som har autoimmuna sjukdomar

Vi som har diabetes

Vi som har huvudvärk/migrän

Vi som har högt/lågt blodtryck

Vi som har koncentrationssvårigheter

Vi som har mag/tarm-besvär

Vi som har/har haft fibromyalgi

Vi som röker/har rökt

Vi som vill gå ner i vikt

Vi som vill gå upp i vikt

Vi som är beroende

Vi som är gbp-opererade och äter LCHF

dr Annika Dahlqvist

Övrigt

Andra iFokus-sajter