Annons:
Etikettmat-livsmedel
Läst 15544 ggr
Ulf-S
2008-03-29 20:24

Lakanto - OK sötningsmedel?

Lakanto är ett sötningsmedel som påstås vara naturligt och superbra. Självklart är det inte så pass naturligt att man hittar det rent i naturen, men i alla fall…

Det består av erytritol och extrakt av Luo han guo.

Vad tror ni, kan det här faktiskt vara ett oskadligt sötningsmedel? En bra grej är att det inte är lika laxerande som de flesta sockeralkoholer…

Annons:
Jennix
2008-03-29 21:08
#1

Har aldrig hört talas om…

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Wildrat
2008-03-29 21:21
#2

Det verkar vara japanskt och där är väl konstgjorda sötningsmedel förbjudna så de har nog många naturliga(re) alternativ. Det låter bra men jag vet inte.

Jennix
2008-03-31 17:57
#3

Nån som vet nåt mer?

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

blodtopp
2008-04-01 00:22
#4

Hittade det här: Body Ecology Diet. Som det står långt ner på sidan anser de att lakanto är bättre att använda än stevia när det gäller bakning, men att de inte vill byta ut stevian för att de kommit på nåt nytt.
  Det stod en massa på den sidan i alla fall, men jag skummade bara igenom den. Kanske nån annan orkar läsa allt ordentligt ;o)

Ulf-S
2008-04-03 22:47
#5

Nu har jag provat Lakanto. Jag köpte lite jordgubbar och vispade 2 dl grädde med lite vaniljextrakt och ungefär en halv matsked Lakanto: smakade precis som med socker, ingen märklig bismak alls! Måste prova göra glass, glass utan något slags sötningsmedel funkar liksom inte… Visst kan man ta en gnutta honung, men funkar det här så är det toppen!

Jag kände inte heller att jag fick något sug eller påverkan på magen, så för mig funkar det i alla fall!

 Glad

MimLan
2008-04-03 22:49
#6

Var köpte du det?

Annons:
Ulf-S
2008-04-03 22:52
#7

MimLan, jag beställde lite andra grejer från red23 och passade på att köpa en liten förpackning för att testa. Vet inte om det finns i Sverige än?

magma
2008-04-04 00:50
#8

Det låter ju onekligen nästan för bra för att vara sant… Samtidigt så är det sockerråttan i mig som talar, så jag vet att jag borde slå dövörat till!Flört Men som sagt, vid festliga tillfällen så kan det ju vara bra att ha. Ska kika på din länk, tack för tipset!

clajo
2008-04-04 00:56
#9

Det kanske finns bland hyllorna i de asiatiska matbutikerna?

Jag skall i alla fall leta!

magma
2008-04-04 01:17
#10

Det kan ju vara värt att kolla! Jag som inte äger ett VISA-kort (eller liknande)  kan tydligen inte beställa från red23, annars hade jag provat en förpackning.

MimLan
2008-04-04 08:15
#11

#7 Som clajo nämner skall jag nog se om inte affärerna i stan har det, eller vill ta hem det. Det låter ju onekligen som en bra grej.

clajo
2008-04-04 11:31
#12

Jag har länge funderat på stevia, men jag tycker det verkar krångligt att beställa och dessutom dyrt. Många tycker ju också att det har en bismak - och då blir det ju ännu dyrare om man måste kasta det…

Om detta nu också är både naturligt och sockerfritt och dessutom smakar socker, så är det ju jättebra! Tack för tipset, Ulf_S!

Qamilla
2008-04-04 11:38
#13

Ja, det här känns bättre än Stevia. Hade tänkt be en kompis köpa lite Stevia åt mig när han åker till USA men jag tror jag provar detta istället. Jag är känslig för "knepiga" smaker. Skrattande

Annons:
Pralinessan
2008-04-09 20:27
#14

Idag har mitt Lakanto kommit! Jag är helt lyrisk över detta underverk. Det ser ut som socker, luktar som råsocker och smakar precis som socker. Hurra!

vanillalatte
2008-04-09 20:49
#15

    Hur mycket gick frakten på?

Loria
2008-04-09 20:54
#16

hur lång hållbarhet är det på dem?

Medlem
2008-04-09 23:53
#17

Undrar som #15

Lynxx
2008-04-10 00:10
#18

Ska skicka efter & testa åxå. Flört

Pralinessan
2008-04-10 13:20
#19

Ursäkta att jag inte svarat förrän nu. Det har ju varit lite problem med sajten.

Jag beställde ett litet paket på 250g. Vågade mig inte på något större. Produkten gick på £7.99 och frakten på £9.00 vilket blir ca 205 kr. Det är naturligtvis svindyrt i jämförelse med vanligt socker. Men man kan ju vara ett gäng som går ihop och köper…

Jag handlade av red23 och det tog 5 dagar mellan order och leverans. Hållbarheten vet jag tyvärr inte.

Jag drack te igår kväll och lakantot löste sig perfekt. Ska se sedan hur det går att baka på det.

MaMaMade
2008-04-10 14:27
#20

Jätteintressant!

Tänk på att pkt utifrån lätt fastnar i tullen om summan överstiger 300 kr. Under så kan man ha tur o slippa avgifterna.

/Fattig 3-barnsmor

Annons:
andreas0
2008-04-10 15:24
#21

Om det både luktar, ser ut och smakar som socker, är ni säkra på att det inte är socker dom säljer till er, med annan etikett? Räcka ut tungan

Skämt åsido, varför skulle detta vara bättre än andra sötningsmedel? Är det bara för att det inte har en lika stark laxerande effekt? Det är ju ändå sockeralkoholer det rör sig om.

Pralinessan
2008-04-10 18:22
#22

Ha, ha. Det kanske är världens aprilskämt.

Min sambo tycker att det luktar lite örtigare än vanligt socker så jag får väl hoppas att jag inte har gått på en blåsning.Förvånad

Varför skulle detta vara bättre än annat sötningsmedel? Bra fråga. Svaret för min del är att jag vill kunna söta utan bismaker. Jag har stevia hemma men använder det väldigt sällan för att jag inte gillar bismaken och jag har canderel som innehåller aspatam vilket inte är så kul att använda heller. Jag har försökt att söka efter risker med lakanto men kan inte finna något. När sukralos kom ut till markanden var det svaret på mångas drömmar att kunna söta med naturlig smak, men det kommer ju larmrapporter om det nu. Vem vet vad som kommer om lakanto om ett tag.

hoynala
2008-04-11 18:46
#23

Har funnits över 10 år i Japan, där ALLA andra sötningsmedel är förbjudna…

Wildrat
2008-04-11 19:07
#24

#23 Inte alla andra väl utan alla konstgjorda? Har för mig de använder stevia…

Lisabet
2008-04-11 19:36
#25

#20 Vi har tullfritt inom EU, och red23 är baserat i England så någon tull åker man inte på. Det kan bli dyrt ändå.

yvispyvis
2008-04-11 19:50
#26

Jag beställde fen 250g påse från red23 igår. Ska bli spännande att se hur det smakar.

MaMaMade
2008-04-11 20:20
#27

#25 *Ooops*! Trodde det var USA, sorry!  Generad

Annons:
Lynxx
2008-04-11 20:53
#28

Ja tillskrev Cayote

(som säljer Stevia)…i detta ärende & frågade om de är intresserade att ta hem Lakanto till förs. i Sverige.

Cayote
Box 284
441 26 Alingsås
Telefon: +46 763 - 47 78 75 

Deras svar:

Tack så jättemycket för tipset!
Vi ska se om vi inte kan börja ta in och sälja det.

MvH Cayote

--------- 

Så det kanske finns hopp om att kunna köpa det här hemma  så småningom Flört

MimLan
2008-04-11 20:55
#29

Okej, jag har oxå köpt nu. :) Det spelar ingen roll att det kostar lite, det gör att jag kan fixa lite piff där sötning krävs. Och hur man än ser på saken kommer jag inte att ha utrymme för riktigt socker på väldigt lång tid.

Pralinessan
2008-04-11 21:02
#30

Ett tips: Jag surfade runt på ämnet erytritol och hittade följande svenska bolag, AB Mindresukker i Strömstad, som säljer en produkt som heter Sukrin. Lakanto innehåller ju till största delen erytritol och Sukrin är rent sådant. Detta ska jag pröva när de får hem produkten igen. Jag är som jag skrev tidigare störtnöjd med Lakantot och hoppas att Sukrin är lika bra eftersom det blir mycket billigare.

Lynxx
2008-04-11 22:13
#31

Bra! - den som söker finner Fundersam

hoynala
2008-04-11 22:39
#32

Intressant, jag skall också beställa Sukrin och testa… :-)

MeMyselfandI
2008-04-11 23:07
#33

Jag ockå! (…och en glassmaskin…)
Tack för tipset!

En liten fundering… AB Mindresukker är ett svensk företag - varför heter de inte AB Mindresocker och skriver på svenska på hemsidan? Varför riktar de sig bara(mest) emot norska kunder?

magma
2008-04-13 00:33
#34

Vad gäller Sukrin så står det såhär om det:

Næringsinnhold

per 100 g

Energi

0 kcal

Protein

0 g

Karbohydrater totalt

100 g

- herav sukker

0 g

- herav sukkeralkoholer

100 g

Fett

0 g

Jag blir lite misstänksam när det står 100% sockeralkoholer?

Annons:
MaMaMade
2008-04-13 00:39
#35

Ja, det lät nästan för bra för att vara sant…

hoynala
2008-04-13 01:32
#36

Skall vara exakt samma som Japanska Lakanto.

Har 0 GI mm…

 http://www.sukrin.no/hvorfor.html

Har beställt, återkommer efter test :-)

hoynala
2008-04-13 01:42
#37

Hittade detta svar i min mail (från tillverkaren)

Frågade om skillnaden mellan Lakanto och Sukrin.

"Vi har faktisk testet ut Lakanto, den består av Erythritol (samme som Sukrin) blandet med Lo Han Guo-ekstrakt (Momordicae fructus), for å gjøre den søtere. Smaken på Lakanto er ikke så ren som Erythritol, den har litt ettersmak (ikke så ulikt Stevia). Uansett er ikke Lo Han Guo-ekstrakt tillatt i EU.. "

 Ja det var nästan samma, kanske bättre? :-)

mjanner
2008-04-13 01:46
#38

ja, men hur funkar det där egentligen? 0% energi och 100% kolhydrater? Blir det noll gånger 100? Jag fattar inget.

greensis
2008-04-13 01:54
#39

#38 Kroppen kan inte bryta ned alla sorters kolhydrater. Fibrer, tex, är också kolhydrater.Glad

Fabricati diem, pvnc!

hoynala
2008-04-13 01:54
#40

Enligt lab test påverkar detta ej blodsocker/insulin, vilket är viktigast… (noll GI) 

För mer infor: (finns även frågor och svar)
http://www.sukrin.no/hva.html

hoynala
2008-04-13 02:08
#41

Lite info om Erythritol (ämnet i Sukrin)

http://en.wikipedia.org/wiki/Erythritol

Annons:
andreas0
2008-04-15 15:47
#42

En del sockeralkohler kan kroppen inte använda som energi, men däremot så kan dom ha andra effekter, till exempel så kan dom ge en stark laxerande effekt. Därför det varnas om det på en del produkter, t.ex. halstablettaskar.

magma
2008-04-15 20:37
#43

Här hittade jag en norsk webbplats om Sukrin

MimLan
2008-04-17 21:28
#44

Fick mitt lakanto idag. Och jag undrar verkligen om det här är sant? Som någon sade innan, det ser ut och smakar (nästan) som socker. Det känns som om det är någon hake någonstans. :)

magma
2008-04-17 22:09
#45

Jag känner mig misstänksam…Flört

Intressant vore om någon med blodsockermätare kunde kolla vad som händer när man äter det.

Margareta
2008-04-17 22:43
#46

Jag har heller aldrig hört talas om det

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

hoynala
2008-04-17 23:01
#47

#42 Sukrin är ej laxerande, frågor och svar finns här: http://www.sukrin.no/hva.html

Får mitt paket med Sukrin imorgon, återkommer efter test :-)

Enligt tillverkaren är detta samma som Lakanto (japan) fast utan Lo Han Guo-ekstrakt… och MYCKET billigare, jag betalar 65 kr per halvt kilo mot 160 kr för Lakanto, Sukrin är godkänt i EU, det är ej Lo Han Guo ekstrakt..

Pralinessan
2008-04-20 10:39
#48

Hej Hoynala! Jag undrar vad du tycker om ditt Sukrin. Beställde du direkt från www.sukrin.no?

Annons:
hoynala
2008-04-20 14:40
#49

Hej Prallnessan, Kommer på måndag, återkommer med test :-)

Jag beställde via www.sukrin.no ( mkt trevliga och hjälpsamma )
Fraktpriser som jag fick var 2 påsar 115 kr ´, 5 påsar 270 kr

Återkommer…

hoynala
2008-04-30 13:24
#50

Lakanto är EJ godkänt i EU. fick detta mail idag. ( SUKRIN från Norge är godkänt dock, www.sukrin.no )

// brev från EU //

The situation regarding Lakanto is still unchanged, meaning that we are
still waiting for the approval of the European commission to be able to
market Lakanto in Europe.

The product you found on the internet is coming from our colleagues in the
US. They unfortunately did not realize that their customer was selling also
in Europe and they will take action immediately.

I am sorry for the confusion and we will inform you as soon as we will be
able to market Lakanto in Europe.

Best regards from Brussels,

Nicole van Hall

Operations Manager Europe
Saraya-Europe

Wildrat
2008-04-30 14:56
#51

#50 Jaha så nu kommer de strypa tillgången genom att förbjuda amerikanska och norska företag att sälja till Sverige… Är det inte typiskt den där "underbara" unionen vi är med i. Skulle inte allt bli billigare och bättre , eller hur var det politikerna sa?

hoynala
2008-04-30 19:51
#52

#51 Sukrin är godkänt både i norge och eu dock… :-)

Uttelille
2008-04-30 19:55
#53

Men man får väl ta med sig till Sverige om man köper det här i Norge?

Medlem
2008-05-13 02:31
#54

Har skickat ett email till Jonas Lind Sortiment/Inköp chefen på Life och frågade om de skulle ta Sukrin i Life-butikerna. Detta svar fick jag av honom:

Hej ****!

Våra butiker i Norge jobbar i mycket större utsträckning med mat än vad våra butiker i Sverige gör. Vi kommer tyvärr inte att lägga upp denna produkt i vårt bassortiment pga att efterfrågan är för liten.  Produkten borde rimligtvis finns hos välsorterade livsmedelshandlare (?).

Bästa hälsningar,

Jonas Lind

Sortiment/Inköp

Life Europe AB

 *** S L U T ***

Alltså hur skulle det svenska folket ta del av Sukrin när det inte ens finns upplysning om den? Hade jag inte läst denna tråd så skulle jag kanske aldrig veta vad Sukrin är.

greensis
2008-05-13 08:15
#55

#54 Studsa tillbaka mailet till honom med vad du skrev nederst, så har det i alla fall sagts:

Kära Jonas Du behöver inte svara på det här mailet, men jag vill ändå påpeka följande: Alltså hur skulle det svenska folket ta del av Sukrin när det inte ens finns upplysning om den? Hade jag inte läst om produkten på Kolhydrater.ifokus.se så skulle jag kanske aldrig veta vad Sukrin är. Du har ingen aning om efterfrågan är för liten eller ej.

eller någonting sånt.OskyldigSkrattande

Fabricati diem, pvnc!

Annons:
Pralinessan
2008-05-13 10:43
#56

Efterfrågan måste ju vara jättestor. De allra flesta människor skulle väl hellre vilja äta något som förekommer naturligt i frukter och bär, än konstgjorda sötningsmedel som sukralos eller aspartam. Med tanke på alla sveriges diabetiker borde det finnas en stor målgrupp.

Medlem
2008-05-13 11:49
#57

greensis

Emailet är redan skickat o jag ställde samma fråga, så det är bara att vänta på hans svar. Jag har även hänvisat till Kif.

greensis
2008-05-13 11:57
#58

#57 Bra jobbat, Medlem.

Själv gick jag på Friskis&Svettis-receptionen i morse och klagade på att de i princip inte hade något snacks utan socker. (Att kräva fett i det läget är överkurs). Han kollade produktlistan och det skulle gå att beställa, så de lovade att ändra sortimentet.

Jag körde rådjursögonen och tänk på alla diabetiker.

Fabricati diem, pvnc!

MaMaMade
2008-05-14 00:17
#59

Frågan är om de tar hem en massa grejs m sötningsmedel istället då?

greensis
2008-05-14 00:30
#60

#58 Det vore å ena sidan inte bra. Å andra sidan - jag hör till de som sällan och i små mängder tolererar sötningsmedel - så kunde jag i princip inte äta NÅGOT av det de hade bakom disken.
Något annat än pastasallad och kexchoklad vore ett fall framåt. För att inte tala om frukt&nötpåse, med SOCKER i.

Det vore kul med revolution, men jag är rätt nöjd med gradvisa reformer också.

Fabricati diem, pvnc!

missaz
2008-05-14 00:47
#61

Nu har jag beställt sukrin, hoppas på att det funkar för mig att äta det utan att det ger någon negativ effekt på min viktminskning… Måste ju iaf testa!

Lynxx
2008-05-14 02:56
#62

Mindresocker.com i Strömstad

säljer SUKRIN - ja beställde i dag (i går) 0,5 kg 84,00 skr + frakt 79 skr = 163 skr

Artikelnummer: 07093031

AB Mindresukker Sverige
Box 202
452 24  STRÖMSTAD
Sweden

Kundtjänst Tel: 0707 77 9266

E-post: kundeservice@mindresukker.com

Annons:
Wildrat
2008-05-14 09:55
#63

#54 Lägg ut hans e-post adress så kan fler av oss efterfråga sukrin så ser han att det finns en marknad. Om vi alla som är medlemmar här skickar ett mail borde det gå upp ett ljus för honom…

Medlem
2008-05-14 14:53
#64

Jonas Lind

Sortiment/Inköp

Life Europe AB

Jonas.lind@lifeeurope.se

Tfn. vxl. 0752 - 405 900

Direkt: 0752 - 405 902

Mobil: 0701 - 46 41 91

Fax.nr. 08 - 466 91 75

Wildrat
2008-05-14 16:24
#65

Nu har jag skrivit till honom, får se vad han svarar. Jag skrev så här:_
Jag har hört att det i Norge finns ett naturligt sötningsmedel att köpa i Life-butikerna, tror det heter Sukrin, när kommer det till Sverige? Jag skulle vilja ha ett naturligt sötningsmedel då jag inte vill äta socker och inte tål de konstgjorda sötningsmedlen som finns.
_

Medlem
2008-05-14 16:40
#66

Bra jobbat Wildrat!

Wildrat
2008-05-14 16:50
#67

Fick svar nästan på en gång, fantastiskt. Fast svaret var inte så upplyftande:

Jag antar att du kanske har pratat med ****? I vilket fall som helst så jobbar våra butiker i Norge i mycket större utsträckning med mat än vad våra butiker i Sverige gör. Vi kommer tyvärr inte att lägga upp denna produkt i vårt bassortiment pga att efterfrågan är för liten.  Hör efter hos välsorterade livsmedelshandlare. Mvh, Jonas Lind Sortiment Life Europe

Så jag skrev tillbaka:
Hej igen!
Vilken livsmedelshandlare då? Än så länge är detta tämligen okänt så livsmedelshandlarna känner inte ens till det vilket skulle göra Lifebutikerna ganska ensamma på marknaden med detta. Tänk vilken marknadsfördel! Den som kommer in på en Life butik för att köpa sötningsmedlet kommer gå därifrån med en massa annat och den som verkligen är intresserad av sin hälsa skulle definitivt uppskatta ett "nyttigt" sötningsmedel. Genom att inte sälja detta i Sverige kommer ni missa hela low-carb rörelsen som är på uppgång i Sverige och förlora pengar och marknadsandelar, men sånt kanske inte är så viktigt?

PS. Kommentar: Jag redigerade bort ett namn efter förfrågan om det. -- Jennix, medarbetare

Wildrat
2008-05-15 18:03
#68

Tack Jennix!

Irriterande. Första svaret fick jag nästan på en gång men andra mailet vill han inte svara på… Jag kanske var för bitsk?

Medlem
2008-05-15 22:03
#69

Fick inget svar av honom heller och jag undrade samma som Wildrat.

Annons:
JAUS
2009-01-26 22:57
#70

Tycker att sukrin smakar nästan bättre än socker, lagom sött, plus man slipper den sliskiga känslan man får i munnen av socker. Köper mitt sukrin från lowcarbshop.se samtidigt som jag beställer low-carb pasta. Är  vanliga fall känslig för den laxerande effekt de flesta sötningsmedel har, regerar inte på sukrin. Synd att det är så dyrt men då jag använder det endast i desserer så gör det inte så mkt.

Zepp
2009-01-26 23:21
#71

Jag är nog lite skeptisk iallafall.

"Erytritol (engelska: erythritol) är en polyol (sockeralkohol) som utvinns ur bland annat alger och svampar. Den erhåller 60-80 procent av sackarosens (sockrets) sötma och är den sockeralkohol som påverkar blodsockernivåerna minst.

Erytritol används som sötningsmedel i livsmedel.

Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Erytritol"

Sockeralkoholer är en typ av molekyler som liknar sockerarter, men där en syreatom som är dubbelbunden till en kolatom i sockerarter har ersatts med en hydroxylgrupp. Sockeralkoholer betraktas som sötningsmedel, därför har de ett E-nummer. Flertalet av dessa förekommer i naturen, men oftast i så låga halter att utvinning inte är lönsam. I stället framställs sockeralkoholerna ur naturliga sockerarter genom reduktion med vätgas under högt tryck och med nickel som katalysator.

Dessa sötningsmedel absorberas långsamt och ofullständigt, vilket leder till att vatten hålls kvar i tarmen, vilket kan ge upphov till diarré. Konsumtion av större mängder sockeralkoholer kan därför ha laxerande verkan. Livsmedel som innehåller mer än 10 % sockeralkoholer bör därför märkas med uppgift om att överdriven konsumtion kan ha laxerande verkan.

Sockeralkoholer är ej lämpliga som sockerersättning till diabetiker i och med att de påverkar blodsockernivån, även om höjningen inte är lika stor som vid sockerintag. Hur mycket blodsockernivån höjs varierar, men det har sällan ringa betydelse för en person med diabetes.

Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Sockeralkohol"

Ljuva dröm att som en svensk se ut, att få lära sig att veta hut.

JAUS
2009-01-27 00:37
#72

Stycket om Sockeralkoholer är generellt och gäller inte sukrin (Erytritol) som är ett undantag. Diarre får man inte av sukrin det kan jag garantera dig för jag är känslig för det. Sukrin tas upp fullstädigt i tarmen utan att höja blodsockret. Sukrin inte på något kemiskt sätt utan jäses fram "naturligt" av svampar. Bara för att något har ett E-nummer betyder det inte att det automatiskt är farligt. eller är C-vitamin (E300) och citronsyra (E330) hälsovådligt också?

Något som jag är mycket mer tveksamt mot är Stevia. Jag provade det och det smakade vidrigt. Dessutom fick jag en kraftig huvudvärk som höll i sig ett bra tag. Det är svårt att dosera, värdelöst att baka med och väldigt dyrt. Jag har ett dussintal flera år gamla stevia paket oöppnade, borde nog kasta bort dem.

Så för min del är valet självklart mellan dessa två "naturliga" sötningsmedel.

gromit
2010-05-05 14:32
#73

Hej

är ny här och äter LCHF kost, och sitter och läser alla inlägg, man blir ju nyfiken på Sukrin och på Lakanto, men är det någon som vet ang kolhydraterna? det står ju 100g per 100g socker, eller har jag missat nåt? Det låter ju för bra för att vara sant. Jag Googlar men har svårt att hitta svaret.

lakanto se nedan så är det igen 4g kolhydrater på 4g lakanto, hm jag bli lite orolig eftersom jag inte riktigt förstår

Nutritional Facts
Serving Size: 1 Teaspoon (4 g)
Servings Per Container: 250
Amount Per Serving
Calories 0
Total Fat 0 g
Sodium 0 mg
Total Carbohydrate 4 g
Sugars 0 g
Sugar Alcohol 4 g
Protein 0 g

http://www.lowcarbshop.se/sukrin-socker-ers%C3%83%C2%A4ttning-s%C3%83%C2%B6tningsmedel-p-140.html

Joyce-
2010-05-16 21:02
#74

Lakanto består ju av en blandning av erytritol (sukrin) och Luo Han. Varför inte köpa rent Luo Han mycket billigare här och själv blanda med sukrin? Dom säljer även sukrin billigare än i Sverige.

För de som tycker stevia smakar lakrits/ har en bitter bismak rekommenderar jag denna stevia, helt "ren" och därmed superkoncentrerad (men något svårdoserad) och helt utan "bismaker"!

Jag har handlat alla tre ovanstående produkter genom företaget iHerb som är amerikanskt. Mycket professionella och pålitliga och har aldrig fastnat i tullen trots att jag handlat för över 50 USD per gång. Jag kan även intyga att Luo Han smakar precis som råsocker, smaskens! Bästa sötningsmedlet enligt mig.

Om ni använder rabattkoden YUH004 får ni även gratis frakt till Sverige första gången ni handlar  Skrattande

Lynxx
2011-03-28 15:37
#75

.

Miyu
2011-03-28 16:21
#76

Har nån koll på om Lakanto kommit till sverige ännu?

Annons:
[ngupa]
2011-03-28 16:39
#77

Helt nytt för mig detta Obestämd

gun92884
2011-03-28 16:53
#78

… om na'n vill kopa detta sa ar det val dags att sla till nu … det lar inte komma nytt innan de har fatt kontroll pa sitt karnkraftsutslapp :0(

Jag skulle gora som na'n foreslog (har redan detta sotningsmedel hemma) kopa de tva delarna separat (MYCKET billigare) och blanda sjalv.

      Skulle tro att det ar samma effekt (det dampar sukrinets 'egenheter') som nar man blandar sukrin(erythritol) med stevia, eftersom det ar tva olika sotningsmedel som blandas for effekt.

[Pennylane1]
2011-03-28 17:57
#79

Lakanto finns iallafall inte på den där red23 längre, så var ska man köpa det?

[Pennylane1]
2011-03-28 18:03
#80

och det där sötningsmedlet  i länken i # 74 gjort av Lo Han (som de stavar där) ser ju ut att ha ungefär lika mycket kolisar som socker? Ca 1 gram (ok det står <1 gram men det kan ju betyda närapå ett gram)  per serving som är 1 gram.. alltså kanske bortåt 100%?

[ngupa]
2011-03-28 20:16
#81

Här står det så här om luo han guo

Luo han guo extract in Body Ecology's Lakanto has:

  • Zero calories. Your body does not break down the unique chemical components of the fruit like other simple sugars and carbohydrates.
  • Zero glycemic index. Because your body metabolizes luo han guo differently, your blood glucose and insulin levels do not rise like they do with other sugars.
  • Zero additives. Lakanto is made of the natural extract of the luo han guo fruit and erythritol.
[Pennylane1]
2011-03-28 20:20
#82

jo det stod ju också i den där länken, men vi skiter väl i allmänhet i GI eller? Det är ju kolisar som kolisar när vi räknar?

[ngupa]
2011-03-28 20:24
#83

Här kan man ta del av någons experiment med stevia vs luo han guo

Annons:
[ngupa]
2011-03-28 20:28
#84
3. Diabetes

It is said that Luo Han Gua can be used as a remedy for diabetes. Study shown that the mognosides will not only unable to raise blood sugar, instead it can slow the entrance of sugar into the blood.

verkar som om detta sötningsmedel inte höjer något blodsocker… här hittade jag detta.

hhmmm…. deta tåls nog att titta närmare på.

gun92884
2011-03-29 12:41
#85

#84

Detta ar inte ett resultat pa research, bara en oversattning av en reklam, med hjalp av en web translator.

Lynxx
2011-03-29 16:43
#86

Ngr länkar - så får ni kolla själva om de e ngt som e av intresse?

http://www.trimedica.com/

Trimedica, SlimSweet, (lakanto) 2.82 oz (80 g) - iHerb.com

http://www.iherb.com/Trimedica-SlimSweet-2-82-oz-80-g/2846?at=0

Natural Sweeteners | SlimSweet | TriMedica

http://www.trimedica.com/Natural-Sweetener/products/16/

--

NuNaturals, Inc. (Stevia utan bismak) | Helping to Keep You Well

https://nunaturals.com/

https://nunaturals.com/productcategory/20

NuNaturals, NuStevia Pure White Stevia Extract, 1 oz (28 g) - iHerb.com

http://www.iherb.com/NuNaturals-NuStevia-Pure-White-Stevia-Extract-1-oz-28-g/4231?at=0

Pure Liquid™ Alcohol Free Stevia™ Glass Bottle 2 oz | NuNaturals, Inc.

https://nunaturals.com/product/98

---

/L

[ngupa]
2011-04-05 10:42
#87

Någon som vet mer? och info som inte kommer från företag som ju gärna vill sälja till varje pris…

jag har en väninna som kommer testa med diabetesstickor blodsockret både med sukrin, stevia och luo han guo.

jag kommer att återkomma med info om det experimentet.

Men vad som kan vara intressant att veta mer om är extraheringsprocessen, det står att man använder "solvent", Thinner för att tvätta bort bismaker på luo han guo.

Mina frågor blir då:

Hur på verkar det oss när man då äter detta socker?

Vet vi hur stevian "tvättas"?

Vet vi om det används kemikalier vid framställning av sukrin?

Nägon här som vet nått och har länkar?

[ngupa]
2011-04-05 10:43
#88

#5 jag har provat luo han guo (ren) och jag säger som du inget sötsug eller någon reaktion på detta.

LCHFbutiken
2011-04-06 11:21
#89

För att få bort den skarpa bismaken från Luo Han Guo frukten (som är en typ av fikon) använder man ett lösningsmedel, ex thinner.

Naturligt?

Ingela Jönsson
LCHF butiken - Stark utan stärkelse!

Lynxx
2011-04-06 11:28
#90

USCH! Gråter

/L

Annons:
[ngupa]
2011-04-06 13:51
#91

Nej det låter absolut inte bra med "solvent" thinner i reningsprocessen.

men ex Stevia renas ju också från bismaker, jag undrar hur går det till tro? vet vi det?

Vad används när sukrin görs? Kemikalier?

Dessa frågor skulle vara intressanta att få svar på. I alla fall om man ska jämföra dessa 3 sockerersättningar.

gun92884
2011-04-07 13:41
#92

#91

Hjalper detta? Sukrin ar ju bara ett annat namn for Erythritol:

http://altmedicine.about.com/od/herbsupplementguide/a/erythritol.htm

[ngupa]
2011-04-07 19:56
#93

Har fått ett svar från han som driver sajten Healty Fellow i #83

och han har inga kopplingar till något företag. han säger så här ang tillverkningen:

Luo han guo and stevia extracts are extracted using various solvents from hot water to ethanol (alcohol). Filtration techniques also employed to allow for a cleaner appearance and taste.

Be well!

JP

svaret vad gäller  blodsockerhöjning:

Hello, Mariann.

I promise you that the test results I posted are true. I drew the blood and tested it myself. The data is 100% accurate.

Kind regards,

JP

[ngupa]
2011-04-07 20:04
#94

Här finns en lista över hur  en mängd saker extraheras. Där finner man stevia och kanske Luo han guo.

här står det att man använder hot water vid extrahering av luo han guo.

jag forskar vidare….

[Rebeqa]
2011-05-15 07:42
#95

Jag är också nyfiken på Luo Han Guo, varför tror ni detta passar LCHF kost? Ser nämligen inte någonstans där det står hur mycket kolhydrater det innehåller.

ngupa - Du skrev att du hade testat Lua Han Guo, menar du i ren form eller blandat med erytritol (ex. Lakanto)?

[ngupa]
2011-05-15 09:00
#96

Vi har testat både bara och med de andra sötningarna. Blir ingen direkt höjning av något blodsocker av något av dem.

Sindri
2011-05-15 09:54
#97

Hittade detta om Luo Han Guo. Kolla särskilt uppgiften om att det använts i nästan tusen år - för att bota bl a diabetes och fetma!! Kanske hitta i asiatiska butiker?

Annons:
Sindri
2011-05-15 11:29
#98

Här säljs det ihop med xylitol. Kan man verklgien tro på att det totalt är 1% kolisar? Hur funkar xylitol på sockersuget?

[Rebeqa]
2011-05-15 21:56
#99

#96 Vad det godare än erytritol? Jag har inte smakat stevia än. Skulle importera men det blev inte av.

Sukrin (erytritol) har jag testat dock och har det hemma. Men jag gillar det inte riktigt. Anledningen är att det lätt blir mentolaktig smak eller det värsta - halssveda. Det har blivit bra i chokladbollar och chokladtårta, men inte i glass. Jag klarar, som någon skrev tidigare i tråden, inte av att äta glass osötat. Tar jag lite Sukrin smakar det inte sött alls och tar jag mycket/lite mer så får jag halssveda.

[Rebeqa]
2011-05-15 21:59
#100

#98 Menar du att Luo Han Guo ska innehålla 1 g kolhydrater per 100 g? För jag såg på någon sida att det stod 2 g kolhyrater per 2 g varav 1 g var fiber. Sidan behöver givetvis inte vara korrekt eller så läste jag fel eller något. Men hittar liksom ingen konkret text av hur mycket kolhydrater det innehåller såsom det framgår tydligt att stevia inte innehåller något alls eller erytritol 100 % kolhydrater i form av sockeralkoholer som inte kroppen tar upp.

[ngupa]
2011-05-16 09:20
#101

#99
Vi upplever precis samma problem och det gör nog nästan 90% av alla som provar sukrin.

jag har genom mycket bakning lärt mig att det bästa är att kombinera stevia och sukrin och med fördel sukrinmelisen.

Du får kika i min blogg under bakverk så får du ett hum ocm proportionerna stevia och sukrinet.

Skrattande

Upp till toppen
Annons: