Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Läst 2385 ggr

Utslag i ansiktet

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Nu har jag käkat LCHF sedan första januari. Det går bra vikt- och matmässigt, men har nu fåt en massa utslag i ansiktet, främst runt näsan. De är ungefär som finnar. Hur kommer detta sig? Förra gången jag åt såhär minskade mina utslag, men den här gången känns det som om huden blivit sämre. Kan jag göra något rent kostmässigt eller ska jag ta till medel?

Det har säker med omställningen att göra. Vänta med att ta till grövre artilleri som läkemedel o dyl.

Jag tror huden rensar ut sig på dig.

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Har haft problem m hormonfinnar men det har lugnat sig nu när jag gått in i klimakteriet. Har fått samma symptom i hårbotten nu denna v...tänkte att det har m kostomlägget att göra. Jag tror att du ska avvakta ett tag. Jag blev hjälpt m mina fettdepåer i ansiktet...feta ställen i ett i övrigt torrt ansikte...av aloe vera-produkter från Forever Living Products. Finns säkert andra liknande företag men detta är vad jag har provat.

Har ganska så torr hud som flagnar en del o så en del "fettdepåer"...tinningar o strax nedanför mungiporna speciellt. Om jag tvättar mig m deras tvål håller det sig riktigt bra. Om jag är duktig använder jag deras peeling 1 ggn/v + en ansiktsmask o himmel så fräsch jag känner mig efteråt. Inte det minsta torr el stram utan enbart ren o fräsch. Lite gelly som ansiktskräm o det känns som om 50% av rynkorna försvinner...alltid kul att känna sig lite yngre!

Skulle nog också råda att ge det lite tid. De flesta verkar tycka finnar och liknande blir bättre i längden på LCHF...

Hmm, nu har jag ätit LCHF sedan 1 jan och upplever fortfarande att jag får mer utslag i ansiktet, främst runt munnen och hakan. Fortfarande huden som rensar? Lite irriterande är det allt!

Annars har jag upplevt en förbättring vad gäller behåring i ansiktet. Har sedan jag började med p-piller upplevt att jag fått mer behåring, men det verkar ha gått ned nu. Eller så är jag bara tokig! ; )

Skulle nog gissa att en utrensning kan pågå bra mycket längre än dryga tre veckor (ett par månader???) men det har antagligen korseett bättre koll på, får se om hon ser detta...Flört

Nja....jag tror mer på ändrade hormonbalanser. Verkar som om en kolhydratbaserad kost ibland ger felaktiga nivåer av vissa hormon....när man sedan byter kost så normaliseras dessa (förhoppningsvis) och själva hormonförrändringen kan då ge finnar och utslag den första tiden.

Mmm, misstänkte att det kunde vara så. Jaja, huvudsaken är ju ändå att man mår bra!

jag ser och hör!

Området som du berättar om tolkar jag som att det är magsäckens zon som ger utslag. Det tar lite tid för kroppen att laga sig och utrensingsbesvär i huden kan gå snabbt över och det kan hålla på i månader. Ha förtröstan och använd inte starka produkter för då blir det etter värre eftersom huden önskar balansera sig. Vill du tvätta dig med något så använd milda naturkosmetiska rengöringsprodukter eller helt enkelt kallpressad ekologisk olivolja. Den rekommendationen är nog mitt andra namn nu, Fru Olivolja, men sanningen är att olivolja till huden är fantastiskt.

huden har en omsättning på ca 28 dagar så minst en månad får man räkna med att utslag kan finnas men tre månader brukar jag säga att lättare åkommor försvinner på. Utrensning-läkning-normalisering

Årets LCHF-camping i Säffle är 17-19 juli.

Läs mer här!

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!

Mer på iFokus

Skriv inlägg Sök på sajten

Senaste inläggen

Äldre inlägg »

Aktuellt just nu

- Allt om lågkolhydratkost -

- Medlemmar -

- Medlemmar - var bor ni?

- Off topic - (OT)

- Om sajten -

- Utmaningen -

- Vi som vill nolla kolhydraterna -

Boktips

Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman

Frågelåda - MinMat

Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt

Hälsa

Hälsovinster

LCHF för vegeterianer

LCHF - Problem

LCHF för barn

LCHF för bäbisverkstan

LCHF för nybörjare

Länkar - Föredrag

Länkar - Radio/TV

Länkar - tidningar/hemsidor

Mat - Billiga ingredienser

Mat - Jag behöver måltidstips

Mat - Livsmedel

Mat - Livsmedel - Matfett

Mat - På stan, hur gör jag?

Mat - Recept att laga hemma

Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter

Mat - Recept på färsrätter

Mat - Recept på fågelrätter

Mat - Recept på kötträtter

Mat - Recept på soppor & såser

Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm

Motion & träning

Vi som har autoimmuna sjukdomar

Vi som har diabetes

Vi som har huvudvärk/migrän

Vi som har högt/lågt blodtryck

Vi som har koncentrationssvårigheter

Vi som har mag/tarm-besvär

Vi som har/har haft fibromyalgi

Vi som röker/har rökt

Vi som vill gå ner i vikt

Vi som vill gå upp i vikt

Vi som är beroende

Vi som är gbp-opererade och äter LCHF

dr Annika Dahlqvist

Övrigt

Andra iFokus-sajter