Annons:
Etikettmat-recept-på-efterrätter-och-sötsaker
Läst 11432 ggr
hoynala
2008-04-11 18:26

LCHF Glass...

Fredagstips :-)

Vaniljglass la LCHF ( 6 portioner ) //Även bra till Glassmaskin

5 dl tjock grädde
4 Äggulor
1/2 vaniljstång, uppskuren och urskrapad
3-5 msk Lakanto (Naturlig Japansk sockerersättning 0 kolhydrater, påverkar ej blodsocker mm.. )

Hetta upp grädden i en tjockbottnad kastrull över låg värme. Vispa i äggulorna en i taget. Tillsätt vaniljen och vispa till det början tjockna. Ta bort kastrullen från värmen och kyl.

Vispa i en matsked i taget av Lakanto i den avsvalande mixen.

In i frysen eller använda glassmaskin…

Vill man piffa upp glassen tillsätt ex kokos, hallon, chockland enligt önskemål…

Annons:
LowCarbKost
2008-04-11 19:52
#1

Lakanto lät väldigt intressant, det ska jag läsa lite mer om, och eventuellt be mina kontakter i Japan skicka några stycken.

 Tack för upplysningen!

//LCK

www.lowcarbkost.com

Bengt-Olov
2008-04-11 20:53
#2

Låter gott! Tack Hoynala!!

Lynxx
2008-04-11 20:59
#3

….ooooOOOORäcka ut tunganOOOOoooo….

Raring
2008-04-11 21:20
#4

*dreggel* Måste provas! *efterrättssugen*

Bokmärker.

Majen
2008-05-02 16:50
#5

Låter delikat…..men var hittar jag lakanto? Har sökt på nätet, men hittar inget ställe varifrån jag kan köpa det. Hur är det jämfört med Stevia, som också ska vara naturligt och kolhydratfritt? Någon som vet?

elize-l
2008-05-06 21:40
#6

Finns det något knep att göra glass utan att den blir stenhård i frysen tro ??

Annons:
Tilda-T
2008-05-06 21:45
#7

Kan man inte ta ut den efter en liten stund och röra om innan den är riktigt fryst, kanske?

Det enda man ska ångra är sådant man inte har gjort!

elize-l
2008-05-06 21:46
#8

Jag menar ju att göra och sen kunna äta av den några dagar senare typ. Gott med glass när det blir varmt men finns ju ingen bra färdig att köpa =((

Yakamoto
2008-05-06 21:47
#9

#6 gå och rör i den då och då

elize-l
2008-05-06 21:50
#10

ok får testa nästa gång =)

raphanus
2008-05-06 21:53
#11

Måste man ha socker/lakanto/sötningsmedel av konsistensmässiga skäl i receptet för att det ska kunna bli glass? Vad händer om man bara använder äggulor, grädde och ev. vaniljstång? Jag tror ju inte att det blir äckligt rent smakmässigt utan sötsmak, men måste man ha det av nån annan orsak?

Yakamoto
2008-05-06 21:55
#12

#11 klart man inte måste. Det är smaksättare.

Jennix
2008-05-06 22:09
#13

#11  Jag skulle testa utan sötningsmedel om jag vore du… Jag tror det skulle funka. Skrattande

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Annons:
Uttelille
2008-05-06 22:32
#14

Jag trodde man vispade grädden? Då borde den väl inte bli hård?

elize-l
2008-05-06 22:51
#15

Jo jag vispade den och hade i ägggulor men det blev stenhårt i frysen…=(

Aniara4
2008-05-06 22:58
#16

Jag gör hallonparfait (med eller utan stevia…) och fryser in i glasspinneformar, det måste ju bli ännu mer perfekt nu när sommaren kommer!

Uttelille
2008-05-06 23:01
#17

Aniara 4

Det var ju smart!!

matildaas
2008-05-21 22:20
#18

hur måga kolhyderater blir det :)?

Mona-Stina
2008-05-21 22:49
#19

Minmat är ett bra verktyg till att räkna ut kolhydratmängden.

zpider
2008-05-21 23:18
#20

# 11 socker/honung eller liknande gör att det inte bildas iskristaller lika lätt. Annars så är det en ren smaksak…

Annons:
Ove-D
2008-05-22 02:49
#21

Annars har jag ett tips om "cheesecake"

  1. 3 äggvitor vispas KRAFTIGT
  2. 0,5 dl grädde vispas kraftigt (dock ej smör)
  3. 100gr Philadelphia (naturell mjukost), de 3 äggulorna och ev smaksättning (tex några droppar citron/apelsin, kanel, kardemumma eller annat som man gillar) blandas…
  4. Rivna nötter läggs i en form så det täcker botten ordentligt.
  5. Blanda 1, 2 och 3 och hälls över nötterna.
  6. Garnera med choklad eller hallon.
  7. Ställ i frysen minst 4-5 timmar, gärna under natten.

Det blir som glass! :-)

MonicaHansen
2009-07-03 12:03
#22

Jag läste nånstans att stevia används mycket i Japan.. innehåller Lakanto stevia?

Vi provade Airams hallonbärglass igår, med vanlijstång istället för hallon, men jag tyckte den blev för syrlig med turkisk yoghurt i. Nästa gång ska jag prova ditt recept med grädde och äggulor, och kanske vispa i en burk mascarpone:)

Tack för bra tips!

redina
2009-07-03 12:29
#23

Ett sätt så att inte glassen blir stenhård är ha i en skvätt sprit (whisky, konjak) av något slag. Sen att röra en gång i timmen så det kommer in luft i glassen gör också susen.

Jag provade med 1 msk punch, någon som vet hur mycket kolisar det är i 1 msk punch? Den mängden tyckte jag gjorde att det blev klart sött.

MonicaHansen
2009-07-05 13:22
#24

Nu har vi gjorten variant med mascarpone i som blev så god! men oj vad mättande en riktig gräddglass kan vara.. gubben ville inte ha frukost idag och är fortfarande proppmätt.. *skrattar*

MonicaHansen
2009-07-05 13:23
#25

Cheesecake är ju gott, men PUNCH!? Det är ju rent socker..Förvånad

JAUS
2009-07-05 13:32
#26

Vill bara informera om att Lakanto är nästan samma sak som sukrin. Sukrin är rent erytritol medans Lakanto är erytritol med tillsatt Luo Han Guo.

[Pennylane1]
2009-07-05 13:33
#27

likör innehåller ca 35 % kolisar enliget Fineli.  1 msk borde bli ungefär 5-6 gram då?

Annons:
MonicaHansen
2009-07-06 14:54
#28

Ok då Cool

ceolas
2009-07-07 01:39
#29

Jag brukar vispa grädde med någon form av smaksättning, t.ex. vanilj kakao eller limejuice. Sedan häller jag det i en form och sätter in i frysen över natten. Det behövs ingen omrörning och är helt utan socker. Smaken blir ungefär som parfait och är enligt min mening mycket godare än glass med socker eller ägg.

Malinochclaes
2009-07-31 12:31
#30

Tips på hemmagjord "glassmasin". Jag tog en stor glasskål och en lite mindre kastrull med två handtag på. När man lägger kastrullen i skålen så vilar den med båda handtagen på skålkanten. Det blev ca. två cm. tomrum runt kastrullen och ca. tre cm under. Sedan ställde jag allt i frysen och fyllde tomrummet med vatten. Frys allt.

När du sedan blir sugen på glass så blandar du glassmet på valfritt sätt. Häll smeten i kastrullen och vispa/rör tills du får önskad konsistens. Servera genast. Skölj ur kastrullen och ställ sedan tillbaka den i skålen i frysen så är den redo till nästa gång.

nobban7
2009-07-31 12:51
#31

#30 Smart!!

Lottalis
2009-07-31 13:06
#32

# 21

Låter gott.

Upp till toppen
Annons: